Justin Bieber müzik haklarını 200 milyon dolara sattı

Justin Bieber Şirket Salı günü yaptığı açıklamada, müzik haklarını Hipgnosis Songs Capital’e 200 milyon dolardan fazla sattı.

Variety’ye göre Bieber’ın menajeri Scooter Braun yaptığı açıklamada, “Justin gerçekten bir kuşak sanatçısı ve bu, bu anlaşmanın büyüklüğü tarafından yansıtılıyor ve kabul ediliyor” dedi. “15 yıldır bu yolculuğa tanık olduğum için minnettarım ve bugün dahil olan herkes adına mutluyum. Justin’in büyüklüğü daha yeni başlıyor.”

Anlaşma, Bieber’ın son albümü “Justice”ten 2021’in sonuna kadar yayınladığı 291 şarkının tamamını kapsıyor.

Hipgnosis, Instagram’daki satışı “Hipgnosis ailesine hoş geldiniz @justinbieber” başlığıyla kutladı.

Amazon’un 100 milyon müzik kataloğu artık Prime üyeleri için ücretsiz

Satışın ardından, Bieber’ın en iyi rekorları Hâlâ Universal Music tarafından yönetildiği söyleniyor ve şirket, Master Records’a sonsuza kadar sahip olacak.

Justin Bieber, müzik kataloğunu 200 milyon dolara sattı. (Dimitrios Kambouris/Getty Images for The Met Museum/Vogue/Getty Images)

Bieber’ın kataloğu, bir müzik hakları grubu için en büyük satın alma ve aynı yaştaki bir müzisyen için en büyüklerden biri.

Eğlence bültenine kaydolmak için buraya tıklayın

Hypgnosis Song Management’ın kurucusu Merck Mercuriadis, “Bu satın alma, 70 yaşın altındaki bir sanatçı için şimdiye kadar yapılmış en büyük anlaşmalardan biri” dedi. “28 yaşında, tüm müzik endüstrisini yeniden canlandıran, akış çağının birkaç sanatçısından biri.”

Daha genç sanatçılar, katalog satışları söz konusu olduğunda daha riskli görülüyor çünkü şarkıları zamana karşı koyamadı, ancak “Never Say Never” şarkıcısının devam eden başarısı, onu bir istisna yapıyor.

Justin Bieber turları

Anlaşma, Bieber’ın son albümü “Justice”ten 2021’in sonuna kadar yayınladığı 291 şarkının tamamını kapsıyor. (Jason Merritt/Getty Images)

Justin Timberlake, Neil Young, Kenny Chesney, Leonard Cohen, Nile Rodgers ve Nelly Furtado daha önce Hypgnosis ile benzer anlaşmalar imzalamıştı.

READ  Obama Şefi Martha's Vineyard'da Kürek Sörf Yaparken Öldü

Timberlake listelemesini 100 milyon dolardan biraz fazla sattı ve Young %50’sini yaklaşık 150 milyon dolara sattı.

Fox News uygulamasını edinmek için buraya tıklayın

Justin Bieber performans sergiliyor

Hipgnosis, “Asla Asla Deme” şarkıcısıyla yapılan anlaşmanın 70’lerindeki bir sanatçı için “çok büyük” olduğunu söyledi. (Getty Images/Getty Images üzerinden Cliff Lipson/CBS)

Variety’nin bildirdiğine göre, Bob Dylan 2020’de kataloğunu Universal Music Publishing’e 400 milyon dolara sattı.

Genel olarak, yayın hakları gerçek kayıtlı şarkılar ve albümler kadar değerli değildir; Bununla birlikte, reklam ve film lisanslarından elde edilen gelir, özellikle Bieber gibi popüler sanatçılar için belirli bir süre içinde önemli karlar sağlayabilir.

Bieber temsilcisi, FOX Business’ın yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Fox Business’tan Phillip Nieto bu rapora katkıda bulunmuştur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir