Yüksek Mahkeme, doktorların ne zaman acil kürtaj yapabileceği konusundaki tartışmaları ikiye böldü

WASHINGTON (AP) — Muhafazakar Yüksek Mahkeme yargıçlarının Çarşamba günü genel kararlarını tersine çevirmesinin ardından kürtaj yasağına ilişkin şüpheler ortaya çıktı. Roe v. Wade Bazıları acil hamilelik bakımının etkilerini sorgulasa da federal sağlık yasasını ihlal ediyor.

Bu, Yüksek Mahkeme'nin ülke çapındaki kürtaj hakkının kaldırılmasından bu yana eyalet yasağının sonuçlarını değerlendirdiği ilk dava. 14 eyaletten biri olan Idaho'dan geliyor Kürtajı artık yasaklayın Hamileliğin her aşamasında Çok az istisna dışında.

Yüksek mahkeme, devlet yasağının tıbbi acil durumlarda bile yürürlüğe girmesine zaten izin verdi ve muhafazakar çoğunluk üyelerinin Biden yönetiminin argümanından etkilenip etkilenmediği belli değil. Sağlık ciddi tehlike altında.

Adalet Bakanlığı, Medicare'i kabul eden hastanelerin, hastanın ödeme gücü ne olursa olsun acil bakım sağlamasını gerektiren yasa uyarınca kürtaja izin verilmesi gerektiğini söylüyor.

Yargıç Samuel Alito, Roe v. Avı iptal etme kararını Wade'in yazdığı şüpheli. “Idaho'daki hastaneler Medicare'e katılmayı seçtiği için Idaho'yu suç haline getiren kısıtlamaları nasıl uygulayabilirsiniz?” dedi.

Bu arada, yüksek mahkemenin liberal azınlık hakimleri, Idaho yasasının kadın sağlığını riske attığı yönündeki iddiaları yayınladı.

“Bu ender durumlarda kadının hayatının tehlikede olmadığı ancak üreme organlarını kaybedeceği önemli sayıda vaka bulunmaktadır. Kürtaj yaptırmazsa ileride çocuk sahibi olma yeteneğini kaybedecektir. ” dedi Yargıç Elena Kagan.

Biden Yönetim savunuyor Kürtajın yasak olduğu eyaletlerde bile federal sağlık kanunu, hastanın hayatının veya sağlığının ciddi tehlike altında olduğu nadir acil durumlarda hastanelerin gebelikleri sonlandırmasına izin verilmesini gerektirmektedir.

Idaho, yasağın hayat kurtaran kürtajlar için istisnalar içerdiğini, ancak daha fazla tıbbi acil durumda bunlara izin verildiğini savunuyor. Hastaneleri “kürtaj yeri” haline getirin. Hükümet, Biden yönetiminin, hastaların ödeme güçlerine göre geri çevrilmemesini sağlamak için sağlık yasasını kötüye kullandığını savunuyor.

READ  Super Mario Bros. filmi, Nintendo onaylı geniş aileyi kapsar

Yüksek Mahkeme var Idaho yasayı geçirdi Acil durumlarda bile pratik yapmak için durum sona erdi. Kürtajı beş yıla kadar hapisle cezalandırılabilecek bir suç haline getiriyor.

Çarşamba günü tartışmalar başlamadan önce kavgalar mahkeme salonunun dışında şekillendi. Protestocular, kürtaj hakları destekçileri tarafından sergilenen “Kürtaj Hayat Kurtarır” yazan ve “Kürtaj Klinikleri Değil Acil Servis Odaları” yazan bir tabela sergilediler.

Doktorlar, Idaho'daki kürtaj yasağının acil bakımı etkilediğini söylüyor. Normalde kürtaj için tedavi gören daha fazla kadının artık eyalet dışına gönderilmesi gerekiyor çünkü doktorların eyalet yasaları çerçevesinde kürtaj sağlamak için ölüme yaklaşana kadar beklemeleri gerekiyor.

Bu arada hamile kadınların ABD'deki acil servislerden geri çevrildiğine dair raporlar var Sivri uçlar Yargıtay'ın ardından Roe v. Wade düştüAssociated Press tarafından elde edilen federal belgelere göre.

Kürtaj karşıtı gruplar doktorları annelik ile ilgili acil durumları yanlış yönetmekle suçluyor. Idaho, Biden yönetiminin eyaletteki kürtaj yasalarını baltalamak için sağlık hizmetlerindeki sıkıntıları abarttığını savunuyor.

Yargıçlar ayrıca erişimi kısıtlamayı amaçlayan başka bir kürtaj davasını da dinledi Kürtaj ilacı. Yargıçlar genel olarak bolluk konusunda şüpheci görünse de, karar hala beklemede.

Adalet Bakanlığı ilk olarak eyaletin kürtaj yasasının 1986 Acil Tıbbi Bakım ve Aktif İş Yasası ile çeliştiğini ileri sürerek davayı Idaho aleyhine açmıştı. EMTALA olarak bilinir. Medicaid'i kabul eden hastanelerin, ödeme gücü ne olursa olsun her hastaya acil bakım sağlaması gerekmektedir. Hemen hemen tüm hastaneler sağlık sigortasını kabul etmektedir.

Federal bir yargıç başlangıçta idarenin yanında yer aldı ve tıbbi acil durumlarda kürtajın yasal olduğuna karar verdi. Hükümetin itirazının ardından Yüksek Mahkeme, yasanın Ocak ayında tam olarak yürürlüğe girmesine izin verdi.

Yargıtay'ın kararını haziran ayı sonuna kadar vermesi bekleniyor.

READ  Lucid, zayıf talep nedeniyle siparişlerin düşmesi nedeniyle hayal kırıklığı yaratan 2023 elektrikli araç üretimi görüyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir