Biden yeniden seçilmek için koşarken siyah seçmenlerin hayal kırıklığı köpürüyor

Başkan Biden, 2021’de başladığı “işi bitirme” sözü vererek yeniden seçim kampanyasına bu hafta başladı. Bunu yapmasını siyahi seçmenler kadar kimse istemez.

Siyah seçmenlerin en sadık Demokrat seçim bölgesi olduğu Güney Carolina’da, Mr. Biden’ın başkanlık kampanyasını yeniden canlandırıp Gürcistan’da iki kez kazanmasının ardından, Senato’nun kontrolündeki partisiyle Beyaz Saray’a gönderdiler. Karşılığında, yönetimin geçmiş başkanların ötesine geçerek topluluklarını iyileştirmeye çalışacağını umdular ve bu konuda verdiği sözleri dikkatle dinlediler.

Yine de siyah seçmenlerin en büyük politika önceliklerinden bazıları – kısıtlayıcı oylama yasaları, öğrenci kredisi yardımı ve ceza adaletine karşı daha güçlü federal korumalar ve polisin hesap verebilirlik önlemleri – bazıları Cumhuriyetçilerin muhalefeti ve bazıları da Demokratların Senato’nun haydut kurallarını atlamayı reddetmesi nedeniyle başarısız oldu veya durdu. Son haftalarda üç düzineden fazla siyah seçmen, organizatör ve seçilmiş yetkiliyle yapılan röportajlarda vurgulanan bu hayal kırıklıkları, Demokratların en önemli seçmenlerinin 2024’te ne kadar heyecanlı olacağı sorusunu açık bırakıyor.

Röportajlar, seçilmiş siyahi yetkililer arasında büyüyen bir sürtüşmeye işaret ediyor. Neredeyse aynı olan ve daha az kendine güvenen seçmenler, Biden’ı övüyor ve gelecek yıl onun için güçlü bir siyah katılımı öngörüyor.

Dorchester County, SC’de Demokrat bir organizatör olan Travis Williams, “Herkes yorulmaktan yoruldu,” dedi ve “sorunlarımıza asla değinilmediğinde yorgun ve hüsrana uğramaktan bıktılar.”

2020’de Philadelphia’dan Atlanta’ya taşınan bir iş adamı olan 38 yaşındaki Marvin Dutton, Mr. Biden’ın “oy verme zamanı geldiğinde bizimle konuşmaktan” “biraz daha dürüst” olması gerektiğini öne sürdü.

Bay. Biden’ın yeniden seçilme hedefi ve ilk dönem politika hedeflerine ulaşma taahhüdü, savaş alanı eyaletlerindeki siyah seçmenler arasında bazı düşüncelere ve hayal kırıklığına neden oldu. Birçoğu, siyah topluluklara verdiği büyük vaatlerin bozulduğuna inanıyor.

Bay. Biden, beklendiği gibi partisinin adayı olursa, Demokratlar siyah seçmenlerin çoğunluğunun onu bir Cumhuriyetçi yerine seçeceğinden emin olabilirler. Ama Bay Parti için soru, Demokrat seçmenlerin Biden’ın 2020 zaferine götüren aynı düzeyde enerjiyi getirip getirmeyeceğidir.

Kampanya duyurusunda Sn. Biden, siyah seçmenlerin yeniden seçilme hedefindeki önemini gizlemedi. Biden’ın üç dakikalık videosunda eşinin yanı sıra en fazla yayın süresine sahip müttefikleri de yer aldı: Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Yargıç Ketanji Brown Jackson ve Rev. Al Sharpton.

READ  Biden, Ulusun Durumu konuşmasında borç tavanı anlaşmasına övgüde bulundu

2020 yılında Sn. Biden’ın en önemli blok adayı olan Güney Carolina Temsilcisi James E. Clyburn dedi. “Heves eksikliği görmüyorum. Ve insanlar bunu söyleyip duruyor. Ama orada değil.”

Cuma günü adayları ve yüzlerce Güney Karolina Demokratını bir araya getiren Mr. Clyburn’ün yıllık balık kızartması, bu heyecanın erken bir görüntüsünü sağladı. Parti devleti, aday gösterme sürecinde ilk olarak cumhurbaşkanlığı seçimini yapmaya hazırlanıyor – Sayın Başkan’ın bir hamlesi. Biden ve Demokratlar dedi.

Bay. Biden’ın müttefikleri, yönetiminin siyah seçmenlere teslim olduğunu, ancak Biden’ın kaydettiği ilerlemenin bir kısmını duyurmayı başaramadığını söylüyor. Göreve başladığından beri, tarihsel olarak siyahi kolejlere ve üniversitelere milyarlarca dolar bağışladı ve diğer tüm başkanlardan daha fazla sayıda siyah yargıç atadı. Siyahi işsizlik çok düşük. Siyahi seçmenlerin en büyük endişesi, geçen yaz hızla yükselen enflasyonun on yıllardır olduğundan istikrarlı bir şekilde daha yüksek olmasına rağmen, pandemik durgunluktan kurtulan ekonomi.

Başkan ve başkan yardımcısı, siyahi Amerikalıların öncelik vermesi gereken ve işi bitirmek için koştukları meseleler yarattı” dedi. Biden’ın kampanyasının sözcüsü Kevin Munoz söyledi. “Kampanya, her oyu güvence altına almak ve kazanan 2020 koalisyonunu genişletmek için çok çalışacak.”

Ancak 2022 ara seçimlerinde siyah seçmen katılımının azaldığına dair kanıtlar var, sonuçlar Bay Her ikisi de, Meclis’teki Cumhuriyetçi zafere rağmen Biden ve partisi için tatmin edici görüldü.

Demokratik anket şirketi HIT Strategies’in verilerine göre, siyah seçmenlerin payı 2018’den 2022’ye kadar ülke çapında yüzde 1 düştü ve bu, herhangi bir ırksal grubun en büyük düşüşü olurken, beyaz, üniversite eğitimli seçmenlerin payı arttı. .

Son derece rekabetçi eyaletlerde sonucu değiştirmek için siyah seçmen katılımının değişmesi gerekmiyor. 2020 yılında Sn. Biden, her biri 35.000’den az oyla Arizona, Georgia, Nevada ve Wisconsin’i kazandı.

Wisconsin’in siyah nüfusunun çoğunluğunu oluşturan Milwaukee’de Demokratik Senato adaylarına verilen oyların sayısı yüzde 18 düştü. 2018 yapmak 2022, Wisconsin seçmen verilerine göre eyalet genelinde katılım benzerdi. Milwaukee, 2022’de Demokratlara 2018’de verdiği marjın aynısını vermiş olsaydı, Demokrat Mandela Barnes, Cumhuriyetçi Senatör Ron Johnson’ı yenebilirdi.

READ  Snag 2 Anker USB-C Hızlı Şarj Cihazları ve Kabloları Amazon Prime'da 13 $ karşılığında

Şehrin belediye başkanı Cavalier Johnson, farkı kısmen, özellikle Bay Biden’ın 2020’deki az farkla kazandığı zaferden sonra, Wisconsin’de oy kullanmayı zorlaştırmaya yönelik Cumhuriyetçi çabalara bağladı.

Siyahi seçmenler için Sn. Bay Biden’ın başarıları dizisi. Johnson Alıntısı: Yargıtay’a ilk siyah kadın olan Justice Jackson’ı atadı. Bir zamanlar Milwaukee’nin kalbi olan ancak denizaşırı ülkelere taşınmış olan imalat işlerinin yaratılmasını vurguladı. Ayrıca, Bay Johnson, siyahi seçmenin Bay’ı tercih edeceğini de sözlerine ekledi. Biden Bey’in çabaları başarısız olurken, Sn.

Johnson, “Joe Biden’ın bu ihlalde onlara karşı çıktığını, Afrikalı Amerikalılara fayda sağlayan bir ekonomi inşa etmek için mücadele ettiğini ve beyaz olmayan insanlara ve Afrikalı Amerikalılara yönelik nefret ve ayrımcılığın bir kısmına karşı savaştığını biliyorlar” dedi.

Bazı siyahi seçmenlerle yapılan görüşmelerde Sn. Biden’ın vaat ettiği değişim hızıyla ilgili hayal kırıklıkları, onu tekrar destekleyip desteklemeyeceklerini, hatta bir sonraki seçimde aday olup olmayacaklarını sorgulamalarına neden oldu.

Jennifer Roberts, 35, ömür boyu Demokrat ve Mr. Biden ve Senatörler Raphael Warnock ve John Ossoff’un seçilmesine yardımcı olan siyahi Gürcülerden biri. 2020’de, ilk beyaz olmayan kadın başkan yardımcısı olan Bayan Harris’in geçmişini beyaz olmayan kadınlarla ilgili politikaları ilerletmek için kullanacağından ve “başarılı olmaları için dua edeceğinden” emindi.

Üç yıl sonra, Bayan Roberts’ın Bay Biden’ın vaatlerine bakış açısı değişti. Annesi, Atlanta metrosunda yükselen kira maliyetleri nedeniyle onun yanına taşındı. Enflasyon, kendisinin ve kocasının sahip olduğu çekici işi üzerinde ek baskı oluşturdu.

Eski Başkan Donald J. Bayan Roberts şimdi, gelecek yıl Cumhuriyetçi aday olursa Trump’ı destekleyeceğini söylüyor. İstediği ve henüz elde edemediği şey “kesin yardım” – ve Mr. Trump’ın ekonomik politikalarının bunu sağlayabileceğine inanıyor.

“Denediğini anlıyorum,” dedi Mr. Biden hakkında söylendi. “Bir şeyleri doğrudan söylemediğinde, herkesin önünde gideceğini söylediğin gibi gitmediğinde, halının altına süpüremezsin.”

Philadelphia’da bir bilgi teknolojisi yöneticisi olan 45 yaşındaki Lamont Wilson, 2020’de Mr. Biden’a oy verdi, ancak şimdiye kadar 2024 adaylarından etkilenmediğini söyledi. Bay. Biden’ın “pek çok iyilik yaptığını” ancak beklentilerini karşılamadığını söyledi.

Bay. Bay Wilson, öğrenci kredilerini ortadan kaldırma sözünü tuttu. Biden, “sağlam kalmayı” umduğunu söyledi – Başkan, Yüksek Mahkeme bunu engelleyebilecek olsa da, belirli kişiler için 20.000 $ ‘a kadar olan borcu affetmek için 400 milyar $’ lık bir plan duyurdu. Siyah üniversite mezunları, beyaz üniversite mezunlarından ortalama 25.000 $ daha fazla öğrenci kredisi borcu taşırlar. Milli Eğitim Bakanlığına göre.

READ  Kaynaklara göre Suns Bear teknik direktörü Monty Williams yarı finalde elendi: Phoenix'te ters giden neydi?

İnsanlara bu borçtan kurtulmaları için bir şans verin” dedi. Wilson dedi.

Winnsboro, SC’de bir aktivist ve eyalet partisi temsilcisi olan Nocola Hemphill, siyah seçmenlerden Bay Biden hakkında homurdanmalar da duyduğunu söyledi. Ancak bunu daha derin bir sorunun kanıtı olarak değil, bir sorumluluk biçimi olarak gördü.

Yönetimden herkes memnun değil” dedi. “Biden’ın yarıştığını görmek istemediğimizden de değil. Verdiği sözleri tutacağından emin olmak istiyoruz.

Bay. Umarım Biden teslim eder. Bay. Bay Spahn’ın ikinci dönemi için somut planları var. Biden’dan haber almak istediğini söyledi.

“Bence ne yapacağı konusunda doğrudan olması gerekiyor,” dedi Mr. Spann dedi. “Ve sonra gerçekten gelip bizimle bunun hakkında konuşması gerektiğini düşünüyorum.”

Bay. Biden’ın destekçileri, bazı siyah seçmenler partiden bıkmış olsa da, Demokratların oy haklarını koruyan yasalara ve siyah milletvekilleri ve seçmenlerin öğrenci kredisi borçlarının hafifletilmesine karşı çıkan Cumhuriyetçilerden daha güvenli bir seçim olduğunu söylüyor. GOP kontrolündeki birçok eyalet yasama meclisinde milletvekilleri, siyahi tarih derslerini okul müfredatından, siyah yazarların kanun dışı kitaplarından çıkarmaya çalıştılar ve siyahların oy hakkını kısıtlayan kongre haritaları hazırladılar.

Demokratlar, GOP’un bu konulardaki sicilinin altını çizmeyi planlıyor.

“Siyah seçmenler her şeyi anlıyor” dedi. Clyburn dedi. “Bu yıl onlara bunu kimin yapacağını hatırlatmak için çok zaman harcayacağız.” Aynı zamanda Demokratlar, partiyi yeniden destekleme konusunda isteksiz olan seçmenleri de kazanmalıdır.

Congressional Black Caucus’un eski yönetici direktörü Kevin Harris, “Bu topluluklara geri dönüp ceza adaleti reformunu neden almadığımızı açıklamak zor bir konuşma” dedi. “Bu topluluklara gidip neden oy haklarıyla ihtiyacımız olan korumayı alamadığımız hakkında konuşmak zor bir konuşma.”

Devam etti: “Bu zor bir konuşma. Ama yine de kabul ediyorsun.”

John Engel Philadelphia’dan katkıda bulunan raporlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir