Biden, ateşli oy hakları konuşmasından bir yıl sonra başka bir sessiz adres veriyor

Bay. Warnock o gece yaptığı zafer konuşmasında, seçmenlerin baskısına rağmen kazandığını söyledi. Binaların etrafında saatlerce uzun kuyruklarda bekleyen Georgia seçmenlerinin hikayeleri “kesinlikle seçmenlerin baskı altına alındığının bir işareti değil” dedi.

Ön istatistikler, siyahların ara seçimlere katılımının ulusal düzeyde arttığını gösterdi 2006’dan bu yana en düşük seviyesine geriledi, özellikle Georgia gibi eyaletlerde. Analistler, siyah seçmen katılımının neden Başkan Barack Obama’dan önceki dönemin tipik seviyelerine döndüğünü birkaç faktörün açıklayabileceğini söyledi. Rakamların incelenmesi, düşük siyah katılımının herhangi bir büyük yarışın sonucunu değiştirmeyeceğini gösterdi.

Ancak seçilmiş eyaletlerdeki değişim dikkat çekici. Eyalet kayıtlarına göre, Georgia, Louisiana ve Kuzey Carolina’da ortalama siyah seçmen katılımı beyaz seçmen katılımından yüzde 26 daha düşükken, 2018 ara seçimlerindeki katılım oranı yüzde 13 daha düşüktü. Hem Georgia hem de Louisiana 2022 seçimleri öncesinde yeni kısıtlamaları geçtiKuzey Carolina yapmadı.

Sorun hiçbir yerde Dr. King’in medeni haklar mücadelesine öncülük ettiği Gürcistan’daki kadar belirgin değildi. Ebenezer, sivil haklar hareketi için kutsal bir yerdir ve eski kilise, Dr. King ve eşi Coretta Scott King’in mezarı da dahil olmak üzere, uzun zamandan beri ayrıntılı bir bina ve anıt kompleksine dönüşmüştür.

Eski kilisenin karşısındaki kutsal alanda, Mr. Bay Biden Warnock, Dr. King’in 94. doğum gününde moralini yükseltmek için 1.000’den fazla cemaat üyesine katıldı. Jimmy Carter, Bill Clinton, George W. Bush ve Sn. Obama, Pazar günü vaaz veren ilk başkan olan Ebenezer’de konuşurken, Mr. Biden öyle.

Dr.King ve Robert F. Kennedy, geçmişte olduğu gibi gençken de onun kahramanıydı, dedi. Biden, sivil haklar hareketine başkalarının hatıralarının öne sürdüğünden daha fazla dahil olabileceği izlenimini bıraktı. Kendisinden “medeni haklar hareketinde Doğu Yakası’nda 22 yaşında bir çocuk” olarak bahsetti, ancak geçen yıl yaptığı gibi tutuklandığını söylemedi. (Yine de Cumhuriyetçi Ulusal Komite, “Joe Biden Hayat Hikayesi Hakkında Yine Yalan Söyledi” diyen bir açıklama yaptı.)

READ  Prens Harry'nin Kral Charles'ın taç giyme törenindeki tek rolü yayınlandı | Dünya Haberleri

Başkan konuşmasında Dr. King’i ünlü “Bir Hayalim Var” konuşmasından 60 yıl sonra bugünün kuşağına ilham kaynağı olmaya devam eden “adalet için şiddet içermeyen bir savaşçı” olarak övdü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir