Kral Charles III, kanser teşhisi ve tedavisinden sonra kraliyet görevine dönecek: NPR

Britanya Kralı III. Charles (ortada), 31 Mart'ta Kraliçe Camilla'nın yanındaki Windsor Kalesi'ndeki St George Şapeli'ne vardığında el sallıyor.

Holly Adams/AFP/Getty Images


Başlığı gizle

Başlığı değiştir

Holly Adams/AFP/Getty Images

Britanya Kralı III. Charles (ortada), 31 Mart'ta Kraliçe Camilla'nın yanındaki Windsor Kalesi'ndeki St George Şapeli'ne vardığında el sallıyor.

Holly Adams/AFP/Getty Images

LONDRA – Kral III. Charles yakında kraliyet görevlerine geri dönecek.

Buckingham Sarayı Cuma günü basına yaptığı açıklamada, hükümdarın “yakın zamanda konulan kanser teşhisinin ardından bir miktar tedavi ve iyileşmenin ardından yakında kamu görevlerine döneceğini” söyledi.

Charles'ın iyileşip iyileşmediği ya da tedavinin bitip bitmediği belirtilmedi. Kendisine teşhis konulan kanserin türü veya evresi henüz açıklanmadı. Şubat başında belirtilmemiş bir tedaviye başladı.

Kral Charles ve Kraliçe Camilla, geri dönüşü için “dönüm noktası” olarak adlandırılan dönüm noktasını işaretlemeye yardımcı olmak amacıyla önümüzdeki Salı günü kanser tedavi merkezini ziyaret ederek tıp uzmanları ve hastalarla buluşacak. Açıklamada, “Bu ziyaret, Majestelerinin önümüzdeki haftalarda gerçekleştireceği birçok dış görüşmenin ilkidir” denildi.

Saray, Kral ve Kraliçe'nin haziran ayında Buckingham Sarayı'nda Japonya İmparatoru ve İmparatoriçesi'ne resmi bir ziyarette bulunacağını da sözlerine ekledi.

Kral Charles, yeğeni Galler Prensesi'nin de aynısını yapmasından birkaç hafta önce kanser tedavisine başladı. Kemoterapiye Şubat ayının sonlarında başladı, ancak prenses, nerede olduğuna dair aylarca süren magazin araştırması ve bir aile fotoğrafının yayınlanmasının ardından, prensesin değiştiğini söylediği geçen aya kadar teşhisi kamuoyuna açıklanmamıştı. Saray, kanserinin türü veya evresini açıklamadı.

READ  Yaygın elektrik kesintileri, ağaçlar devrildi

Charles'ın hükümdarlığı, diğer İngiliz hükümdarlarından daha uzun süre tahtta kalan annesi II. Elizabeth'in Eylül 2022'de ölümüyle başladı. Charles'ın taç giyme töreni sekiz ay sonra, Mayıs 2023'te gerçekleşti.

Buckingham Sarayı'nın Cuma günkü açıklaması şu şekilde sonuçlandı: “Taç giyme töreninin birinci yıldönümü yaklaşırken, Majesteleri, geçtiğimiz yılın sevinçleri ve zorlukları boyunca dünyanın dört bir yanından alınan pek çok nezaket ve iyi dilek için derinden minnettardır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir