Jorge Santos, 13 kez kara para aklama ve dolandırıcılıkla suçlandı.

CENTRAL ISLIP, N.Y. — Sayısız yalanı hem bir skandal hem de ulusal bir yumruk haline gelen Cumhuriyetçi bir birinci sınıf öğrencisi olan George Santos, Çarşamba günü açık mahkeme belgelerinde bağışçıları dolandırmak ve haksız yere işsizlik yardımı talep etmek de dahil olmak üzere çok sayıda mali suçla itham edildi. .

34 yaşındaki Santos sabah federal yetkililere teslim oldu ve Çarşamba öğleden sonra Long Island, Central Islip’teki federal mahkemeye çıkması bekleniyor. Geçen ay yeniden seçilme teklifini açıklayan birinci sınıf kongre üyesi, yorum isteyen bir kısa mesaja yanıt vermedi. Avukatı da cevap vermedi.

Santos, kampanyası için bağışçıları dolandırdı, paralarını kişisel çıkarları için kötüye kullandı ve New York eyaletini dolandırdı. Ayrıca, Temsilciler Meclisi Etik Komitesi’ne geliri ve diğer finansal varlıkları hakkında yanlış beyanlarda bulunduğu iddia edildi.

Yedi adet elektronik dolandırıcılık, üç adet kara para aklama, bir adet kamu fonu hırsızlığı ve iki adet mali formlarda Temsilciler Meclisi’ne yalan söylemekle karşı karşıya. Suçlu bulunursa, Santos en ciddi elektronik dolandırıcılık suçlamasıyla en fazla 20 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak. Birden fazla suçtan hüküm giyip hapis cezasına çarptırılırsa, cezaları aynı anda mı yoksa art arda mı çekeceğine hakim karar verecek.

Yaklaşık 20 sayfalık iddianamedeki bazı ayrıntılar – Santos’un bağışçılarla etkileşimleri ve etik açıklamaları hakkında yanlış ifadeler – daha önceki raporlarda ortaya çıktı. Ancak iddianamede, planın yasa dışı işsizlik yardımı aldığına dair daha önce bilinmeyen iddialar yer alıyor.

Savcılara göre Santos, 2020 yazında New York Eyaleti Çalışma Bakanlığı aracılığıyla yardım başvurusunda bulunduğunda haksız yere işsiz olduğunu iddia etti. Savcılar, ertesi baharda işsizliğini yanlış bir şekilde onayladı ve Kongre tarafından koronavirüs pandemisine yanıt olarak başlatılan genişletilmiş sosyal programların bir parçası olarak ABD Hazine Bakanlığı tarafından finanse edilen 24.000 dolardan fazla yardım aldı.

O dönemde Florida’daki bir yatırım şirketinde bölge müdürü olarak çalıştığını söyleyen iddianameye göre Santos, yardımlardan yararlanmaya uygun değildi. Şirketin adı iddianamede yer almıyor, ancak ayrıntıları, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun “klasik bir saadet zinciri” olarak adlandırmasının ardından 2021’de kapatılmak zorunda kalan Harbour City Capital’inkilerle eşleşiyor.

READ  Birleşik Krallık Muhafazakarları, yerel seçim yenilgilerinin 'korkunç' gecesini yaşıyor

ABD Başsavcısı Brion Pease yaptığı açıklamada, “Birlikte ele alındığında, iddianamedeki suçlamalar Santos’u Kongre salonlarında yükselmek için tekrarlanan sahtekârlık ve aldatmaya güvenerek kendini zenginleştirmekle suçluyor.” Pandemi nedeniyle işini kaybeden New Yorklulara gitmesi gereken işsizlik maaşı için başvurdu ve Temsilciler Meclisi’ne yalan söyledi.

Capitol Hill’de Cumhuriyetçileri ikiye bölen iddianame, Temsilciler Meclisi GOP liderliğinin yeni milletvekili hakkında hemen harekete geçmeyeceğine işaret ederken, birçok New York Cumhuriyetçisi onun Kongre’den ayrılma zamanının geldiği konusunda ısrar etti.

Meclis Çoğunluk Lideri Steve Scalise (R-La.), otobiyografisinde, Santos’un daha önce uydurmalarına yönelik bir protesto nedeniyle komite görevlerinden istifa ettiğini kaydetti, ancak bir muhabirin yeni milletvekilinin istifa edip etmeyeceği konusundaki sorusuna doğrudan yanıt vermedi. Ancak, Temsilci Marcus Molinaro (R-NY) olması gerekenin bu olduğunu söyledi.

Aralık ayında istifa etmesi gerektiğini söyledim. Ocak ayında istifa etmesini söyledim. Molinaro, The Washington Post’a gönderdiği kısa mesajda, “Dün istifa etmesi gerekirdi. Belki yakında istifa eder. Her iki durumda da – her iki durumda da – bir saat geri sayıyor, umut ve adalet Jorge Santos’a gelecek.

Santos’un Long Island’dan Queens’e kadar uzanan bir bölgede seçmenlere ataları, eğitimi ve çalışma geçmişi hakkında söylediği yalanlar… Kasım zaferi sonrasına kadar ulusal dikkatlerden kaçtı. Yaygın bir şekilde duyurulduktan sonra, daha önce bir Demokrat tarafından tutulan bir koltuğu ters çeviren Santos, “süslemeye devam etme” dediği şey için özür diledi, ancak koltuğundan vazgeçme çağrılarını reddetti. İlgiden zevk almaya başladı, Daha fazla asılı ifade Geçmişinin tartışmalı detayları hakkında.

Bu ipler, New York’taki federal savcılar tarafından iddia edilen görevi kötüye kullanmayla karşılaştırıldığında sönük kalıyor.

İddianameye göre, Santos’un 2022 kongre adaylığını finanse etmek için on binlerce dolar kullandığı iddia ediliyor. Hem bir sosyal yardım kuruluşunu hem de federal görev teklifini destekleyen bir süper PAC’yi yanlış tanıtan bir kuruluş için kişisel olarak ve kampanya saymanı aracılığıyla fon istemekle suçlandı. Aslında savcılar, şirket fonlarının sonunda Santos tarafından kontrol edilen banka hesaplarına gittiğini söylüyor.

Temsilci Jorge Santos’un iddianamesini okuyun

Şirketin adı iddianamede yer almıyor ancak savcılar tarafından açıklanan ayrıntılar, Kasım 2021’de Florida’da kurulan Redstone Strategies LLC’ninkilerle örtüşüyor. Santos’a ait olan ve adını annesinin ailesinden alan Devolder Organization LLC şirketi, Redstone’un şirketlerinden biri olarak listelendi. Yöneticiler.

READ  Norfolk Southern CEO'su, Doğu Filistin treninin raydan çıkması için özür diledi

Savcılara göre Santos, Long Island merkezli bir siyasi danışmanı Redstone Strategies için fon toplaması için yönlendirdi ve yanlış bir şekilde şirketin “bu yarışa yardım etmek” için tasarlandığını ve katkılarda “sınır olmadığını” söyledi. İddianamede atıfta bulunulan metin mesajları ve e-postalara göre danışman, paranın televizyon reklamlarını ve “yalnızca” adayların göreve gelmelerini amaçlayan diğer çabaları destekleyeceğini söylemek de dahil olmak üzere bağış toplamaya devam etti.

İddianameye göre Santos ayrıca, Kasım seçimlerinden günler önce şirketten kişisel olarak bir bağışçıdan para istedi ve TV reklamları için daha fazla paraya ihtiyacı olduğunu söyledi. Savcılar aynı gün bağışçının örgüte 25.000 dolar verdiğini iddia ediyor. Bağışçı New Yorklu yatırımcı Andrew Intrater’dı, Intrater’e yakın bir kişi, konunun hassasiyeti nedeniyle isminin açıklanmaması koşuluyla konuştu. Kişi, Intrater’ın daha sonra Adalet Bakanlığı’na Santos ile olan bağlantılarına dair kanıt sağladığını söyledi.

Savcılar, Redstone Strategies’e gönderilen fonların Santos tarafından kontrol edilen banka hesaplarına aktarıldığını ve kişisel harcamalar ve ortaklara yapılan ödemeler için kullanıldığını – kampanyaya harcanmadığını iddia ediyor.

Santos ayrıca, 2020’deki ilk Kongre adaylığı sırasında kongre finansal açıklama formlarında geliri ve diğer varlıkları hakkında yalan söylemekle suçlanıyor. Yanlış beyanları, Devolter organizasyonundan bildirdiği 750.000 dolarlık maaşın ayrıntılarını içeriyordu; O şirketten tespit ettiği 1 milyon dolar ve 5 milyon dolarlık temettü; Çek ve tasarruf hesaplarından kendisi tarafından bildirilen varlıklar. Savcılar ayrıca, SEC tarafından 2021’de dava edilen Florida yatırım şirketi Harbour City Capital’den elde ettiği geliri ve New York’ta aldığı işsizlik yardımlarını açıklamadığını da söylüyor. Harbour City’de yanlış.

Temsilci. George Santos (RN.Y.) kişisel geçmişini tahrif etti, özgeçmişini doldurdu ve onu zor durumda bırakan başka tuhaf iddialarda bulundu. (Video: Blair Guild/The Washington Post)

Gözlemciler tarafından bu yılın başlarında Federal Seçim Komisyonu’na sunulan geniş kapsamlı bir şikayet, Santos’u diğer iddiaların yanı sıra kampanya harcamalarını yanlış beyan etmek ve kişisel harcamaları karşılamak için kampanya fonlarını kullanmakla suçladı. Ocak ayında, Adalet Bakanlığı’nın Kamuda Dürüstlük Bölümü, savcıların çakışan sorunları araştırdığını söyleyerek FEC’den Santos aleyhindeki herhangi bir yaptırımı askıya almasını istedi. İçinde Mart ayında Meclis Etik Komitesi, Santos’u soruşturacağını söyledi ve geçmiş iş uygulamaları, kampanya finansmanı harcamaları ve cinsel taciz iddiaları hakkındaki iddiaları incelemek için iki partiden oluşan bir alt komite kurdu.

READ  Ertesi Sabah: Google'ın Pixel Fold ile ilgili kararı

Aynı zamanda Santos, Kongre’de yasa çıkarmak için oy kullandı. Yaklaşık üç düzine Cumhuriyetçiden biri. Finansman Yasası Eyaletleri, yanlışlıkla koronavirüs işsizlik sigortası yardımı alan kişileri soruşturmaya teşvik etmek – şu anda Santos’un işlediği iddia edilen dolandırıcılığın aynısı.

Temsilci Elise Stefanik (R-NY) Çarşamba günü gazetecilere verdiği demeçte, “Komitelerinden gönüllü olarak çekildi.” “İşsizlik ve pandemi yardımı söz konusu olduğunda her türlü sahtekarlığı ortadan kaldırmayı taahhüt ediyoruz ve konferansımızın desteğini almak için çalışıyoruz. Ve bu iyi bir politika. Demokratları lehte oy kullanmaya davet ediyoruz.

Temsilci Nicole Malliotakis (RN.Y.) yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanı Santos aleyhindeki iddialar çok ciddi ve son derece rahatsız edici. Daha önce de söylediğim gibi, seçmenlerinin veya meslektaşlarının güvenine sahip değil. ayrılırsa, mahallesinin yalancı olduğunu ne kadar çabuk ortaya çıkarırsa ve dolandırıcı olmayan biri temsil edebilir.

Kampanyası sırasındaki kongre efsaneleri, aile geçmişinden akademik soyağacına ve iş deneyimine kadar hayatının her alanına değindi. Santos, 11 Eylül 2001’de saldırıya uğradığında annesinin Dünya Ticaret Merkezi kulelerinden birinin içinde olduğunu söyledi, ancak göçmenlik kayıtları annesinin o gün Amerika Birleşik Devletleri’nde olmadığını gösteriyor. Wall Street’in güçlü şirketleri için çalıştığını söyledi. Üniversite voleybol takımında yıldız olduğu konusunda yalan söyledi.

Bölgesindeki Cumhuriyetçi liderler ve New York kongre delegasyonu üyeleri onu istifaya çağırdı, ancak Santos reddetti. Başlangıçta Kongre salonlarındaki kameraları bloke ettikten ve röportajları reddettikten sonra, milletvekili kötü şöhretini benimsedi. Eski Başkan Donald Trump’ın 2024 kampanyasını desteklemek için partisinin aşırı sağcı kanadına katıldı.

Geçen ay, yeniden seçilmek için aday olacağını açıkladı. Yakınları, geçen hafta itibariyle, ortaklarına soruşturmalarla ilgilenmediğini veya suçlanmayı beklemediğini söyledi.

Temsilciler Meclisi Sözcüsü Kevin McCarthy (R-Calif.) tarafından Conrad Hotel’de Ocak ayında bağışçılar ve yeni Kongre üyeleri için düzenlenen bir etkinlikte, orada bulunan iki kişiye göre Santos’a nasıl olduğu soruldu.

“Yeni bir konuşmacı için bir etkinlik ama odadaki en popüler kişi benim” diye yanıtladı.

Bu büyüyen bir hikaye. Güncellenecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir