Bilim adamları ani bebek ölümü sendromunun nedenini keşfetmiş olabilir

Perşembe günü yayınlanan yeni bir çalışmada, bilim adamları ani bebek ölümü sendromunun (SIDS) yeni potansiyel nedenlerini belirlediler.

bu Hakemli bir çalışmaYayınlanan Nöropatoloji ve Deneysel Nöroloji DergisiSIDS’den ölen 70 bebekte biyolojik anormalliklere baktı.

SIDS, görünüşte sağlıklı bir bebeğin birinci doğum gününden önce ani ölümüdür. Çocuk uyurken ölümler meydana gelir.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki her 100.000 canlı doğumdan 103’ünde meydana gelen bu durum, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki yenidoğan ölümlerinin önde gelen nedenidir. Sağlık Bakanlığı’na göre, İsrail’de yılda 45 bebek SIDS’den ölüyor.

Araştırmacılar hangi olası ABÖS nedenini buldu?

Araştırmacılar, çocukların vücutlarındaki 2A/C serotonin reseptörlerinde anormallikler keşfettiler. Bu reseptör güvenli uyku fonksiyonlarından sorumludur.

Çocuk (açıklayın). (Kredi: Ignacio Campo/Unsplash)

Araştırmacılar, ABÖS’ün anormal alıcılığın, gelişimsel zamanların ve dış stres faktörlerinin bir sonucu olduğuna inanıyor.

Araştırmacılara göre, bir bebek, kardiyo-solunum sistemi tam olarak gelişmediğinde, biyolojik bir anormallik ve/veya dış stres yaratacak şekilde uyuduğunda ABÖS riski altındadır.

Çalışma araştırmacısı Robin Haynes, “Sunulan çalışma, laboratuvarımızdan önceki çalışmalara ve bazı SIDS bebeklerinde serotonerjik sistemdeki anormallikleri gösteren diğer çalışmalara dayanıyor” dedi.

“SIDS’de serotonin 2A/C reseptöründe anormallikler bulmamıza rağmen, anormallikler ile ölüm nedeni arasındaki ilişki hala bilinmiyor. Geniş bir serotonin ağı bağlamında bu reseptördeki anormalliklerin sonuçlarını belirlemek için daha çok iş var. meydan okuma sırasında kardiyak ve solunum kontrolünde önemli işlevlere hizmet eden serotonin olmayan reseptörler.

ABÖS nasıl önlenebilir?

Sağlık Bakanlığı yayınladığı Ebeveynler için bir rehber Bebeklerini ABÖS’den korumak.

Bakanlık, bebeklerin sırt üstü uyumasını tavsiye ediyor. Bebekler üzerinde onay mührü bulunan sert bir şilte üzerine yerleştirilmelidir. Bakanlık, bir yaş tercih edilse de, bir çocuğun 6 aylık olana kadar ebeveynlerinin odasında uyuması konusunda ısrar ediyor.

Kılavuz, çocukların yataklarında yastıklar ve oyuncaklar dahil her şeyin boş olması gerektiğinde ısrar ediyor. Çocuğun başı tamamen örtülmelidir. Battaniye kullanıyorsanız, battaniyeyi şiltenin altına koltuk altı seviyesinde yerleştirin.

READ  Hamas, İsrail'in rehine anlaşması teklifini reddetti

Bakanlık, odanın 22-23 derece aralığında tutulmasını tavsiye ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir