Merakla beklenilen bir özellik nihayet WhatsApp’a geldi.

Kullanıcıların mesajlaşma, resim gönderme, arama yapma vb. işlevler için kullandığı WhatsApp uygulamasına yeni bir özellik geldi.

DigitalAge’de yer alan habere göre, WhatsApp, kullanıcıların dört gözle beklediği “Delete for Everyone” (Herkes için sil) adlı, gönderilen mesajı silme özelliğini sonunda aktifleştirdi.

Şimdiye dek, iki kişi veya bir grupta yapılan konuşmalarda, bir kişi gönderdiği mesajı sildiğinde bu işlem diğer kullanıcıların telefonlarında geçerli olmuyor, silinen mesaj sadece silen kişinin ekranında görünmez oluyordu. Bundan sonra herkesin telefonundan silinecek.

Geçtiğimiz aylarda beta sürümünde görünen bu yeni özellik sayesinde, gönderdiğiniz bir mesajı silme işleminiz, mesajı alan kişiler için de geçerli olacak; mesaj kendi sohbet akışınızdan kaldırıldığı gibi, konuşmanın diğer taraflarının telefonunda da görülmeyecek.

WhatsApp’ın resmen duyurduğu bu yeni özellik henüz tüm kullanıcılar için mümkün değil.

Ancak özelliğin bir sonraki güncellemeyle aktif hale geleceği belirtiliyor.

7 Dakika İçinde Silmeniz Gerek!

“Herkes için sil” seçeneğinde süre kısıtlaması olduğu da belirtiliyor.

Yeni özelliği sadece son yedi dakika içinde gönderdiğiniz mesajları silmek için kullanabileceksiniz. Uygulamada, sohbet ekranlarında silinen mesajların yerinde “Bu mesaj silindi” ifadesi yer alacak.

Peki Bu Özellik Nasıl Çalışıyor?

WhatsApp kullanıcısı

Sohbet sayfasında silmek istediğiniz mesaja uzun bir süre basarak ‘Herkesten sil’ özelliğini seçiyorsunuz.

Özellik, Android ve iOS platformlarının yanı sıra Windows Phone platformunda da kullanılabilecek.

Yeni özellik yazılı mesajlar, resimler, videolar, GIF’ler, sesli mesajlar, dosyalar; kısacası WhatsApp üzerinden ilettiğiniz her şey için geçerli hale gelecek.

[Via DigitalAge]

PAYLAŞ