Caleb Williams, Chicago Bears'ın 2024 NFL Draftında 1. Sıradan Seçime Hazır

NFL Draftı, öngörülemezliği nedeniyle spor takvimindeki en ilginç etkinliklerden biridir. Hangi takımlar belirli oyuncuları üç gün boyunca hangi noktalarda seçecek? Bir sahip, imrenilen bir potansiyel müşteriyi elde etmek için takas mı yapacak yoksa gelecekteki tahminleri eklemek için mi takas yapacak?

Perşembe gecesi saat 20.00'de Detroit'te her şey masada. Caleb Williams hariç.

2024 NFL Draftını canlı takip edin

USC oyun kurucusunun Chicago Bears karşısında genel klasmanda 1 numaraya çıkması neredeyse garanti. Diğer oyuncular seçilme konusunda stres yaparken bile NFL komiseri Roger Goodell'in adının sahnede okunması için yalnızca birkaç dakika bekleyeceğini biliyor. Daha sonra sahneye çıkar, el sıkışır, fotoğraf çeker ve takımın kurtarıcısı olmaya hazırlanır.

Williams, Perşembe günü “Today” programında yayınlanan bir röportajda, “Bu büyük bir an, ama kesinlikle mutlu olacağım” dedi. “Buna uzun bir süre var. Bu yüzden hazırım. Şimdilik hazırım, sahnede kostümümle karşılanmaya ve patlamaya hazırım.”

Böyle duygusal bir anda gözyaşlarına boğulup ağlamayacağı sorulduğunda Williams hayır dedi.

“Öyle olmadığımı sanmıyorum çünkü bunu Heisman kadar kafamda defalarca yaşadım” dedi. “Heisman'da ağlamadım [ceremony]. Genellikle yenilgilerden, büyük şampiyonluk maçlarından ve bunun gibi şeylerden sonra ağlarım. … Ama sahada gördüğünüz tüm duygular muhtemelen bende yok. Bunlar genellikle bir miktar adrenalindir, 60 dakika boyunca kişinin kuyruğunu tekmelemesidir.

Caleb Williams, 18 Kasım'da UCLA Bruins'e karşı.Ryan Kang/Getty Images Dosyası

USC'nin atletik direktör yardımcısı ve oyuncu geliştirme direktörü Gavin Morris, Williams'ın soğukkanlı, sakin ve sakin olduğunu kabul etti.

NFL taslağı “dörtte olmaktan farklı değil” [points] Morris, saatin bitmesine 1:20 kaldı ve arabayı sürmeniz gerekiyor” dedi. “Bazı insanlar farklı şekilde inşa edilmiştir.”

Williams, USC ve Oklahoma'daki baskın üniversite kariyerinden sonra en iyi aday olarak görülüyor. Geçen sezon 3.633 yarda, 30 gol attı ve sadece beş müdahale yaptı. Önceki sezon, 13 maçta 4.075 yarda, 37 gol atma ve dört müdahale ile kolej futbolunun en iyi oyuncusu olarak Heisman Kupasını kazanmıştı.

READ  Titanic'e giden denizaltı kaybolurken 'arama ve kurtarma' devam ediyor

Washington DC yerlisi olan Williams, kol gücü, dokunuşu ve içgüdüleri açısından Kansas City Chiefs süperstarı Patrick Mahomes ile karşılaştırmalar yaptı. Bir oyun bozulduğunda sızlanmaz. Yıllardır diğer oyun kurucu adaylarından daha iyi kafa karışıklığıyla başa çıkıyor.

Bu yüzden Bears onu kadroya ekleme ihtimali karşısında ağzı sulanıyor. Yıllar süren cansız sonuçların ardından Williams, taraftarların uzun süredir sahip olmadığı bir şeyi temsil ediyor: umut.

Chicago'nun franchise'ı 1920'den beri varlığını sürdürüyor ve bir sezonda hiçbir zaman 4.000 yarda oyun kurucu atışı yapmamıştı – bu atışa sahip olmayan tek NFL takımı. Bunu perspektife koymak gerekirse, 10 oyun kurucu bunu yaptı Geçen sene.

Ayılar en son 2006'da Indianapolis Colts'a yenilerek Super Bowl'a ulaştı ve üç kez sezon sonrasına kaldılar. Son iki yılda 10-24 oldular.

Chicago, Williams'ı NFL tarihindeki en başarısız takaslardan birine sokma fırsatı buldu. Geçen yılın draftından önce Bears, Carolina Panthers'a 1 numaralı seçim hakkını teklif etti (Alabama'nın oyun kurucusu Bryce Young olduğu ortaya çıktı). Karşılığında, geniş kapsamlı DJ Moore, 2023 birinci ve ikinci tur seçimi, 2024 ilk tur seçimi ve 2025 ikinci tur seçimi aldılar.

NBC News'den daha fazla spor

Panthers geçen sezonu ligdeki en kötü 2-15'lik dereceyle tamamladı ve 2024'ün ilk tur oyuncusunu Perşembe gecesi son derece arzu edilen bir seçim haline getirdi.

Bu konuda şüpheniz olmasın, Williams'ın seriyi tersine çevirmeye yardımcı olduğuna inanılıyor. Neyse ki (1 numaralı seçimlerin çoğunun aksine), bu çabasında yalnız olmayacak. The Bears, altı kez Pro Bowl alan Keenan Allen ile takas yaptı ve bu sezon dışında serbest oyuncu döneminde De'Andre Swift ile anlaştı. Topu alıcı TJ Moore ve dar uç Cole Kemet gibi yükselen yıldızlara atabilir.

READ  Tony adaylıkları 2024: En büyük küçümsemeler ve sürprizler

Williams'ın arkadaşı Jeff Martin, Williams'a gelecek hakkında çok fazla düşünmemesinin önemini vurguladığını söyledi.

Caleb Williams, 2 Mart'ta Indianapolis'teki Lucas Oil Stadyumu'ndaki NFL Combine sırasında.Dosya: Kevin Sapitus/Getty Images

“Olabildiğince keyif almasını istiyorum çünkü işi ne kadar sabırsızlıkla beklediğini biliyorum. Ama bunu yalnızca bir kez yapıyorsun” dedi.

Williams bu anın -sahnedeki en iyi seçimin- 12 yaşındayken farkına varmaya başladı.

“Today” programında “O zamanlar biraz saftım” dedi. “Bunun ne olduğunu, beraberinde ne geldiğini bilmiyordum. Ama o zaman inandım. Sonra liseye gittim, birkaç teklif aldım ve sonra üniversiteye gittim ve eğlence olsun diye bowling oynamaya başladım. Ve sonra gerçekten de gerçeğe dönüşmek. Burada olmak, taslakta olmak, belki de 1 olabilir mi?”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir