Gemi Francis Scott'un asma köprüsüyle çarpıştı

Yetkililer, Baltimore, Maryland'deki büyük bir köprünün Salı sabahı kısmen çöktüğünü ve çok sayıda insanın aşağıdaki nehre düştüğünü söyledi.

Baltimore Polis Departmanı sözcüsü, NBC News'e, olayın Baltimore metropol alanının güneydoğusunda Patapsco Nehri üzerinde Interstate 695'i taşıyan büyük bir çelik yapı olan Francis Scott Key Köprüsü'nde bildirildiğini söyledi.

Dedektif Nicky Fenoy, yaptığı açıklamada, “Saat 01.35'te Francis Scott Key Köprüsü'ndeki işçilere, Baltimore Şehri Polisi tarafından kısmi köprünün çöktüğü ve işçilerin sular altında kalmış olabileceği konusunda bilgi verildiğini doğrulayabilirim.” dedi.

Baltimore İtfaiye Taburu Şefi Glenn Kuckucka, CNBC'ye telefonla yaptığı açıklamada, gece boyunca büyük bir konteyner gemisinin köprüye çarptığını ve olay sırasında gemide geçiş personelinin bulunduğunu söyledi. Çatışmaya karışan gemide hasar oluştuğu görüldü.

Salı günü erken saatlerde sosyal medyada yayınlanan görüntülerde, şafak vakti alacakaranlıkta nehirden yükselen köprünün parçalanmış enkazı görülüyordu.

Maryland Ulaşım Otoritesi, “gemi çarpması” nedeniyle asma köprünün çökmesi nedeniyle I-695'in kapatıldığını doğruladı.

Baltimore İlçe Yöneticisi Johnny Olszewski, Jr. X'te olaydan haberdar olduğunu ve itfaiye şefi, Baltimore belediye başkanı ve diğer yerel yetkililerle temas halinde olduğunu söyledi. “Lütfen mağdurlar için dua edin” dedi.

Baltimore Belediye Başkanı Brandon M. Scott söz konusu X'te köprüye gidiyordu. Acil durum personeli olay yerinde olup, çalışmalar devam etmektedir” dedi.

NBC News, daha fazla ayrıntı için ABD Sahil Güvenlik ve diğer acil müdahale kurumlarına ulaştı.

1977 yılında inşa edilen ve yerel olarak Key Bridge olarak anılan bu köprü, daha sonra ABD Ulusal Marşı'nın yazarının adını almıştır. Köprünün toplam uzunluğu 8.500 feet veya 1,2 mildir. Ana bölümü 1.200 feet uzunluğundadır ve sonunda dünyanın en uzun sürekli makas köprülerinden biridir. Ulusal Çelik Köprü İttifakı.

READ  ABD borsaları zayıf enflasyon verilerinin ardından yükseldi, Fed duraklama umutlarını artırdı

Bu gelişmekte olan bir hikaye, güncellemeler için burayı tekrar kontrol edin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir