Dom's Kitchen'ın Foxtrot ile birleşmesinden bu yana aylar geçti

Şirketlerin Salı günü yaptığı açıklamaya göre, Chicago merkezli market start-up'ları Dom's Kitchen & Market ve Foxtrad, hızlı büyümenin ardından geçen yılın sonlarında birleşti.

Domes, şirketin web sitesinde yayınlanan bir açıklamada, “İşi sürdürmek için çeşitli yollar araştırdık, ancak iyi niyete ve kapsamlı çabalara rağmen uygulanabilir bir seçenek göremedik.” dedi.

Açıklamada, “Bu haberin şok edici olabileceğini anlıyoruz ve bunun neden olabileceği rahatsızlıktan dolayı özür dileriz” denildi. “Bu zorlu dönemde anlayışınız için gerçekten teşekkür ederiz.”

Salı sabahı Lincoln Park'taki Dome's'ın dışındaki işçiler Tribune'e bu habere şaşırdıklarını söylediler. Bazıları yorum yapmalarına gerek olmadığını söyleyerek Tribune ile ek bilgi paylaşmayı reddetti.

Şirketten yapılan açıklamada, Salı gününden itibaren tüm operasyonların sona erdiği, mağazaların artık teslimat almadığı, mağaza kredilerinin kullanılamadığı ve “müşteriye yönelik tüm operasyonların askıya alındığı” belirtildi.

Firma yöneticilerine hemen ulaşılamadı.

Lakeview'deki Foxtrot'un kapısındaki el yazısıyla yazılmış tabelada “Tamamen Kapalı” yazıyordu. Tom's Lincoln Park'taki tabelalarda şunlar yazıyordu: “Merhaba Komşular, Tom's veda ediyor ve mağazalarımızı ve uygulamamızı kapatıyoruz. Bizimle yemek yediğiniz ve eğlendiğiniz için teşekkür ederiz.”

Mağazanın ön kapısındaki çalışanlar, alışveriş yapanlara mağazanın kapalı olduğunu söyledi ancak bazıları buna inanmadı. “Niye kapatıyorsun?” Sabah 11'den hemen önce bir kadın soruyu sordu, Dome'un bir çalışanı “Bunu söyleyemeyiz” diye yanıtladı. Mağazanın içinde işçiler birbirine sarıldı.

Dome's'taki bir mutfak müdürü, mağazaların pazartesi günü kapalı olacağını öğrendiğini ancak Salı günü işe ne kadar süre sonra geldiğini bilmediğini söyledi.

Saat 10:15'ten sonra aşçı şunları söyledi: “Birisi mutfaktan çıktı ve 'Yemek pişirmeyi bırakabilirsin çünkü dükkan saat 12'de kapanıyor' dedi.

Çalışan Luis Murales, kapanışı Salı günü saat 11.00 civarında işe geldiğinde öğrendiğini söyledi. Eylül ayından bu yana Domes'ta çalışan Murals, buranın çalışmak için iyi bir yer olduğunu söyledi; Şirket onun engellilik durumunu ve doktor randevularını karşıladı. “Bugüne kadar her şey harikaydı” dedi.

READ  California yetkilileri, Sacramento'ya giden bir göçmen uçuşunu soruşturuyor

Lincoln Park mağazası ilk açıldığında yönetim 160 çalışanı işe almayı hedefledi; Eski Şehir lokasyonunun 180 kişiye iş yaratması planlanıyor.

25 yaşındaki Becca Richter, haberi öğrendikten sonra Toms'a “gerçekten hızlı gittiğini” söyledi. Mağazaya girememesine rağmen bir çalışan, Richter'e küçük bir kutu çikolatalı kurabiye verdi ve bunun son olduğunu söyledi.

Lakeview'de yaşayan Richter, “Bunları yiyeceğimi sanmıyorum, onların bir kalıntı olmasına izin vereceğim” dedi.

İşçiler sabah boyunca yavaş yavaş mağazaya girip çıkıyordu; bazıları yiyecek veya çiçeklerle mağazadan ayrılıyordu. Sabah boyunca dükkanın önünde küçük bir kalabalık toplandı. Bir noktada işçiler, toplanan kalabalığa Dome'un imza kupalarıyla dolu bir alışveriş sepeti getirdiler; bazıları ikişer tane kaptı.

“Pencereden kahve sipariş edebilir miyiz?” bir kadına sordu. Bir çalışan “Orada kimse yok” diye yanıtladı.

Domes ve Foxtrot, Kasım ayı sonlarında Foxtrot CEO'su Liz Williams liderliğindeki Outfox Hospitality adlı yeni bir şirket altında birleşmeyi planladıklarını duyurdu. Bu yılın başlarında şirket, 11 Mart'tan itibaren yeni CEO'su eski Whole Foods yöneticisi Rob Twyman'ı duyurdu. Liderlik değişikliğini duyuran Şubat ayındaki bir basın bülteninde, yeni pazarlara açılma planlarının belirtildiği belirtildi.

Foxtrad'ın yarısı Chicago'da ve geri kalanı DC, Dallas ve Austin'de olmak üzere 33 mağazası var. Lüks ve sade konseptiyle de bilinen Tom's'un, biri Lincoln Park'ta ve diğeri Old Town'da olmak üzere iki Chicago mağazası var. Eylül ayında şirket, önümüzdeki yaz River North'ta üçüncü bir lokasyon açmayı planladığını duyurdu.

Aralık ayında Dome, Townline Yolu üzerindeki Hawthorne Alışveriş Merkezi'nin yeniden yapılanmasının dış kenarındaki ilk banliyö lokasyonunu açmak için Vernon Hills Köy Kurulu'ndan onay aldı. Şirket, 2025 yılında Vernon Hills mağazasında çalışmaya başlamayı planlamıştı.

Foxtrot mağazaları lüks bir market ile kafe arasındaki çizgide yer alırken, 2021'de Chicago'lu bakkal Bob Mariano ve eski Dominick's yöneticileri tarafından açılan Tom's, eksiksiz market ürünleri ve çeşitli hazır yemek seçenekleriyle tanınıyor.

READ  NASA, Artemis II ay görevinde 4 astronotu duyuracak: Canlı güncellemeler

Bu büyüyen bir hikaye. Güncellemeler için tekrar kontrol edin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir