Hong Kong hisseleri emlak ve teknolojinin sürüklediği %2 düştü; Asya piyasaları karıştı

24 dakika önce

Adani hisseleri, başkanın şirketin açıklama standartlarını yeniden onaylamasının ardından yükseldi

Salı günü Adani Group başkanı, şirketin herhangi bir ihlal bulunmadığına ve Hindenburg raporunun yanlış bilgi içerdiğine dair açıklamalarını doğruladı.

Grubun başkanı Gautam Adani, yıllık genel kurul toplantısında hissedarlara hitaben yaptığı konuşmada, “Bu rapor, çoğu 2004’ten 2015’e kadar uzanan, hedeflenen yanlış bilgilendirme ve itibarsız iddiaların bir birleşimidir.” dedi.

Konuyu inceleyen bir uzman panelinin herhangi bir düzenleme hatası bulmadığını ve panelin açıklamalarının “ihlal vakası olmadığını” doğruladığını söyledi.

Adani Enterprise’ın hisseleri %0.56, Adani Transmission %1.58 arttı. Adani Green %1,52 oranında değer kazandı.

– Lee Ying Shan

3 saat önce

Profesör, Çin’in savunmasız ülkeler için borç yeniden yapılandırma müzakerelerinde daha büyük bir rol oynaması gerektiğini söyledi

Pennsylvania Üniversitesi Wharton Okulu’nda profesör olan Mauro Guillen, Batı’nın Çin’i müzakere masasına getirmek için yeterince şey yapmadığını söyledi.

Gillen, CNBC’nin “Squawk Box Asia” programına verdiği demeçte, ABD ve Avrupa’nın savunmasız ülkeler için borç yeniden yapılandırma görüşmelerinde Çin ile ilişki kurması gerektiğini çünkü “Çin’in parası” ve birçok ülkeyle kaldıraç gücü olduğunu söyledi.

Onun yorumları, Hindistan’ın Gandhinagar kentinde düzenlenen 20 üyeli Maliye Bakanları Grubu toplantısında geldi.

Borç yapılandırmasına ihtiyaç duyan düşük gelirli ülkelere ne kadar yardım yapılacağı konusunda hala bir gelişme yok.

Guillen, Çin’in angajman eksikliğinin kendi ülkesindeki sorunlarından kaynaklanabileceğine dikkat çekti. “Başkan Xi’nin üzerinde kendi ekonomisi için teşvik paketi düzenlemesi için çok fazla baskı var” dedi. Çin, diğer insanların sorunlarını çözmektense şimdilik kendi sorunlarına odaklanmayı tercih edebilir.”

– Charmaine Jacob

3 saat önce

Hang Seng %2’den fazla düştüğü için mülk ve teknoloji hisseleri kaybedenler oldu.

Gayrimenkul ve teknoloji hisseleri, %2’den fazla düşen Hang Seng endeksinde kayıplara öncülük etti.

READ  Iowa'daki bina çökmesi 3 kişiyi öldürdükten sonra sakin dava açtı, şehir ve mal sahiplerinin tehlike uyarısında bulunmadığını söyledi

Endeksin en çok kaybedeni emlak geliştiricisi Langfour Group %9’dan fazla düşen hissesi olurken, Country Garden Holdings %6.67’lik bir düşüş gördü.

Teknoloji cephesinde, sektörün en büyük kaybedeni olan JD Health International’ın hisseleri %5’ten fazla düşerken, Alibaba Group iştiraki Alibaba Health Information Technology %4,2 düştü.

3 saat önce

RBA, enflasyonda düşüş ve imalat büyümesinde daha fazla düşüş korkusuyla faiz oranlarını sabit tuttu

Avustralya Merkez Bankası, Temmuz ayındaki toplantısında faiz oranlarını sabit tutmayı veya 25 baz puan artırmayı değerlendiriyor. Dakikalar ortaya çıktı.

Merkez bankası nihayetinde, para politikasının geçerli %4,1 nakit oranında “açıkça kısıtlandığını” ve ipotek faiz ödemelerinin Mayıs ayında en yüksek seviyede olduğunu söyleyerek faiz oranlarını değiştirmeden bırakmaya karar verdi.

Enflasyonun yavaşladığını ve bunun orta vadeli enflasyon beklentileri üzerindeki yukarı yönlü riskleri azaltmaya yardımcı olacağını da kabul etti.

Banka, oranların yükseltilmesi durumunda, hanehalkı tüketiminde “önemli ölçüde belirsizlik” olduğuna dikkat çekerek, çıktı büyümesinin beklenenden daha yavaş olacağını söyledi.

Daha fazlasını buradan okuyun.

– Lim Hui Jee

6 saat önce

Çinli Evergrande, 2021 ve 2022 için daha yüksek kayıplar ve daha fazla yükümlülük bildirdi

Çinli emlak geliştiricisi China Evergrande Group, 2021 ve 2022 için uzun vadeli sonuçlarında büyük kayıplar bildirdi.

Şirket, 2021’de toplam 686,2 milyar yuan (95,68 milyar $) net zarar ve 2022’de 125,8 milyar net zarar bekliyor.

2022 yılına kadar, Çoğu kayıp Araziye el konulmasıyla ilgili kayıplar, finansal varlıklardaki kayıplar ve diğer faaliyet dışı zararlar toplam 69.37 milyar yuan’ı buldu.

Evergrande’nin toplam yükümlülükleri geçen yıl %23 artışla 2.35 trilyon yuan oldu. 2020 ile karşılaştırıldığındaToplam varlıkları iki yıl öncesine göre %20 düşüşle 1,8 trilyon yuan oldu.

READ  GERÇEKLER DİKKAT: Gerçek olan yerine Trump'ın sahte sabıka fotoğrafları dolaşıyor

– Lim Hui Jee

6 saat önce

CNBC Pro: Bitcoin’in %80 Rallinin Ardından Piyasa Uzmanları Bitcoin’in 2023’te Nereye Gideceğini Tahmin Ediyor

2023’ün ilk yarısında bitcoin fiyatındaki %80’den fazla artışın ardından, kripto piyasası gözlemcileri CNBC Pro’ya kripto para biriminin yılın ilerleyen dönemlerinde nasıl performans göstermesini beklediklerini anlatıyor.

Sussex Üniversitesi’nde finans profesörü Carol Alexander, Standard Chartered’tan Jeff Kendrick ve kripto kredi şirketi Nexo’nun CEO’su Antony Trenchev tahminlerini dile getirdi.

CNBC Pro aboneleri buradan daha fazlasını okuyabilir.

-Ryan Brown

6 saat önce

CNBC Pro: Barclays, bu Avrupa çip stokları için kazançlar üzerinde yapay zeka aldatmacasından ‘sınırlı fayda’ görüyor

Barclays’e göre Avrupa yarı iletken stokları, bu hafta başlayan “dalgalı kazanç sezonu” nedeniyle “zorlu bir çeyrek” geçiriyor.

Yatırım bankası, ASML, Nokia, STMicro ve Infineon için önemli kazanç beklentilerini ve çip stokları için orta vadeli görünümünü ortaya koydu.

CNBC Pro aboneleri buradan daha fazlasını okuyabilir.

– Ganesh Rao

12 saat önce

Teknoloji yazılımı ETF, 52 haftanın yeni zirvesine ulaştı

iShares Genişletilmiş Teknoloji-Yazılım Sektörü ETF, Pazartesi günü %1,2 artışla 52 haftanın en yüksek seviyesine ulaştı.

Yazılım, etkileşimli medya ve ilgili şirketleri hedefleyen ETF, 2023’te yaklaşık %42 arttı. Bu arada VanEck Semiconductor ETF, Pazartesi öğleden sonra %1’den fazla artışla yılbaşından bugüne %56,3 arttı. ralli.

Tabloya göz atın…

Teknoloji Yazılımı ETF’si

14 saat önce

40’tan fazla S&P 500 hissesi 52 haftanın yeni zirvelerini gördü

S&P 500 Pazartesi sabahı mütevazı bir şekilde %0,3 yükseldi, ancak daha geniş piyasa endeksinin 43 bileşeni, birkaç on yılın en yüksek seviyesi de dahil olmak üzere 52 haftanın yeni zirvelerine yükseldi.

Booking’in varlıkları 2.938,38 $’a yükseldi ve 1999’da seyahat hisselerinin ilk halka arzından bu yana tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

READ  DC bölgesi tahmini: Pazar günü birkaç yağmur damlasıyla serin ve rüzgarlı

Cintas, 1983’teki ilk çıkışından bu yana tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı. Kurumsal üniforma tedarikçisi 503,70 $’a ulaştı. Cintas, geçen hafta sonu, 2,28 milyar $’lık gelire karşılık hisse başına 3,33 $’lık mali dördüncü çeyrek kazancıyla bir hit açıkladı.

Haşere kontrol şirketi Rollins, 1968’de New York Borsasında işlem görmeye başladığından beri en yüksek seviyesi olan 44.78 doları gördü.

Darla MercadoChris Hayes

13 saat önce

Nasdaq 100 Yeniden Dengelenmesi Megacap Tech’i Nasıl Etkiler?

24 Temmuz’da yürürlüğe girecek olan Nasdaq 100 yeniden dengelemesine ilişkin ayrıntılar ortaya çıkmaya başlıyor.

Goldman Sachs’a göre Nvidia ve Microsoft, yeniden yapılanma kapsamında aşağı yönlü en büyük değişiklikleri görecek hisse senetleri olacak ve Apple, grubun en büyük hissesi olacak, ancak şu an olduğundan daha düşük bir ağırlığa sahip olacak.

CNBC Pro’da endeksteki değişiklikler ve hisse senetleri üzerindeki potansiyel etki hakkında daha fazla bilgi edinin.

– Jesse Pound

18 saat önce

Fed anketine göre New York bölgesindeki imalat büyümesi duraksıyor

New York bölgesindeki imalat faaliyeti Temmuz ayında neredeyse durma noktasına geldi ve neredeyse bir o kadar şirket kısa bir büyüme bildirdi.

New York Merkez Bankası’nın Empire State Üretim Anketi 6 puan düşerek 1,1’e geriledi. Dow Jones’a göre, Wall Street sıfır okuma arıyordu.

Yeni siparişler çok az değişiklik göstererek 3,3 olurken, ihracat 8,6 puan düştü ve stoklar 4,8 puan düşerek -10,8 oldu. Hem ödenen fiyat hem de alınan endekslerin 5 puandan fazla düşmesiyle enflasyon hakkında iyi haberler geldi.

– Jeff Cox

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir