Bir ABD savaş gemisi, G. Çin Denizi’nde Çin kontrolündeki insan yapımı bir adaya yaklaştı.

PEKİN, 10 Nisan (Reuters) – ABD Donanmasına ait bir destroyer, Pazartesi günü Güney Çin Denizi’ndeki insan yapımı ve Çin kontrolündeki en önemli adalardan birinin yakınından geçti.

ABD, stratejik su yolu boyunca Çin ve diğer devletlerin toprak iddialarına meydan okumak için sık sık bu tür geziler yapıyor.

ABD Donanması’nın 7. Filosu, USS Milius’un Spratly Adaları’ndaki Mischief Resifi’nin 12 deniz mili yakınında “normal operasyonlar” yürüttüğünü söyledi. inşa edildi Bir havaalanı ve diğer tesisler.

7. Deniz Kuvvetleri yaptığı açıklamada, “Uluslararası teamül hukukuna göre … yüksek gelgitte doğal olarak oluşan bir resif gibi özellikler karasularına hak kazanmaz.” Dedi.

“Resif üzerine inşa edilen arazi ıslah çabaları, tesisler ve yapılar, uluslararası hukuk kapsamındaki bu nitelendirmeyi değiştirmez.”

Çin Halk Kurtuluş Ordusu, ABD gemisinin Çin’in izni olmadan “yasadışı bir şekilde” resif yakınında denize girdiğini ve kuvvetlerinin gemiyi izleyip uyardığını söyledi.

Güney Tiyatro Komutanlığı, “Çin, Güney Çin Denizi’ndeki adalar ve çevredeki sular üzerinde tartışılmaz bir egemenliğe sahiptir” dedi.

Mischief Reef, Filipinler’deki Palawan Adası’nın batısında yer almaktadır.

7. Filo operasyonunun sonunda Milius, “aşırı talep alanı”ndan çıkarak Güney Çin Denizi’ndeki operasyonlarına devam etti.

Geçen ay, Çin ve ABD, Çin’in Güney Çin Denizi’ndeki Paracel Adaları yakınlarındaki karasularına girdiğini söylediği aynı geminin hareketi konusunda tartıştı.

Çin, her yıl trilyonlarca dolarlık ticaretin geçtiği geniş bir toprak parçası üzerinde hak iddia ediyor.

Brunei, Malezya, Filipinler, Tayvan ve Vietnam da Güney Çin Denizi’nin tamamında veya bir kısmında hak iddia ediyor.

Pekin Haber Odasından Rapor; Ben Blanchard’ın yazdığı; Kurgu: Jamie Freed ve Clarence Fernandez

Standartlarımız: Thomson Reuters Güven İlkeleri.

READ  Hong Kong hisseleri emlak ve teknolojinin sürüklediği %2 düştü; Asya piyasaları karıştı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir