‘Her Yerde Aynı Anda’ 11 Oscar Adaylığı İle Başrolde: Canlı Güncellemeler

Angela Bassett ikinci Oscar adaylığını Salı günü bu kez “Black Panther: Wakanda Forever” ile aldı.borç…Marvel Stüdyoları

Angela Bassett Salı sabahı bir Marvel Sinematik Evreni filminin çizgi roman uyarlamasında Oscar’a aday gösterilen ilk yıldız (ve beyaz olmayan kadın) olarak Marvel tarihini yazdı. Daha önce aday gösterildi – otuz yıl önce Tina Turner biyografisi “What’s Love Got to Do It” için başrol oyuncusuydu – ancak alçakgönüllü olduğunu ve yardımcı rolüyle tanındığı için minnettar olduğunu söyledi.Kara Panter: Sonsuza Kadar Wakanda.”

Bassett, “Bu konuda gerçekten heyecanlıyım çünkü 30 yıl geçtiğini biliyorum” dedi. “Yani bu beş favori noktaya inmek kolay değil.”

Bassett sezon boyunca filmdeki performansıyla onurlandırıldı: Bu ayın başlarında En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Altın Küre ve Eleştirmenlerin Seçimi Ödülü’nü kazandı. NAACP Görüntü ÖdülüA Screen Actors Guild Ödülü ve bir BAFTA Ödülü.

Kraliçe Ramonda, oğlu Kral T’Challa’nın (Chadwick Boseman) ölümünden sonra, Afrofuturist ulusu komşularının dış tehditlerinden korumakla görevli Wakanda Krallığı’nın egemen hükümdarı olur. Sualtı ülkesi TaloganMelek Namor (Tenoch Huerta Mejía) liderliğinde.

Çizgi roman uyarlaması, 2018’deki “Kara Panter” gibi en iyi film adaylığını kazanmasa da kostüm tasarımı, makyaj ve saç şekillendirme, orijinal şarkı ve görsel efekt kategorilerinde başını salladı.

Bassett, Los Angeles’taki evinden yaptığı bir video röportajında, Chadwick Boseman’ın yasını, kendi karakterinin ölümünü ve ikinci Oscar’ına aday gösterilmekten duyduğu sevinci tartıştı. Bunlar, o konuşmadan düzenlenmiş alıntılardır.

Adaylıkları duyduğunuzda neredeydiniz?

Biliyorsunuz Süper Salı geliyor. Bu yüzden alarmı sabah 5:25’e kurdum, akşam 23:00’te aşağı indim ve sabah 3:45’te kendi kendime uyandım, tekrar uyumaya çalıştım ama uyuyamadım. Musluk adrenalini açtı ve beni sular altında bıraktı.

READ  Bir ABD savaş gemisi, G. Çin Denizi'nde Çin kontrolündeki insan yapımı bir adaya yaklaştı.

Uyuyamadığınızda, yataktan kalkıp karanlıkta dolaşmanız gerekir. Ben de “Ama saat kaç?” dedim. ve saate baktı. 05:25 [a few minutes before the nominations would be announced on the West Coast]. Televizyonu açmaya çalıştım, bulamadım. Onu kaybedeceğimi düşündüm. Televizyonumu nasıl açacağımı bulamıyorum. Ama sonunda yaptım ve başladığında, “Aman Tanrım, birinci sınıf!” Zamanında geldiğim için mutluyum.

Film, Wakanda ulusundan “o” zamirleriyle bahsettiğiniz anlardan Dominique Thorne’un canlandırdığı dahi kadın Riri Williams’ın tanıtımına kadar inkar edilemez bir feminist enerjiye sahip. Bu film genç siyah kadınları nasıl güçlendiriyor?

Siyah kadınları merkeze alan bu filmi yönettiğim için çok gururluyum. Bu benim için ilk değil, tıpkı “çıkmayı beklemek” gibi. [1995], İlkiydi ve dört siyah kadın tarafından yönetiliyordu. Sanırım daha önce bu pozisyonda bulundum. Bu yüzden rahatım, heyecanlıyım ve umarım siyah kadınlara kazandığımızı öğretir. Kazanabiliriz.

Film ve yaratıcı ekibi kaybetti Chadwick BosemanWakanda’nın lideri 2020’de kansere yenik düştü. Ölümüyle nasıl başa çıktınız ve kederinizi ekrana nasıl tercüme ettiniz? Chadwick film hakkında ne düşünürdü?

Kim olduğuna ve kim olduğuna büyük bir gurur, sevgi ve saygıyla hallettim. Bu bir düşme anı değil, ama bu sevgiyi, ona karşı hissettiğimiz tüm duyguları, onunla ilgili tüm anıları kullanmak ve onu harekete geçirmek ve onu inşa etmekle ilgili. , onun kadar özel. Bu, O’nun bizim için yapacağından, isteyeceğinden daha az bir şey değil.

Karakteriniz, Namor liderliğindeki bir saldırı sırasında batar. O sahneyi çekmek nasıldı?

O sahnede şans eseri su sıcaktı. Kızlar oradaydı, Lupita [Nyong’o]Danimarkalılar [Gurira]. O gün için hazırdım ve elbette geleceğini biliyordun. Düşündüğüm gün kadar üzücü değildi. Tabii ki.

Hayat boyu süren oyunculuk kariyerinize dönüp baktığınızda, bunun ikinci adaylığınız olması konusunda ne düşünüyorsunuz?

READ  iPhone 16 Pro Max'in süper telefoto kameraya sahip olduğu söyleniyor

Bu konuda kendimden geçmiş durumdayım, ama bir yanım da ayaklarımı yere, toprağa, toprağa sağlam basmak istiyor. Bu çok çalışmanın, büyük bir fırsatın olduğu bir yolculuk. İş ve bireyler hakkında sizi heyecanlandıran şeylere evet demek her zaman aynı olacaktır.

Bu ödüller, topluluğunuzdaki akranlarınızdan harika bir hediyedir ve bu kesinlikle onun doruk noktasıdır. Ama yine de bu sabah uyanıp arabama atlayıp sete kendim gidebildiğim için minnettar olduğumu biliyorum. Bugün meslektaşlarımla iş başında. Yani, bütün gün Cennette oturamam.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir