Tommy Murphy, Menendez'in Senato koltuğu için yarıştan çekildi

New Jersey First Lady'si Tammy Murphy Pazar günü yaptığı açıklamada, şu anda kıdemli ABD Senatörü Robert Menendez'in elinde bulunan ABD Senatosu koltuğuna yönelik yarışına son verdiğini duyurdu. Bir videoda Sosyal medyada yayınlandı.

Bayan Murphy, Demokratların ön seçimlerinde Güney Jersey'den üçüncü dönem kongre üyesi olan Andy Kim'e karşı yarışmaya devam etmenin “son derece bölücü ve olumsuz bir kampanyaya” yol açacağına karar verdiğini söyledi.

Bunu yapmak istemedi, bunun yerine kampanyasını askıya almaya ve “tamamen Başkan Biden'ı ve diğer Demokratları yeniden seçmeye odaklanmaya” karar verdi.

“Donald Trump sandıkta olduğu ve ulusumuz büyük bir risk altında olduğu için Demokrat dostlarımı vicdan azabıyla yıkmayacağım ve kaynakları israf etmeyeceğim” dedi.

Vali Philip D. Bir yardımcı, Murphy'nin eşi Bayan Murphy'nin Pazar günü öğleden sonra saat 14.00'te ilçe Demokrat liderleriyle bir toplantı yaptığını ve nihai kararını verip kampanya ekibine bilgi verdiğini söyledi.

Haziran ön seçimlerine katılmayı planlayan adayların en az 1.000 imzalı dilekçelerini Pazartesi gününe kadar teslim etmeleri gerekiyor. Bayan Murphy'nin bu son tarihten önce verdiği karar, adının ön oylamada yer almayacağı anlamına geliyordu.

Onun görevden alınması Bay New Jersey'in bir sonraki senatörü oldu. Kim'i sevimli kılıyor. İlk Koreli Amerikalı üye Amerika Birleşik Devletleri Senatosu'nun.

41 yaşındaki Bay Trump, “Tommy ve ben, bu koltuğu ve Senatoyu Demokratların kontrolü altında tutmanın çok önemli olduğu konusunda hemfikiriz” dedi. Kim bir açıklamada şunları söyledi. “Birlik esastır. Trump'ın ortaya koyduğu tehlikeli gündeme karşı birlik olurken, New Jersey'de demokrasimizi güçlendirme çabalarımıza devam edeceğiz.

58 yaşındaki Bayan Murphy, Kasım ayında yarışa katıldı ve birçoğu, görev süresine iki yıl kalan valiye bağlı olan etkili Demokrat liderlerden oluşan bir koalisyon tarafından hemen onaylandı. Onun çabaları, New Jersey'in yerleşik kapitalist politikasını eleştirenlerin, valinin ve ilk kez göreve aday olan adayın acımasız iddialarına yol açtı.

READ  Prens William'la çiftlik dükkanını ziyaret ettiği bildirilen Kate Middleton'un fotoğrafı çekilmedi

Eylül ayında Sn. Menendez'in siyasi nüfuzu karşılığında altın, nakit ve Mercedes Benz cinsinden rüşvet almakla suçlanmasından bir gün sonra Bay Menendez Kim yarışa katıldı. O tarihten bu yana Sn. Kim, onlarca yıldır Bay. Bayan Murphy'nin kampanyası, Menendez'i besleyen ve savunan “bozulmuş siyaset” tarzını başarıyla birleştirdi.

Yarışın ilk bağımsız anketi Bayan Murphy'nin Bay Kim'in yüzde 12 puan gerisinde olduğunu gösterdi. Kampanyalar ve siyasi kuruluşlar tarafından yapılan diğer anketler, 10 yıl öncesine kadar Cumhuriyetçi olarak oy vermek üzere kayıtlı olan Bayan Murphy'nin çok geride kaldığını gösterdi.

Ardından, yüksek profilli bir ön seçim yarışının ortasında, Mr. Kim, eyaletin seçim sisteminin önemli bir unsuruna (yerel siyasi liderlerin tercih ettiği adayların yararına tasarlanmış bir oylama sistemi) doğrudan itiraz eden bir dava açtı. Bu uygulama, ilçe liderlerinin tercih ettikleri adayları her ofis için tek bir sıra veya sütunda, New Jersey'de “çizgi” olarak adlandırılan tercihli oylama pozisyonunda sahaya koymalarına olanak tanır.

Sözde çizgi, ödüllendirmek veya cezalandırmak, adaylarda güven uyandırmak ve yetkisiz rakiplerin kazanmasını zorlaştırmak için kullanılıyor.

Geçen hafta, bir federal yargıçtan eyaleti 4 Haziran'dan itibaren oylamayı yeniden düzenlemeye zorlamasını istedikten sonra Bay. Kim mahkemede bir saatten fazla ifade verdi. Tartışmayı alevlendiren eyaletin başsavcısı Matthew J. Platkin bir hafta önce eyaletteki oylama sisteminin anayasaya aykırı olduğunu düşündüğünü açıklamıştı.

ABD New Jersey Bölgesi Bölge Mahkemesinden Yargıç Zahid N.. Kureyşi önümüzdeki haftalarda Sn. Kim'in talep üzerine karar vermesi bekleniyor.

Case ve Mr. Platkin'in mevcut oylama formatını mümkün kılan yasaları savunma konusundaki isteksizliği New Jersey siyasetini temelden sarstı. Bay. Platkin First Lady'ydi ve valinin en sadık müttefiklerinden biriydi; O, Bay'dır. Murphy'nin ilk kampanyasında çalıştı ve vali onu başsavcı olarak aday göstermeden önce birkaç yıl valinin başsavcısı olarak görev yaptı.

READ  Ivan Gershkovich: Wall Street Journal muhabiri, mahkeme öncesi tutukluluğa itirazını kaybetti

Geçtiğimiz hafta Demokrat ve Cumhuriyetçi yasama liderleri, yetkilerini “çizgiden” almak için ilk kez oylama formatını yeniden düşünmeye açık olduklarını söylediler. Hareket, uygulamanın mahkeme kararıyla sonlandırılmasını engelleme girişimi olarak görüldü.

Hanım. Murphy'nin zafere giden yolu büyük ölçüde eyaletin en kalabalık kentsel bölgelerindeki Demokrat liderlerden aldığı düzen desteğine bağlıydı ve bu durum onun kampanyasını doğrudan baltaladı.

70 yaşındaki Sn. Menendez Cuma günü yaptığı açıklamada, Haziran ön seçimlerinde Demokrat olarak yeniden aday olmayacağını duyurdu. Ancak kendisine yöneltilen 16 suçlamanın tamamını kabul etmedi. Menendez'in Kasım ayında bağımsız aday olma olasılığını açık bırakması, bazı Demokrat liderler arasında adayın oylarını çalabileceği ve Cumhuriyetçilere avantaj sağlayabileceği yönündeki korkulara yol açtı.

New Jersey'nin Cumhuriyetçi bir senatör seçmesinden bu yana 50 yıl geçti ve eyaletteki Demokratların sayısı yaklaşık bir milyon kayıtlı seçmenle Cumhuriyetçileri geride bırakıyor.

Ancak Senato'daki az sayıdaki çoğunluğunu korumayı ümit eden Demokratlar da hataya yer olmadığını belirttiler; Bayan Murphy de Pazar günü yayınladığı üç dakikalık bir videoda bunu kabul ediyor gibi görünüyordu.

“Donald Trump ve aşırı sağcılar sayesinde ulusal düzeyde ciddi, tehlikeli tehditlerle karşı karşıya olduğumuz şu dönemde, bu bölünmenin değil birleşmenin zamanıdır.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir