Yunanistan’ın kuzeyindeki Tempe yakınlarında bir tren kazasında 29 kişi öldü, 85 kişi yaralandı

Yorum

Yunanistan’ın kuzeyinde bir yolcu treni ile bir yük treninin çarpışması sonucu gece gökyüzüne duman bulutları yayıldı, en az 32 kişi öldü, 85 kişi yaralandı.

Yunan İtfaiyesi, kazanın Yunanistan’ın kuzeyindeki Tempe Vadisi yakınlarında gece yarısından kısa bir süre önce meydana geldiğini söyledi. söz konusu. Yaralılardan en az 53’ü yerel saatle 06:15 itibariyle hala hastaneye kaldırıldı.

Yolcu treni, iki popüler turistik şehir olan Atina ve Selanik arasında seyahat ederken, Atina’nın yaklaşık 255 mil kuzeyinde bir yük treniyle çarpıştı. Yaralılardan bir kısmı yakındaki Larissa kentindeki hastanelere kaldırılırken, olay yerine en az 150 itfaiye ve onlarca acil durum aracı sevk edildi.

İtfaiye sözcüsü Vasilis Tradyannis, “İki tren arasındaki çarpışmanın şiddeti nedeniyle tahliye sürüyor ve son derece zor koşullarda yapılıyor” dedi. söz konusu Acil bir toplantıda.

Kaza mahallinden alınan görüntüler, raydan çıkan tren vagonlarını çevreleyen alevleri ve yakındaki itfaiye ve ambulansların yanıp sönen ışıklarını gösterdi. En az iki vagon rayların yakınında yanlarına yaslanmış gibi görünürken, itfaiyeciler yolcuları tahliye etmeye çalışırken bir vagon kötü bir şekilde çökmüş ve camları patlayarak açılmıştı.

Tradyoannis, vagonlardaki hasarın o kadar şiddetli olduğunu ve aracı kurtarmak için vinçli kamyonların kullanıldığını söyledi. Yetkili, arama kurtarma operasyonlarının Çarşamba sabahı gün doğumundan önce hala devam ettiğini ve kurtarma ekiplerinin devrilmiş iki yolcu trenine odaklandığını söyledi.

Yetkililer kimlik tespiti için cesetleri hastanelere götürdü ve tedavi görenler de dahil olmak üzere hayatta kalan en az 194 yolcu otobüsle Selanik’e nakledildi.

Çarpışmanın nedeni bilinmiyor.

Imperial College Londra’daki Ulaşım Çalışmaları Merkezi tarafından Avrupa’nın ana demiryolu hatları üzerinde yapılan bir analize göre, Yunanistan’da 1980 ile 2019 arasında en az 11 ölümcül tren çarpışması veya raydan çıkma meydana geldi.

READ  Biden'ın önerisi, okulların trans sporcuları doğrudan yasaklamasını engelleyecek

Salı günü geç saatlerde meydana gelen kaza, ülkenin on yıllardır yaşadığı en kötü kazalardan biriydi. 1968’de antik sahil kenti Korint’te bir trenin çarpışması sonucu en az 34 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı.

Atina’dan Selanik’e giderken en az üç kişi öldü 2017’deReuters’e göre tren raydan çıktıktan ve bir evin üzerine düştükten sonra.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir