iPhone 16 Pro Max’in süper telefoto kameraya sahip olduğu söyleniyor

Asya’dan gelen yeni bir rapora göre, iPhone 16 Pro Max, önemli ölçüde artırılmış optik yakınlaştırma için süper telefoto periskop kameraya sahip ilk cihaz olabilir.


Bilgiler Weibo hesabından geliyor”Dijital sohbet istasyonu“Süper” veya “ultra” telefoto etiketi genellikle odak uzunlukları 300 mm’den daha uzun olan, büyük ölçüde yakınlaştırılan ve uzaktaki nesneleri çeken kameralara verilir. iPhone 13 Pro ve iPhone 14 Pro modellerindeki kamera 77 mm’dir, eşdeğer bir odak uzaklığına sahiptir, bu nedenle odak uzaklığı 300 mm’nin üzerindeyse iPhone 16′ Pro Max çok büyük bir artışa sahiptir.

Süper telefoto kameralar genellikle spor ve vahşi yaşam fotoğrafçılığı için kullanılır, ancak oluşturdukları çok yumuşak arka planlar, onları konu ile fotoğrafçı arasında yeterli mesafe olması koşuluyla portre fotoğrafçılığı için de kullanışlı kılar.

Bu geçiş, Apple’ın bu yılın sonlarında iPhone 15 Pro Max ile başlayan Periscope telefoto kamera sistemine yükseltmesiyle kolaylaştırıldı. Gelecek yılın iPhone 16′ Pro modelleriyle, Apple’ın her iki “Pro” modeline de daha küçük modelin boyutunu artırarak bir telefoto kamera getirmeyi planladığı bildiriliyor. Bu nedenle, iPhone 16′ Pro Max’e bir süper telefoto periskop vermek, Apple’ın gelecek yıl iki “Pro” cihaz arasındaki farkı korumasına yardımcı olacak.

Weibo kullanıcısı, iPhone 16′ Pro Max’in 1/1.14 inç %12 daha büyük kamera sensörüne sahip olacağına dair önceki iddiasını da yineledi. iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max şu anda 1/1,28 inç sensöre sahip ve bu yıl iPhone 15 Pro Max için sensör boyutunda herhangi bir artış beklenmiyor. Daha büyük bir sensör, ana iPhone kamerasının dinamik aralığını ve arka plan bulanıklığını iyileştirebilir. Aynı deklanşör hızı ve diyafram ile daha geniş bir yüzey alanı daha fazla ışık yakalayabildiğinden, düşük ışıkta fotoğrafçılığı da önemli ölçüde iyileştirebilir.

READ  Lyrids Nisan Meteor Yağmuru Nasıl İzlenir

Weibo kullanıcısı, konuyla ilgili yaptığı son paylaşımda, daha önceki yorumları nedeniyle özellikle iPhone 16 Pro Max ile ilgili olduğuna inanılan iPhone 16 serisindeki herhangi bir cihazla ilgili söylentiden açıkça bahsetmedi. Aynı kullanıcı, bu yılın başlarında sektörden içeriden bilgi edindiğini iddia ederek benzer kamera bilgilerini paylaşmıştı.

Ünlü hikayeler

En Popüler Haberler: iOS 17 Genel Beta, iPhone 15 Pro Söylentileri ve Daha Fazlası

Apple, Temmuz ayında söz verdiği gibi, iOS 17, macOS Sonoma ve ilgili güncellemelerin ilk genel beta sürümlerini yayınlayarak, bu yılın ilerleyen aylarındaki resmi sürümlerden önce geniş bir kullanıcı yelpazesine test olanağı sunuyor. Bu haftaki diğer büyük haberler arasında iki ay içinde çıkacak olan iPhone 15 Pro hakkındaki en son söylentiler, Apple’ın ürün hattındaki devasa yeni bir iMac modeli ve …

Gelecek yıl piyasaya sürülecek olan yeni nesil Apple TV’den neler beklenebilir?

Mevcut Apple TV 4K, Kasım 2022’de bir A15 Bionic çip, daha büyük bir 128 GB depolama seçeneği, biraz daha ince ve daha hafif bir tasarım, HDR10+ desteği, USB-C bağlantı noktasına sahip bir Siri uzaktan kumandası, daha düşük bir fiyat ve diğer küçük değişikliklerle piyasaya sürüldü. . Yeni nesil Apple TV 4K’nın gelecek yıl piyasaya sürülmesi bekleniyor. Ardından, akış cihazı için söylentileri ve değişiklikleri özetliyoruz. Hızlı bir çip…

Apple’ın ilk M3 destekli Mac’leri Ekim ayında piyasaya sürülecek

Bloomberg’den Mark Gurman’a göre, Apple’ın ilk M3 destekli Mac’leri Ekim ayı başlarında gelebilir. En son Power On haber bülteninde yazan Gurman, kaynakların kendisine Ekim etkinliğinin Apple’ın Eylül’deki iPhone 15 serisi duyurusunu takip edeceğini ve Apple’ın ürün serisinin mevcut durumunun M3 çipli yeni Mac’lere odaklanacağını söylediğini söyledi. Apple yeni bir 14 inç tanıtırken …

READ  Ukrayna savaşı: Sızıntı, Batılı özel kuvvetlerin yerde olduğunu gösteriyor

Samsung, Apple’ın Studio Display’iyle rekabet edebilmek için 1.599 $’lık yeni ViewFinity S9 5K ekranını tanıttı

Samsung bugün, Apple’ın Studio Display’iyle rekabet edecek şekilde tasarlanan Viewfinity S9 ekranının yakında ABD’de piyasaya sürüleceğini duyurdu. ViewFinity S9 daha önce Haziran ayında Güney Kore’de piyasaya sürüldü, ancak önümüzdeki ay ABD’ye genişletilecek. 27 inç ViewFinity S9, 5120 x 2800 çözünürlüğe ve inç başına 218 piksele sahip 5K ekrana sahiptir. 600 nit sunar…

iPhone 15, yığın pil teknolojisine sahip olabilir

Yakın tarihli bir söylenti, Apple’ın iPhone 15 serisinin, daha fazla güç yoğunluğu ve daha uzun kullanım ömrü için yığın pil teknolojisine sahip olacağını iddia ediyor. iPhone 15 serisi sahte modeller. Twitter kullanıcısı “RGcloudS”a göre, iPhone 15 serisi yığın pil teknolojisine sahip olacak. Bilgiler, Samsung’un Galaxy S24+ ve S24 Ultra modelleri hakkında bir dizi sızıntının parçası olarak geliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir