Dalai Lama, M3M etkinliğinde bir çocuğa ‘dilimi emmesini’ söylediği için özür diler: NPR

Geçen hafta, Dalai Lama, milyonlarca kez izlenen bir videoda McLeod Ganj’daki bir dua töreni sırasında bir çocuğu dudaklarından öptüğü için eleştiri yağmuruna tutuldu.

Getty Images aracılığıyla AFP


Başlığı gizle

Başlığı değiştir

Getty Images aracılığıyla AFP

Geçen hafta, Dalai Lama, milyonlarca kez izlenen bir videoda McLeod Ganj’daki bir dua töreni sırasında bir çocuğu dudaklarından öptüğü için eleştiri yağmuruna tutuldu.

Getty Images aracılığıyla AFP

Dalai Lama, olayın bir videosunun sosyal medyada viral olmasının ardından çocuğu dudaklarından öptüğü ve ona “dilimi emmesini” söylediği için özür diledi.

87 yaşındaki Budist keşiş, “olaydan pişmanlık duyduğunu” ve “sözlerinin neden olduğu incinme için çocuktan, ailesinden ve dünyanın dört bir yanındaki birçok arkadaşından” özür dilemek istediğini söyledi. Ofisi Pazartesi günü bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “Papa Hazretleri, tanıştığı insanlarla toplum içinde ve kameralar önünde bile masum ve şakacı bir tavırla sık sık dalga geçiyor.”

Video, Dalai Lama’nın çocuktan “dilimi emmesini” istediğini gösteriyor.

Olayın videosu Bir etkinlik sırasında Dalai Lama’ya yaklaşan ve sarılmak isteyen bir çocuk sosyal medyada geniş çapta paylaşıldı.

Programın birebir çevirisine göre, lider onu sahneye çağırıyor ve ona arsız bir “ilk burada” diyor. Oğlan mecbur eder ve Dalai Lama çocuğu kucaklar ve kucağına almaya devam eder.

Lider daha sonra dudaklarını oynattı ve “Ben de burada düşünüyorum” dedi. Seyirciler gülüp alkışlarken çocuğun yanağını kavrar ve onu ağzından öper.

Dalai Lama duraklar ve sonra “Dilimi em” der. Oğlan başını yavaşça Dalai Lama’ya yaklaştırıyor, ancak geri çekilmeden önce sadece alnına dokunuyor.

READ  Hollywood yazarları greve giderek televizyon ve film yapımcılığını durdurdu

Olay, Şubat ayında Dalai Lama’nın ikamet ettiği Shuklakhang tapınak kompleksindeki bir etkinlikte meydana geldi. Beceri eğitimini tamamlayan 120’den fazla öğrenci katıldı M3M Vakfı’nın ev sahipliğinde – Büyük bir Hintli emlak grubunun hayırsever kolu.

Vakıf, videodaki çocukla bazı fotoğraflar da dahil olmak üzere Mart ayı başlarındaki etkinlikten fotoğraflar yayınladı. M3M, NPR’nin çocuğun kimliği hakkında daha fazla bilgi talebine yanıt vermedi.

Video sosyal medyada milyonlarca kez paylaşıldı.

Video, yorumcuların “iftira niteliğinde”, “iğrenç” ve “taciz edici” olarak nitelendirdiği sosyal medyada hızla yayıldı. En sonunda Videolu tweet 4,1 milyondan fazla görüntüleme gösteriliyor.

ABD’de video sağcı kişiler tarafından paylaşıldı. Diğer bir örnek ise pedofilinin yaygınlığıdır..

Tibet’te buna dil uzatmak denir. Geleneksel bir selamlamaSiyah dilli, sevilmeyen bir kral hakkındaki 9. yüzyıl efsanesinden kaynaklanır.

Kralın ölümünden sonra Tibetliler, onun enkarnasyonu olmadıklarını göstermek için dillerini çıkarmaya başladılar. Dil emme geleneğin bir parçası gibi görünmüyor.

Dalai Lama uzun zamandır tartışmaların merkezinde oturuyor

Tibet Budizminin “Sarı Şapka” okulunun baş lideri olan Dalai Lama, dünyanın en büyük ruhani liderlerinden biridir. Spiritüalizmin takipçileri mevcut inançtır. Dalai Lama, Tenzin Gyatso13 selefinin reenkarnasyonu.

Seksenlik, son yıllarda epeyce tartışmaya yol açtı.

2018’de artan sayıda Afrikalı mülteci göçmenin ana kıtalarına dönmesi gerektiğini söyledi. “Avrupa, Avrupalılarındır.” Ertesi yıl BBC’ye verdiği bir röportajda bir kadın varisi olursa özür diledi. “Daha çekici olmalı.”

READ  Aşırı sağcı Vox yeni hükümete katılabilir

Dalai Lama, Çin işgaline karşı Tibet isyanının yenilgiye uğratılmasından sonra 1959’dan beri Hindistan’ın yeşil, kuzey, tepelik şehri Dharamshala’da yaşıyor. Pekin, Tibetli Budistlere hâlâ şüphe ve düşmanlıkla bakıyor.

Dalai Lama hayatı boyunca Tibet özerkliğini savundu ve onunla çalışmanın ölmemesini sağlamak için adımlar attı. 113 yaşına kadar yaşama hayalleri olsa da 90’lı yaşlarındaki halefini bulmak için danışmanlarıyla birlikte çalışmayı planlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir