Fed yetkililerinin yaklaşan faiz artırımları konusunda ikiye bölünmesiyle Asya piyasaları ticarette karıştı.

Bir saat önce

Netflix’in ‘yıldız sadakat ölçümleri’, parola paylaşan kullanıcıların iyileştirebileceğini gösteriyor: Sensör Kulesi

Bir Sensor Tower yöneticisi, Netflix’in “yıldız sadakat ölçütlerinin” parola paylaşan kullanıcıların tam veya reklam destekli kullanıcılara dönüşeceğini umduğunu söyledi.

“Netflix yayıncıları arasında kategori bağlılığı ve katılımında devam eden mükemmelliği görüyoruz.
Mobil kullanım verileri ve içgörüler sağlayıcısı Sensor Tower’ın kıdemli başkan yardımcısı Anthony Bartolachi Çarşamba günü CNBC’nin “Street Science Asia” programına verdiği demeçte, tam veya reklam destekli kullanıcılar Netflix’in içeriği nedeniyle dönüştürülecek.

Yorumları, Netflix’in karışık finansal sonuçlar yayınlamasının ve şifre paylaşım lansmanını ertelediğini söylemesinin ardından geldi.

Netflix’in, rakipleri Hulu, Disney ve Amazon Prime’dan “% 10-15 daha iyi kayıp analizi metriği” ve “harcanan daha iyi zaman” gibi “gerçekten olumlu göstergelere” sahip olduğunu söyledi.

“Bence bu sadakat ölçütleri Netflix için harika. Bu parola paylaşım kontrollerini bir şekilde uygulayabilir. Genel kârlılık açısından kesinlikle bir faydası var” dedi.

– Sheila Çan

Bir saat önce

Canalys: Hindistan’ın akıllı telefon sevkiyatları, küresel pazar %12 düşerken, ilk çeyrekte %20 düştü

Canalys’e göre Hindistan’ın akıllı telefon pazarı sevkiyatları, 2023’ün ilk çeyreğinde yıllık bazda %20 düşüş gördü.

Çarşamba günü yayınlanan bir açıklamada, “Piyasa hala tutarsız talep sıkıntıları görüyor ve kanallar stok artışına karşı savunmasız” dedi.

Bu, şirketin küresel akıllı telefon sevkiyatlarının ilk çeyrekte yıllık bazda %12 düşerek art arda beşinci düşüşünü işaret etmesinden sonra geldi.

Canalys analisti Sanyam Chaurasia, “Fiyat indirimlerine ve perakendecilerin yoğun promosyonlarına rağmen, yüksek enflasyon tüketici güveni ve harcamaları üzerinde baskı oluşturduğu için tüketici talebi, özellikle alt segmentte durgun kaldı.” dedi.

– Jihye Lee

Bir saat önce

Malezya ticareti, ithalatın beklenenden düşük gelmesiyle Mart ayında hafif düştü

Malezya’nın toplam ticareti Mart ayı, geçen yılın aynı ayında görülen 236,5 milyar RM’lik toplam değere kıyasla %1,6 düşüşle 232,7 milyar RM (52,51 milyar $) oldu.

Mart ayında ülkeden yapılan ihracat yıllık %1,4 düşüşle 129,7 milyar RM’ye gerileyerek ekonomistlerin beklediği %3,5’lik düşüşün altında kalırken, ithalat %1,9’dan %1,8 düşüşle sürpriz bir şekilde 103 milyar RM’ye geriledi. % büyüme bekleniyor.

Malezya bunu, Mart ayında bir önceki yıla göre %8,7’lik ara malı ithalatındaki düşüşe bağladı.

Ülkenin ticaret dengesi yıllık %0,2 artışla 26,7 milyar RM fazlaya ulaştı ve ekonomistlerin 21,1 milyar RM olan beklentilerini aştı.

READ  Prens William'la çiftlik dükkanını ziyaret ettiği bildirilen Kate Middleton'un fotoğrafı çekilmedi

– Lim Hui Jee

3 saat önce

JP Morgan, Citi ve UBS, Çin için tam yıl tahminlerini yükseltti

JPMorgan, Citi ve UBS’deki analistler Salı günü Çin ekonomisi için tüm yıl tahminlerini yükselttiler ve %4,5’lik etkileyici bir ilk çeyrek GSYİH büyümesine işaret ettiler.

JP Morgan, en son üç aylık raporun daha fazla büyümeye işaret etmesiyle, 2023 büyüme görünümünü önceki %6’lık tahminden %6,4’e yükseltti.

Citi ekonomistleri ayrıca Çin’in tüketim toparlanmasının “yarıya indiğini” söyleyerek tüm yıl görünümünü %5,7’den %6,1’e yükseltti.

UBS, “2023’ün ilk çeyreğinde, tüketim ve mülkte daha güçlü bir toparlanmanın etkisiyle, beklenenden daha güçlü bir toparlanmanın etkisiyle” yıl için tahminini %5,4’ten %5,7’ye yükseltti.

– Jihye Lee

3 saat önce

Kokoro’nun Tayvan’daki pil değiştirme istasyonları, sanal enerji santralleri görevi görüyor

CEO, Tayvanlı Kokoro’nun vuruş değiştirme istasyonlarını sanal elektrik santrallerine entegre etmeyi planladığını söyledi.

şirkete ortak oldu Enel X, Enel X’in 1.000 sanal enerji santralinde 2.500 takas istasyonunu ticari olarak kuracak bir enerji hizmeti sağlayıcısı.

Cocoro’nun CEO’su ve kurucusu Horace Luke, CNBC’ye verdiği demeçte, “Temel olarak şebekenin bu baskıyı karşılamasına yardımcı oluyoruz … böylece şebekeyi yeniden dengelemek ve istikrara kavuşturmak için ek kapasite oluşturmak zorunda kalmıyorlar.” Squawk Box Asia” Çarşamba günü. “Yani gerçekten grid için stres yönetimi.”

Luke, şirketin hizmeti Asya genelinde genişletmeyi planladığını ve Hindistan’da bir pilot uygulama yürüttüğünü söyledi.

Bu modeli alıp bu noktada gittiğimiz her ülkeye uyguluyoruz” dedi.

– Sumathi Bala

5 saat önce

Hong Kong, teknoloji ve emlak şirketleri düşerken Asya’da lider

Hong Kong’un Hang Seng endeksi, teknoloji ve emlak şirketlerinin etkisiyle Asya-Pasifik bölgesinde Çarşamba günü düştü.

Refinitiv verilerine göre teknoloji şirketleri ve emlak şirketleri endekste en çok kaybedenler olurken, Country Garden Holdings, Baidu ve Tencent gibi isimler en çok kaybedenler arasında yer aldı.

Ancak en büyük kaybeden %3,95 düşüşle otomobil üreticisi Geely oldu.

6 saat önce

Yellen, Çin konuşmasında ABD’nin ekonomik önceliklerini ele alıyor: Reuters

Reuters’in haberine göre ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, ABD’nin Çin’deki ekonomik önceliklerini ele alacak.

Reuters, Hazine Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya atıfta bulunarak, “Bakan Yellen, konuşması sırasında Çin ile ikili ilişkilerinde ABD’nin ekonomimizin kalıcı temel gücüne olan güveninin altını çizecek.”

READ  CNN Başkanı ve CEO'su Chris Licht, kısa ve çalkantılı bir görev süresinin ardından ayrıldı

Yellen’in bu yılın başlarında, Pekin elindeki büyük ABD Hazine tahvillerini satmaya devam ederken, ABD’nin Çin ile ekonomik müzakereleri “uygun bir zamanda” yeniden başlatacağını söylemesinin ardından geldi.

Rapora göre Yellen, Perşembe günü Johns Hopkins Üniversitesi İleri Uluslararası Çalışmalar Okulu’nda bir konuşma yapacak.

– Jihye Lee

7 saat sonra

Nikkei: Japon Sumitomo Financial, 1 milyar dolarlık AT1 tahvili ihraç eden ilk büyük banka oldu

Japon Sumitomo Mitsui Financial Group, İsviçreli kredi kuruluşu Credit Suisse’in neden olduğu bankacılık krizinin ardından ek Tier 1 tahvil ihraç eden ilk büyük banka olmaya hazırlanıyor. Nikki dedi.

SMFG, genellikle AT1 tahvilleri olarak bilinen bu tahvillerden 140 milyar yen (1 milyar $) ihraç edecek. Nispeten daha riskli bir ikincil borç biçimi olarak kabul edilirler ve bu nedenle daha yüksek getiri sağlarlar ve genellikle kurumsal yatırımcılar tarafından satın alınırlar.

AT1 tahvillerine olan güven, İsviçreli yetkililerin Credit Suisse’i AT1 tahvillerinin değerini sıfıra indirmeye zorlamasıyla sarsıldı.

Nikkei, SMFG’nin teklifinin şartlarının, Aralık ayındaki bir önceki ihracına göre 33 baz puanlık bir artışa işaret ederek, devlet borcu üzerinde 171 baz puanlık bir fark taşıyan AT1 tahvilleri ile Çarşamba günü kararlaştırılacağını söyledi.

SMFG hisseleri Çarşamba günü %0,25 artışla işlem gördü.

– Lim Hui Jee

13 saat önce

Dow bu ay şu ana kadar %2’den fazla yükseldi

Dow %2,1 yükseldi ve işlem ayının yarısından biraz fazlası tamamlandı.

Nisan, 1950’ye kadar giden ortalama %1,9’luk bir artışla, 30-hisse endeksi için tarihsel olarak yılın en iyi ayı oldu. Karşılaştırıldığında, Dow o dönemde tüm aylar için ortalama sadece %0,7 değer kazandı.

Önceki seçim öncesi yıllar genellikle Nisan ayında daha da iyidir. Dow, 1950’den bu yana seçim yıllarında her Nisan ayında ortalama %3,9 değer kazandı.

Dow, bu ay %2,1’lik artışla üç ana endeks arasında şu ana kadar en iyi performansı gösteren oldu. S&P 500 %1 yükselirken Nasdaq bileşik endeksi %0,7 düştü.

CNBC Pro aboneleri, Nisan ayının mavi çipli indeksleme için neden harika bir ay olduğu hakkında daha fazla bilgi edinebilir.

13 saat önce

Bank of America CEO’su Brian Moynihan, nispeten ılımlı bir durgunluk gördüğünü söyledi

Bank of America CEO’su Brian Moynihan Salı günü yaptığı açıklamada, tüketiciler güçlü kalmaya devam ettikçe ABD’yi vuran yalnızca küçük bir durgunluk gördüğünü söyledi.

READ  Rosenthal: Trey Turner'ın grand slam'i, ABD WBC yarı finallerine yükselirken heyecan verici bir geri dönüş sağlıyor

Moynihan, bankanın üç aylık kazanç çağrısında, “İnsanlara verilen teşvikler ve bıraktıkları para açısından her şey nispeten ılımlı bir yavaşlamaya işaret ediyor” dedi. “Günün sonunda, tüketici tarafında faaliyette bir yavaşlamaya işaret eden bir hız görmüyoruz, ancak ticari müşteriler muhtemelen daha temkinli olacak.”

Moynihan, Fed’in agresif faiz artırımları ışığında, Bank of America’nın araştırma ekibinin ılımlı bir faiz indirimi çağrısında tutarlı olduğunu söyledi. Banka, önümüzdeki üç çeyrekte pozitif büyümeye dönmeden önce yıllık GSYİH’nın yüzde yarım ile 1 arasında küçüleceğini tahmin ettiğini söyledi.

– Yun Li

8 saat önce

CNBC Pro: Bank of America, bu yarı iletken stokunu ikiye katladı ve %50 artış sağladı

Yarı iletken stokları, zorlu bir 2022’nin ardından bu yıl yükselişte.

Sektörü izleyen iShares Semiconductor ETF, bu yıl yaklaşık %22 arttı – bu yılki S&P 500’ün neredeyse üç katı.

Nvidia, şüphesiz bu yıl sektörün en büyük kazananlarından biri, ancak Bank of America daha az bilinen çip stoklarını ikiye katlıyor.

Profesyonel aboneler burada daha fazlasını okuyabilir.

– Javier Ong

17 saat önce

HSBC, Nvidia’yı iki kez yükselttikten sonra çip stokları yükseldi

HSBC, Nvidia hisselerini indirimden satın almaya iki kez yükselttiği için bazı çip stokları Salı günü yükseldi.

Şirket, “Nvidia’nın inanılmaz AI fiyatlandırmasının tam olarak fiyatlandırılmadığını” ve yapay zekanın çip fiyatlarında önemli bir artış sağlayacağını söyledi. Hareket, hisseleri yaklaşık% 3 artırdı.

Diğer yarı iletken şirketleri, iyimser bir güncellemenin ardından hisselerinin yükseldiğini gördü. ON Semiconductor Corp ve Advanced Micro Devices sırasıyla %1,3 ve %0,8 arttı. Applied Materials hisseleri de %0,45 değer kazandı.

Tabloya göz atın…

Nvidia, HSBC’den çift yükseltme aldıktan sonra ralli yaptı

8 saat önce

CNBC Pro: Credit Suisse’e Göre Bu 6 Küresel Hisse Senedi ‘Buffett Tarzı’ Seçimler

Credit Suisse, Warren Buffett’ın sahibi Berkshire Hathaway’in beş Japon hissesindeki hissesini artırdığını ve bunun Japonya’daki yatırımcılar için iyi bir işaret olduğunu söyledi.

Bu gelişmelerin ışığında, Credit Suisse analistleri bir notta Japonya’daki hisse senetlerinin “Buffett tarzı seçimler” olduğunu, yani Buffett’ın varlıklarıyla ortak özelliklere sahip olduklarını söyledi.

İşte onlardan altı tanesi.

CNBC Pro aboneleri buradan daha fazlasını okuyabilir.

– Weissen Don

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir