Kripto odaklı banka Silvergate, FTX’in darbesini savuşturmaya devam etmeyi planlıyor

8 Mart (Reuters) – Kripto odaklı banka Silvergate Capital Corp (SI.N), hisselerini %35 oranında düşüren kripto borsası FTX’teki dramatik düşüşün ardından Çarşamba günü operasyonlarını durdurmayı ve gönüllü olarak tasfiye etmeyi planlıyor. saatlik ticaretin yüzdesi.

Bankayı kapatma kararı, şirketin geçen hafta bu yıl zararına ek tahvil sattığı ve daha fazla zararın bankanın “düşük performans gösterebileceği” anlamına gelebileceği konusunda uyarmasının ardından geldi. İyi büyük harfle yazılmış.”

Kripto endüstrisinin gözde bankalarından biri olan Kaliforniya merkezli La Jolla için kötü sonuç, müşteri dönüşü yapamadığı için Kasım ayında iflas başvurusunda bulunan FTX’in düşüşünden bu yana dijital varlık sektörü üzerindeki etkinin boyutunu gösteriyor.

Silvergate yaptığı açıklamada, bankasını dondurma kararının “en son endüstri ve düzenleyici gelişmeler” ışığında “ilerlemenin en iyi yolu” olduğunu söyledi. Banka tasfiye ve tasfiye planının mevduatın tamamının geri ödenmesini içerdiğini de sözlerine ekledi.

En son güncellemeler

2 hikayeye daha bakın

Coinbase Global Inc (COIN.O) ve Galaxy Digital gibi yüksek profilli firmalar da dahil olmak üzere bankanın bazı ortakları, geçen hafta Silvergate ile bağlarını kesti.

Silvergate’in açıklamasının ardından kripto borsası Coinbase, Silvergate’te müşteri veya kurumsal para olmadığını söylerken finans şefi Changpeng Zhao, şirketin Silvergate’te varlık kaybı olmadığını söyledi.

Silvergate, yatırımcıların 8 milyar dolardan fazla mevduatı çekmeye çalışmasıyla dördüncü çeyrekte 1 milyar dolar zarar bildirdi.

Silvergate, Centerview Partners LLC’yi finansal danışman olarak ve Cravath, Swain & Moore LLP’yi hukuk danışmanı olarak tuttu.

1988’de kurulan Silvergate, 2013’te kripto işine girdi. Banka ayrıca bir ipotek depolama işletmesi işletiyordu, ancak Aralık ayında artan faiz ortamı ve azalan ipotek hacimlerini gerekçe göstererek bu bölümü tasfiye ettiğini duyurdu.

READ  Ukrayna savaşı: Kiev 'son derece yoğun' füze ve insansız hava aracı saldırılarıyla vuruldu

Geçen hafta Silvergate, Silvergate değişim ağını, kripto ödeme ağını ve en popüler tekliflerinden birini kapattı. Bu ağ, genellikle çözülmesi günler süren geleneksel banka havalelerinin aksine, yatırımcılar ve kripto borsaları arasında 24 saatlik işlemlere olanak sağladı.

Dijital sektörde uzmanlaşmış bir yatırım danışmanı olan Lumida Wealth’in CEO’su Ram Ahluwalia, Silvergate’in bulaşma riskleri düşük olmasına rağmen mevduat sahiplerine geri ödeme yapacağını ve borçlarını ödeyeceğini söylediği için Silvergate değişim ağının kaybının “hayal kırıklığı yarattığını” söyledi. . varlıklar.

“Bu, kripto için kritik bir altyapının stratejik bir kaybıdır” dedi.

Federal Deposit Insurance Corp (FDIC), Çarşamba günü bankanın başarısızlığı sorulduğunda, bankayı veya holding şirketini düzenlemediğini söylemenin ötesinde yorum yapmaktan kaçındı. Bloomberg daha önce FDIC’nin Silvergate ile kapanmayı önlemenin yollarını tartıştığını bildirmişti.

Washington’daki federal savcılar, şirketi ve onun FTX ve ticaret şirketi Alameda Research ile olan ilişkilerini soruşturuyor. Ocak ayında, üç ABD senatörü Silvergate’ten risk yönetimi ve FTX ile ilgili ayrıntıları istedi.

Silvergate’i eyalet tüzüğü kapsamında denetleyen California Mali Koruma ve Yenilik Departmanı yaptığı açıklamada, bankanın mali yasalara, güvenlik ve mutemet yükümlülüklerine uygunluğunu değerlendirdiğini ve ilgili federal kurumlarla birlikte çalıştığını söyledi.

2022 yılına kadar kripto endüstrisinden bir trilyon dolardan fazla değer silinebilir ve yükselen faiz oranları ekonomik gerileme korkularını besler.

2020 ve 2021’deki hızlı büyümenin ardından açık ara en popüler dijital para birimi olan Bitcoin, geçen yıl %60’tan fazla düşerek dijital varlıklar sektörü üzerinde baskı oluşturdu.

Washington’dan Hannah Long ve Bangalore’dan Anirban Chakraborty tarafından yapılan haber; Bangalore’da Manya Saini ve Mirunmai Dey tarafından ek raporlama; Maju Samuel, Matthew Lewis ve Lincoln Feist tarafından düzenleme.

Standartlarımız: Thomson Reuters Güven İlkeleri.

READ  2024 Oscar Kazananlar Listesi: Canlı Duyurular

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir