Borsa Bugün: Canlı Güncellemeler

6 dakika önce

Piyasa öncesi en büyük hamleleri yapan hisse senetleri

Açılış zilinden önce manşetlere çıkan şirketlere göz atın:

Etsy – Jefferies, satın almalardan düşük performans göstermek için çevrimiçi pazarda ikiye katlandıktan sonra, ön pazarda hisse senetleri% 6’dan fazla düştü.

Silvergate Capital – Kripto borç verenin hisseleri, şirketin faaliyetlerini durduracağını ve Silvergate Bank’ı tasfiye edeceğini açıklamasının ardından %50 düştü.

MongoDB — Veritabanı platformu sağlayıcısının hisseleri ön pazarda %10’dan fazla düştü. MongoDB, kazançlar konusunda zayıf rehberlik verdikten sonra yatırımcıları hayal kırıklığına uğrattı.

SVB Financial — Şirketin 1.25 milyar $’lık adi hisse senedi ve 500 milyon $’lık emanet hissesi ihraç etmeyi planladığını açıklamasının ardından finansal hizmetler şirketinin hisseleri %30 değer kaybetti.

– Yun Li

19 dakika önce

Tesla hisseleri soruşturma haberleriyle düştü

Tesla hisseleri, federal oto güvenlik düzenleyicilerinin geçen ay bir Tesla Model S ve bir itfaiye aracının karıştığı ölümcül kazaya neyin sebep olduğunu değerlendirmek için özel bir kaza soruşturması başlattığı haberlerinin ortasında, Perşembe günü piyasa öncesi ticarette %3 daha düştü.

– Laura Kolodny, Samantha Subin

Bir saat önce

BJ’nin Toptan Satış Kulübü beklenenden daha iyi kazanç bildirdi

PJ Toptan Satış Kulübü’nün hisseleri, şirketin analist beklentilerini aşan üç aylık sonuçlar açıklamasının ardından, zayıf piyasa öncesi ticarette %4’ten fazla arttı.

BJ hisse başına 1 dolar kazandı ve hisse başına 88 sent olan Sokak hesabı tahminini aştı. Gelir de tahminleri geçerek 4,93 milyar dolar oldu.

CEO Bob Eddy yaptığı açıklamada, “2022, şirket tarihinde ilk kez düzeltilmiş FAVÖK’te 1 milyar doları aşan rekor bir yıl” dedi. “Üye tabanımız her zamankinden daha güçlü ve dönem yenileme oranımız %90’a yükseldi.”

-Fred Imbert

2 saat önce

Etsy, Jeffries’in çifte yayından kaldırılmasının ardından düşüyor

Jefferies analisti John Colantuoni, Etsy’nin satın alma notunu düşük performansa indirdi ve alıcı yıpranma oranı arttıkça şirketin pazarlamaya daha fazla harcaması gerektiğini söyledi.

Colantuoni Perşembe günü müşterilerine yaptığı açıklamada, “Daha sınırlı alım oranı yukarı yönlü ve kötüleşen alıcı eğilimleriyle, yavaşlayan ciro ve marj genişlemesini yönetmekten kaynaklanan konsensüsün aşağı yönlü olduğunu görüyoruz” dedi.

Etsy’nin hisseleri ön pazarda %6’dan fazla düştü.

5 saat önce

Avrupa borsaları düşüşle açıldı

Pan-Avrupa borsa endeksi erken ticarette %0,2 düştü, çoğu sektör ve büyük borsalar negatif bölgede işlem görüyor.

Madencilik hisseleri %1,1’lik düşüşle en çok kaybedenler olurken, gıda ve içecekler %0,2’ye varan mütevazı artışlara öncülük etti.

– Hannah Ward-Glenton

5 saat önce

Credit Suisse, SEC’in ‘geç çağrısı’nın ardından 2022 yıllık raporunu erteledi

Credit Suisse Perşembe günü 2022 yıllık raporunun yayınlanmasını erteleyeceğini duyurdu.

Stephen Wermuth | Bloomberg | İyi resimler

Credit Suisse Perşembe günü, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan Çarşamba gecesi geç gelen bir telefon görüşmesinin ardından 2022 yıllık raporunun yayınlanmasını erteleyeceğini duyurdu.

Raporun Perşembe sabahı yayınlanması planlanıyordu, ancak sorunlu İsviçreli borç veren, “SEC’in 31 Aralık 2019’da sona eren yıllara ait konsolide nakit akış tablolarında daha önce açıklanan değişikliklerin teknik değerlendirmesine ilişkin yorumlarıyla ilgili olarak” bir çağrı aldığını söyledi. İlgili yönetmelikler gibi.”

Credit Suisse, “Yönetim, alınan yorumları daha iyi anlamak için hesaplarının yayınlanmasını kısa bir süre ertelemenin ihtiyatlı olacağına inanıyor. Daha önce 9 Şubat 2023’te yayınlanan 2022 mali sonuçlarının yukarıdakilerden etkilenmediğini teyit ediyoruz.” .

Credit Suisse hisseleri, Çarşamba gününü hisse başına yaklaşık 2,68 İsviçre frangı ile yılın başından bu yana %3,22 düşüşle kapattı ve Perşembe günü piyasada daha da düşmesi bekleniyor.

Hikayenin tamamını buradan okuyun.

– Elliott Smith

8 saat önce

Avrupa piyasaları: İşte açılış görüşmeleri

Avrupa pazarları Yatırımcılar bölgesel ve küresel ekonomik görünümü ölçerken Perşembe günü düşüşle başladı.

İngiltere’nin FTSE 100 endeksinin 24 puan düşerek 7.909’a, Almanya’nın DAX’in 27 puan düşerek 15.623’e, Fransa’nın CAC’nin 14 puan düşerek 7.316’ya ve İtalya’nın FTSE MIB’sinin 2 puan düşerek 27.902’ye düşmesi bekleniyor.

Gelir, Aviva, Domino’s Pizza, Hugo Boss ve Deutsche Post’tan geliyor.

– Holly Elliott

10 saat önce

Çin’de tüketici enflasyonu Şubat’ta düştü

Çin’in Şubat ayı tüketici fiyat endeksi, Ocak ayındaki yıllık %2,1’lik artıştan, yıllık %1 artış kaydetti.

Rakam, Reuters’in %1,9 artış tahmininin altında kaldı. Gıda, alkol ve tütün fiyatları yıllık %2,1 arttı.

Çin’in Üretici fiyat Endeksi Şubat ayı bir önceki yıla göre %1,4 düşerek Ocak ayındaki %0,8’lik daralmayı derinleştirdi.

– Lee Ying Shan

8 saat önce

Nikkei 225, 27 Ocak’tan bu yana en iyi haftasında ilerliyor

12 saat önce

WSJ: AB ve ABD çok önemli maden ticaret görüşmelerini başlatmaya hazırlanıyor

Avrupa ve ABD, Çin’e bağımlılığı azaltmak için kritik mineraller üzerinde bir ticaret anlaşması üzerinde çalışıyor. Wall Street Journal bildirdiKonuyla ilgili bilgi sahibi kaynaklara atıfta bulunmak.

Kaynaklara göre her iki taraf da nikel ve lityum tedariki için çevre ve çalışma standartlarına odaklanmak için zemin hazırlıyor.

Hareket, enerji geçiş tedarik zincirlerini Çin’den uzaklaştırmayı amaçlayan ABD, Japonya ve İngiltere arasında kritik bir maden anlaşmasına doğru bir adım olacak.

Anlaşmanın şartlarına ilişkin müzakereler Cuma günü Beyaz Saray’da yapılacak bir toplantıda sunulacak.

– Lee Ying Shan

13 saat önce

Silvergate’in kapanmasının ardından büyük kripto paralar %2 düştü

Başlıca kripto para birimleri Bitcoin ve Ether, kripto endüstrisinin merkezi bir borç vereni olan Silvergate Capital’in faaliyetlerini askıya aldığını açıklamasının ardından erken Asya ticaretinde düşüş yaşadı.

Şirketten yapılan açıklamada, “En son endüstri ve düzenleyici gelişmeler ışığında, Silvergate, bankanın faaliyetlerinin düzenli bir şekilde tasfiye edilmesinin ve bankanın gönüllü olarak tasfiye edilmesinin en iyi hareket tarzı olduğuna inanıyor” dedi. İflas etmiş kripto borsası FTX, Silvergate’in önemli bir müşterisiydi.

CoinDesk verilerine göre Bitcoin %2,31 düşüşle 21.711,8 dolara, Ether ise %2,15 düşüşle 1.532,98 dolara geriledi.

– Lee Ying Shan

13 saat önce

Tarihsel verim eğrisi ters çevirmeleri yüksek enflasyonu yansıtıyor

2 yıllık ve 10 yıllık Hazine tahvilleri arasındaki verim eğrisi Çarşamba günü daha da keskin bir şekilde tersine döndü, ancak bu bir durgunluk uyarısından çok bir enflasyon işaretiydi.

Bir noktada, 2 yıllık ve 10 yıllık getiriler arasındaki fark 111 baz puan kadar negatifti – 1981’den bu yana en geniş seviye.

Bu genellikle yaklaşmakta olan bir durgunluğun habercisi olsa da, bazı stratejistler bu kez getiri eğrisinin keskin şekilde tersine dönmesinin daha yüksek enflasyonu yansıttığını söylüyor.

Tabloya göz atın…

2 yıllık ile 10 yıllık Hazine arasında yayıldı.

” [inversion] RBC Global Asset Management ABD sabit gelir başkanı Andrzej Skiba, “Beklenenden daha yüksek bir enflasyonla karşı karşıyayız ve Fed daha önce beklenenden daha yüksek bir nihai faiz oranına geçmelidir” dedi. Getiri eğrisinin şu anki şekli size yapışkan enflasyon hakkında daha çok şey anlatıyor. “

Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell’ın bu hafta başlarında yaptığı açıklamalar, 2 yıllık ve 10 yıllık getiriler arasındaki farkı genişletti.

READ  Obama Şefi Martha's Vineyard'da Kürek Sörf Yaparken Öldü

Getiri eğrisinin tersine çevrilmesi ve bunun ne anlama geldiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Darla Mercado, Buddy Kubbesi

13 saat önce

En son Investors Intelligence haftalık anketinde %45,2’ye yükseldi

Investors Intelligence’a göre, ankete katılan finans bülteni editörleri arasındaki görüş, Şubat başındaki 13 ayın en yüksek seviyesi olan %48,6’dan önceki hafta %38,4’e çıkarak geçen hafta %45,2’ye yükseldi.

Piyasanın düzeltmeye gittiğine inananların oranı bir önceki hafta %28,8’den %24,7’ye düşerken, piyasanın düzeltmeye gittiğine inananların oranı %32,8’den %30,1’e düştü.

“Boğa-ayı yayılımı” veya boğaların yüzdesi ile ayıların sayısı arasındaki fark, 9,6 puandan 20,5 puana “önemli ölçüde genişledi” – yayılma art arda 16. hafta pozitifti (önceden bir Ekim 2022 borsa çöküşü.)

En son okuma, yine Şubat başında ulaşılan 22,9 puanlık 13 ayın en yüksek yayılımına yakın. Investors Intelligence, “+%20 civarındaki spreadler hala büyük bir pazar zirvesini temsil etmiyor” dedi.

Yatırımcı duyarlılığı anketleri çelişkili göstergelerdir. Yükseliş yüksek olduğunda, çoğu yatırımcı zaten hisse senedine bağlıdır ve piyasaya girmek için daha az ateş gücü olduğu için risk yüksektir. Tersine, oynaklık yüksek olduğunda, çoğu yatırımcı zaten sattığı için fiyatların daha fazla düşme riskinin düşük olduğu anlamına gelir.

– Scott Snapper

14 saat önce

Hisse senetleri, genişletilmiş ticarette büyük hamleler yapıyor

Zilden sonra manşetlere çıkan şirketlere göz atın.

Yolculuk paylaşım platformu Uber’in hisseleri %2,5 arttı Bloomberg Şirket, nakliye lojistiği bölümünün olası bir yan ürününü değerlendirdiğini söyledi.

Silvergate Capital – Şirketin faaliyetlerini tasfiye ettiğini ve Silvergate Bank’ı tasfiye ettiğini açıklamasının ardından hisseler %36 düştü. Haber, bankanın bir müşterisi olan FTX’in bir dizi mali zorluk ve hükümet soruşturmasının ardından iflas etmesinin ardından operasyonlarına devam edemeyebileceği konusunda uyarmasından bir hafta sonra geldi.

MongoDB – Veritabanı platformu sağlayıcısının hisseleri zilin ardından %8 düştü. MongoDB, kazançlar konusunda zayıf rehberlik sağladı, ancak dördüncü çeyrekte hem üst hem de alt sıralarda yer aldı.

Listenin tamamına buradan göz atın.

– Hakyung Kim

14 saat önce

ABD hisse senedi vadeli işlemleri Çarşamba günü yatay seyretti

ABD hisse senedi vadeli işlemleri Çarşamba gecesi yatay açıldı.

Dow Jones Endüstriyel Ortalama vadeli işlemleri 12 puan veya %0.04 arttı. S&P 500 ve Nasdaq 100 vadeli işlemleri sırasıyla %0,04 ve %0,01 arttı.

– Hakyung Kim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir