Verstappen, Perez, Alban’dan 1. antrenman seansında lider

Max Verstappen, Formula 1’in Britanya Grand Prix’sinin ilk antrenmanında Red Bull’u 1-2 önde götürdü ve ilk seansta takım arkadaşı Sergio Perez’i geride bıraktı.

Hollandalı sürücü, bu hafta sonu Silverstone’da art arda altıncı galibiyetinin peşinde.

İlk etaplarda tutunma mücadelesine rağmen, daha sert Pirelli lastikleriyle 1dk30.443s’de erken liderliği ele geçirmeyi başardı.

Bitmesine 15 dakikadan daha kısa bir süre kala daha yumuşak hamura geçmeden önce gelişmeye devam etti ve ardından seans zirve süresini Perez’den 0.4 saniye daha hızlı olan 1:28.600 saniye olarak belirledi.

Takımın 800. Grand Prix’si için özel bir forma giyen Alex Alban, seansı 1:29.089 saniye ile Williams adına üçüncü sırada tamamladı.

Pek çok takımın hafta sonu yeni arazide oynamasıyla – AlphaTauri en zorlusuydu – pist, bir saatlik antrenman seansının başlarında meşguldü.

George Russell, neredeyse en hızlı ikinci olan takım arkadaşı Lewis Hamilton tarafından iyileştirilmeden önce Mercedes takımı için ilk kez 1dk33.471s yaptı.

Verstappen ilk kez liderliği ele geçirirken, Charles Leclerc Ferrari adına ikinci oldu, ancak Hamilton 1dk31.422s’lik derecesiyle ikinci oldu.

İki kez dünya şampiyonu, Ferrari çifti Leclerc ve Carlos Sainz ilerlemeden önce ikinci sıradaki Lance Stroll’ün (Aston Martin) 1,1 saniye önünde 1:29,863 saniye ile yarıştı.

Açılış 20 dakikasında 14. sırada yer almasına rağmen Perez, Leclerc’i tahtından indirmeden önce ikinci sıraya yükseldi ve daha sert lastiklerde üçüncü oldu.

Logan Sergeant, Williams için yumuşak lastik kullanan ilk sürücü oldu ve 1:30.327 ile üçüncü oldu.

Sainz daha sonra kırmızı çizgili lastiklerle aynı şeyi yaptı ve Verstappen’den 0,5 saniye daha hızlı gitmek için 1:29,357 saniye ile liderliği ele geçirdi.

Hamilton, Mercedes’ini geçmekte zorlandı ve Haas pilotu Nico Hulkenberg, kulübün arka tutuş eksikliği nedeniyle benzer bir sorun yaşıyordu.

READ  Mükemmel 10: Denver rekor kıran 10. ulusal şampiyonluğunu kazandı

Russell ayrıca Magots ve Becketts’te direksiyon ve titreşimlerle mücadele eden sorunlar yaşadı.

Yarı yol işaretinden sonra, Leclerc yumuşak lastiklerde 1:29.418s ile en hızlı ikinci olurken, Ferrari çifti yumuşak lastiklerde oturuma liderlik ederken, Red Bull çifti sert lastiklerde üçüncü ve dördüncü oldu.

Leclerc tekrar 1:29,280 saniyeye çıkmasına rağmen, Red Bulls’u durduramadı ve Verstappen, yumuşak lastikle ilk denemesinde 1:28,836 saniye, 0,4 saniye farkla liderliği ele geçirdi.

Perez 1dk 29.048s ile ikinci oldu.

Fernando Alonso, Aston Martin için dördüncü, Leclerc beşinci ve Ocon altıncı oldu.

Geçen yıl Silverstone’da ilk F1 galibiyetini alan Sainz, ev sahibi kahraman Lando Norris’in (McLaren) önünde yedinci oldu.

Stroll dokuzuncu, Oscar Piastre onuncu sıradaydı ve McLaren’inde geç bir hidrolik sorun yaşadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir