Temyiz mahkemesi, Trump'ın sessiz para davası nedeniyle sivil dolandırıcılık mahkumiyetini erteledi

25 Mart 2024 11:20 ET

Yargıç, Trump'ın belge üretimi konusunda savcılığın görevi kötüye kullandığı yönündeki iddialarına şüpheyle yaklaşıyor

CNN'den Jeremy Herb'den

Eski Başkan Donald Trump ve avukat Susan Nessels Pazartesi günkü duruşma öncesinde mahkemede oturuyor.

Getty Images aracılığıyla Spencer Platt/Havuz/AFP

Yargıç Juan Mercon Pazartesi günü, Donald Trump'ın Manhattan bölge savcısına karşı yeni belgelerin üretilmesiyle ilgili iddialarına şüpheyle yaklaştı ve bölge savcılığının etik dışı davrandığı yönündeki iddiaları sorguladı.

Satıcı A Pazartesi günü duruşma Trump'ın Bölge Savcılığına karşı yaptırım önergesi, suçlamaların reddedilmesi, Michael Cohen ve Stormy Daniels'ın ifadelerinin iptal edilmesi ve soruşturmanın en az 90 gün süreyle görevden alınmasına değiniliyor.

Ancak duruşma sırasında yargıç, Trump'ın avukatı Todd Blanch'a yönelik iddialarla ilgili soruları gündeme getirerek, Trump'ın avukatlarının, bölge savcısının ABD'li savcının değiştirilmesinden sorumlu olduğunu belirten herhangi bir içtihattan alıntı yapamamasından duyduğu öfkeyi dile getirdi.

“Aslında Manhattan Savcılığı'nı ve bu davaya atanan kişileri savcılığın görevi kötüye kullanmakla suçluyorsunuz ve beni suç ortağı yapmaya çalışıyorsunuz ve elinizde bu pozisyonu destekleyecek en ufak bir delil yok mu?” dedi Merson.

Merchan, Trump'ın avukatlarının “inanılmaz derecede ciddi, inanılmaz derecede ciddi” iddialarda bulunduğunu ve savunmanın alıntı yapamamasının “hayal kırıklığı yarattığını” söyledi. Yargıç ayrıca Blanch'a, Trump'ın avukatlarının geçen baharda belgelerin ilk ibrazından sonra neden belgeleri daha önce istemedikleri konusunda da baskı yaptı.

Trump'ın avukatları, Ocak ayında ABD'nin New York Güney Bölgesi savcısından, Mart ayında on binlerce belgenin üretilmesine yol açan belgeleri mahkemeye celp ederek, Merson'un bugün başlaması planlanan duruşmasını en azından 2020 yılının ortasına kadar ertelemesine neden oldu. Nisan. .

READ  FTX kurucusu Sam Bankman-Fried 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir