Kar fırtınası Plains ve Midwest'te şiddetli kar ve tipi koşulları getiriyor

cnnweather

Kış hava durumu uyarıları New Mexico'dan Büyük Göller'e kadar uzandı.



CNN

A Güçlü kış fırtınası Kar fırtınası koşulları Salı günü Central Plains'in bazı kısımlarını etkiledi ve Central Plains'in Colorado'dan Minnesota'ya kadar olan kısımlarını kapladı ve yaygın elektrik kesintileri ve tehlikeli yol koşulları tehdidi yarattı.

Fırtına Salı günü Ortabatı ve Büyük Göller'den geçecek. Daha sonra kuzeydoğuya döner, burada yaklaşık 160.000 Hafta sonu birkaç metre kar yağdıktan sonra Pazartesi günü evlerde ve işyerlerinde hala elektrik yoktu.

Kar fırtınası uyarısı Pazartesi günü kuzey Colorado ve Kansas'tan Minnesota, Nebraska ve Güney Dakota'nın bazı bölgelerine kadar genişletildi. Ulusal Hava Durumu Servisi'ne göre bu bölgelerde 2 ila 10 inç arası kar görülebiliyor ve bazı noktalar 30 cm'den fazlasını görebiliyor.

Kış fırtınaları bazı şehirlere kar getirdi Bütün kışı geçirdilerVe son fırtınanın geçmiştekilere göre daha uzun vadeli etkilere sahip olması bekleniyor.

Ulusal Hava Durumu Servisi, fırtınaların Ovalar ve Yukarı Ortabatı boyunca ilerleyerek buzlu yollar ve beyazlık koşulları yaratması nedeniyle bazı bölgelerde seyahatin “neredeyse imkansız” hale gelebileceği konusunda uyardı.

Dondurucu yağmur ve sulu kar, Pazar gecesi Nebraska'nın bazı kısımlarında kaygan yol koşulları yaratmaya başladı. Hava Durumu Servis Ofisi Kuzey Dairesinde söylendi. Yağmurun kara dönüşmesiyle birlikte çok şiddetli beyazlaşma koşullarının ortaya çıkması muhtemel.

Meteoroloji, güçlü rüzgarların ve ağır, ıslak kar birikintilerinin elektrik hatlarına ve ağaçlara zarar verebileceği nedeniyle yaygın elektrik kesintilerinin endişe verici olduğunu söyledi.

Kış fırtınası uyarıları New Mexico'dan Wisconsin ve Dakota'ya kadar uzanıyor ve burada toplam 4-12 inç kar yağışı mümkün.

Amy Forlitti/AP

22 Mart'ta Como Gölü, St. Paul, Minnesota'da kaldırımdaki ağaçlara kar yapışıyor.

Geçen hafta, bir fırtına Kuzey Ovaları'ndan Kuzeydoğu'ya kar yağdırdı. Maine, New Hampshire ve Vermont'un da aralarında bulunduğu bazı eyaletlerde yarım metreden fazla kar görüldü.

READ  Verstappen, Perez, Alban'dan 1. antrenman seansında lider

Hakkında Pazar gecesi itibarıyla Kuzeydoğu'da 160.000 ev ve işyeri elektriksiz kaldı. Elektrik Kesintisi.us. Kesintilerin çoğu yaklaşık 120.000 kişinin yaşadığı Maine'de yaşanıyor. karanlıktaydılar. 25.000'den fazla New Hampshire'da ve yaklaşık 15.000 New York'ta da kesintiler yaşandı.

Central Maine Power, fırtına nedeniyle Maine genelinde çok sayıda elektrik hattının kesildiğini bildirdi. Kuruluş, ekiplerinin Pazar günü, kapalı yollar ve devre dışı kalan hatlar da dahil olmak üzere sorunlar için 700'den fazla acil durum çağrısına yanıt verdiğini söyledi.

Her ne kadar Maine hizmet kuruluşu elektriği geri getirmiş olsa da 50'den fazla% Pazar gecesi itibarıyla, fırtınadan en çok etkilenen kıyı bölgelerindeki müşterilere yönelik kurtarma çalışmalarının Çarşamba gününe kadar devam edeceği belirtildi.

CNN.com'daki bu etkileşimli içeriğe göz atın

Amerika Birleşik Devletleri'nin kuzeyindeki bazı gökyüzü gözlemcileri, nadir görülen jeomanyetik fırtına sayesinde Pazar gecesi aurora borealis'i veya Kuzey Işıklarını görebilecek kadar şanslı olabilir.

Jeomanyetik fırtına, Dünya'nın dış manyetik alanında meydana gelen büyük bir rahatsızlıktır ve genellikle Güneş'ten gelen güneş rüzgarının güçlü bir şekilde yükselmesinden kaynaklanır ve bu durum “koronal kütle püskürmesi” olarak bilinir. Birleşik Devletler Jeoloji Araştırmaları.

Etkinlik, Pazar gecesi Kuzeybatı Pasifik, Kuzey Ovaları, Büyük Göller ve Kuzeydoğu'nun iç kesimlerinde aurora borealis'i görme şansını artırdı.

Görüş hattının kuzeyindeki şehirler arasında Seattle, Chicago, Minneapolis, Detroit, Milwaukee, Buffalo ve Portland yer alıyor. Alaska Jeofizik Birliği'ne göre, aurora aktivitesinin Alaska genelinde yüksek olması ve hava koşulları izin verdiği sürece ışıkların Utkiakwik'in güneyinden Kodiak ve Kral Salmon'a kadar görülmesine olanak sağlaması bekleniyor.

Fırtınalar Dünya'da rahatsızlıklar yaratabilir Radyo frekansı kesintisi ve GPS sorunları.

Özellikle şiddetli bir jeomanyetik fırtına olarak derecelendirildi 5 seviyesi G4'tür Pazar öğleden sonra. Uzay Hava Durumu Tahmin Merkezi'ne göre, bu şiddette fırtınalar her 11 yılda ortalama yalnızca 60 gün meydana geliyor. Fırtına Pazartesi sabahı erken saatlerde 5'te G3 statüsüne düşürüldü.

READ  Jorge Santos, 13 kez kara para aklama ve dolandırıcılıkla suçlandı.

CNN Bu rapora CNN'den Samantha Beach ve Nic F. Anderson katkıda bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir