Meksika’da göçmen ateşi: ABD sınırına yakın gözaltı merkezinde çıkan yangında 39 kişi öldü

(CNN) Yetkililer Salı günü yaptığı açıklamada, ABD-Meksika sınırındaki Ciudad Juarez kentindeki bir göçmen merkezinde çıkan yangında en az 39 kişinin öldüğünü söyledi.

Yetkililer, yangının Ulusal Göç Enstitüsü’nün (INM) ofisinde bir grup göçmeni şehrin sokaklarından getirip gözaltına aldıktan sonra çıktığını söyledi.

Meksika Ulusal Göçmen Dairesi, 29 kişinin yaralandığı yangınla ilgili soruşturma başlatan yangının çıkış sebebini veya kurbanların uyruklarını açıklamadı.

Venezuelalı bir göçmen olan Viangli, yaralı kocası Edward Caraballo’ya bir ambulansın dışında tepki verirken, Meksikalı yetkililer ve itfaiyeciler yaralı göçmenleri Ulusal Göç Dairesi binasının içinden çıkarır.
Acil durum çalışanları, çoğu Venezuela’dan olmak üzere yangında ölen göçmenlerin cesetlerinin yanında duruyor.

Ciudad Juarez’in federal milletvekili Andrea Chavez Salı günü Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Ciudad Juarez’deki INM’de çıkan yangını derin bir üzüntü ve üzüntüyle öğrendik.”

Resmi açıklamaları bekleyeceğiz ve bu andan itibaren göçmenlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz. FGR soruşturma açtı” dedi Chavez.

Bir görgü tanığı Reuters’e verdiği demeçte, söndürülen yangının olduğu yerin yakınında ceset torbalarının sıralandığını söyledi. Tanıklara göre merkezdeki göçmenlerin çoğu Venezuelalıes eklendi.

31 yaşındaki Venezuelalı Viangly Infante ajansa, “Öğleden sonra birden beri çocuklarımın babasını bekliyorum ve gece 10 sularında her yerden dumanlar çıkmaya başladı” dedi.

27 yaşındaki kocası Eduard Caraballo gözaltı merkezindeydi ve Infante’nin birkaç ceset gördüğünü söylediği gibi üzerine su püskürterek hayatta kaldı.

Yangınlar, ABD sınırı boyunca rekor seviyelere ulaşan Meksika’da son yılların en kötüleri arasında yer alıyor.

Bu yılın başlarında, Biden yönetimi Hızlandırılmış çabalar Sınırdaki göçmen sayısını sınırlayın.

Şubat ayında, ortak bir sınıra giderken diğer ülkelere seyahat eden göçmenlerin Amerika Birleşik Devletleri’nde sığınma başvurusunda bulunmalarını büyük ölçüde yasaklayacak yeni bir kural yayınladı ve bu, Trump dönemi politikasını anımsatan önerilen düzenlemelerde onlarca yıllık emsalden ayrılmaya işaret ediyor.

READ  Bilim adamları ani bebek ölümü sendromunun nedenini keşfetmiş olabilir

CNN, yangınla ilgili bir rapor için Meksika göçmenlik yetkililerine ulaştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir