Kaliforniya dağ aslanı saldırısının kurbanları kardeşler ve açık hava adamları

Pazartesi günü iki hevesli açık hava adamının, bu hafta sonu Kuzey Kaliforniya'da bir dağ aslanının kurbanı olduğu belirlendi; bu, Golden State'te yirmi yıl içinde gerçekleşen ilk ölümcül puma saldırısıydı.

El Dorado İlçesi Şerif Ofisi, saldırıda 21 yaşındaki Taylor Robert Claude Brooks'un öldüğünü, 18 yaşındaki kardeşi Wyatt J. Charles Brooks'un ise ağır yaralandığını ancak hayatta kalacağını söyledi.

Brooks ailesinin şerif ofisi tarafından paylaşılan açıklamasına göre, her ikisi de Güney El Dorado İlçesindeki Mt.'den olan Brooks kardeşler, Kuzey Kaliforniya'nın güzel manzaralı Gold Country'sinde birlikte büyüdüler ve düzenli olarak avlanıp balık tuttular.

Raporda, “Bu iki genç adam, herhangi iki kardeşten daha yakındı; açık havanın tadını çıkarıyor ve dinamik bir yaşam sürüyorlardı.” “Hepimiz Taylon'un trajik kaybından dolayı yıkıldık, ancak Wyatt'a minnettarız ve sonucun çok daha kötü olabileceğini çok iyi biliyoruz.”

Yetkililer, milletvekillerinin Cumartesi günü Wyatt Brooks'tan gelen ve kendisinin ve erkek kardeşinin, El Dorado İlçesi'nin kuzeyindeki Georgetown'un uzak bir bölgesinde geyik boynuzu bulmak için ormanı taradıkları sırada bir dağ aslanı tarafından saldırıya uğradığını belirten çağrısına yanıt verdiklerini söyledi.

Şerifin ofisinden yapılan açıklamaya göre Wyatt Brooks, yüzünde “travmatik yaralanmalar” yaşadı ve saldırı sırasında kardeşinden ayrıldı. Acil müdahale ekipleri ilk olarak Wyatt Brooks'un erkek kardeşinin yerini tespit edip tedavi etmeye başladıktan sonra, dağ aslanını kardeşinin cesedinin yanında çömelmiş halde buldu. Görevliler hayvana ateş açtı.

Çavuş, Dışişleri Balık ve Yaban Hayatı Bakanlığı yetkilileri ve El Dorado İlçesi mühendisinin daha sonra saldırının meydana geldiği yere “yakın” olan dağ aslanını vurup öldürdüğünü söyledi. Kyle Parker, Şerif Ofisi'nden. Parker, “Hayvanın cesedi, saldırının neden meydana geldiğini belirlemek için otopsiye götürüldü” dedi.

READ  Biden, ateşli oy hakları konuşmasından bir yıl sonra başka bir sessiz adres veriyor

Dylan Brooks, babasıyla birlikte evleri boyayıp odun kesiyordu.

Aile, yaptığı açıklamada, “Balık tutmayı gerçekten seviyordu ve çok yetenekli bir gitaristti.” dedi. “Çok nazik ve nazik bir insandı ve onu tanıyan herkes tarafından derinden özlenecek.”

Aile Pazartesi günü yaptığı açıklamada, anma törenine ilişkin planların henüz tamamlanmadığını söyledi.

Yetkililer, stajyer itfaiyeci Wyatt Brooks'un yaraları nedeniyle birden fazla ameliyata girdiğini ve tamamen iyileşmesinin beklendiğini söyledi.

Brooks ailesinin yakın arkadaşı ve aile sözcüsü Jarrod Kline, The Times'a Wyatt Brooks'un evinde iyileştiğini söyledi.

Kline, “Uzun bir yol olacak ama artık evinde, ailesiyle birlikte” dedi. “Anlaşılmaz, inanılmaz.”

Brooks ailesi bir Çevrimiçi bağış toplama etkinliği Dylan Brooks'un anısına ve Wyatt Brooks'a destek için.

“Kırsal kesimde yaşadığımızı biliyorum [mountain lions] etraftalar. … Çok talihsiz bir durum ve bu da canımızı acıtıyor,” dedi Kline. Son yıllarda yerel topluluktaki dağ aslanlarının lekelerinin “patladığını” söyledi.

Ölümcül hayvan saldırıları Çok nadirAncak yaban hayatı yetkilileri, kedilerin yaşam alanlarının daralması ve insanların ormanlık alanlara yerleşmeye devam etmesi nedeniyle insanlarla dağ aslanları arasındaki karşılaşmaların artmasının beklendiğini söylüyor.

Eyalette bir dağ aslanının gerçekleştirdiği bilinen son ölümcül saldırı, 2004 yılında Orange County'de bir pumanın 35 yaşındaki bisikletçi Mark Reynolds'u öldürmesiydi. 1994 yılında El Dorado İlçesinde bir koşucu olan Barbara Schoener'in Sierra eteklerindeki bir yolda öldürülmesiyle başka bir saldırı daha meydana geldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir