Senato

Eski Başkan Donald Trump'ı güçlü bir şekilde eleştiren Sen. Lisa Murkowski, Cumhuriyetçi Parti'den ayrılmaya hazır olduğunu söylüyor.

Bağımsız olmayı düşünüp düşünmediği sorusuna Murkowski, “Son derece bağımsız düşünceliyim” yanıtını verdi ve şunu ekledi: “Partimizin Donald Trump'ın partisi haline gelmesinden dolayı üzgünüm.”

Murkowski, Cumhuriyetçilerle özgürce çalışıp çalışamayacağı sorulduğunda bu teklifi reddetti.

“Bazı ilginç siyasi dönemlerden geçiyorum. Bunu bırakalım,” dedi Röportaj CNN'de yayınlandı Pazar.

Alaska Cumhuriyetçisi ayrıca 2024 başkanlık seçimlerinde Trump'a oy verilmesine karşı tutumunu da yineledi.

“Bir Cumhuriyetçi olarak arkasında durabileceğim bir adayımızın olmasını istiyorum. Kesinlikle Donald Trump'ın arkasında duramam” dedi.

Murkowski bu ay NBC News'e 2024 seçimlerinde Trump'a veya Başkan Joe Biden'a oy vermeyebileceğini söyledi.

Murkowski ve Trump eleştirmeni Sen. R-Maine'den Susan Collins, Süper Salı öncesinde Trump'ın rakibi Nikki Haley'i onayladı. Ancak Haley, Vermont ve Washington DC dışındaki tüm ön seçimleri kaybettikten sonra teklifinden vazgeçti.

Haley kampanyasını bitirmeden önce Murkowski, NBC News'e Haley'nin ayrılması halinde başkanlık seçimine nasıl yaklaşacağından emin olmadığını söyledi ve kararsızlığında yalnız olmadığının sinyalini verdi.

“Şu anda bu kamptaki tek kişi Lisa Murkowski değil” dedi.

Ocak. 6 Kasım 2021'de Murkowski, Capitol saldırılarından sonraki ikinci azil davasında Trump'ın mahkum edilmesi yönünde oy kullanan yedi Cumhuriyetçi senatörden biriydi.

Yirmi yılı aşkın bir süredir Senato'da görev yapan Murkowski, 2022'de Alaska İşletme Bakanlığı'nın eski komiseri olan Trump'ın desteklediği Kelly Shipaka'ya karşı yeniden seçildi.

READ  Lionel Messi'nin Inter Miami'ye büyülü girişi bir film gibi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir