Türkiye’nin yeni depremi enkazı yıktı

  • Hadley’de Laura Picker ve Londra’da Oliver Slow
  • BBC haberleri

video başlığı,

İZLE: Dashcam görüntüleri yeni Türkiye deprem anını gösteriyor

Kurtarma ekipleri, Türkiye’yi vuran ve en az üç kişinin hayatını kaybettiği iki yeni depremin ardından enkaz altında kalan insanları tekrar arıyor.

6 Şubat’ta büyük depremlerin her iki ülkeyi de harap ettiği Suriye sınırına yakın güneydoğuda 6.4 ve 5.8 büyüklüğünde sarsıntılar meydana geldi.

Türkiye ve Suriye’de daha önce meydana gelen depremler 44.000 kişiyi öldürdü ve on binlerce kişiyi evsiz bıraktı.

Pazartesi günü her iki ülkede de depremle zayıflayan binalar çöktü.

Türkiye Afet ve Acil Durum Kurumu, yerel saatle 20:04’te (17:04 GMT) 6,4 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini, ardından üç dakika sonra 5,8 büyüklüğünde bir deprem olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antakya, Defne ve Samandak’ta 3 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, insanları tehlikeli binalara girmemeye çağırdı.

Soylu, 213 kişinin de yaralandığını söyledi.

Antakya kentinden gelen raporlar, ambulanslar ve kurtarma ekipleri ağır hasar görmüş binaların duvarlarının çöktüğü en kötü etkilenen bölgelere ulaşmaya çalışırken sokaklarda korku ve panik yaşandığından söz ediyor.

Yerel sakini Muna al-Omar, yedi yaşındaki oğlunu kucağında ağlarken Reuters haber ajansına verdiği demeçte, “Dünyanın ayaklarımın altından ayrılacağını düşündüm” dedi. Yeni deprem olduğunda şehir merkezindeki bir parkta çadırdaydı.

18 yaşındaki Ali Maslam, AFP haber ajansına, son depremler meydana geldiğinde önceki depremlerden kalan aile üyelerinin cesetlerini aradığını söyledi.

“Ne yapacağınızı bilmiyorsunuz… Birbirimize sarıldık ve önümüzde duvarlar düşmeye başladı” dedi.

Suriye’de, Mısır ve Lübnan’da da hissedilen Pazartesi günkü sarsıntıların ardından 470 kişinin hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

resim yazısı,

Kurtarma ekipleri, Türkiye’nin Haday ilçesinde çöken bir binada çalışıyor.

resim yazısı,

Antakya’da Pazartesi günü meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki depremin ardından vatandaşlar tepki gösteriyor.

Bir BBC muhabiriyle konuşmak isterseniz, lütfen bir iletişim numarası ekleyin. Bizimle aşağıdaki yollarla da iletişime geçebilirsiniz:

Bu sayfayı okuyamıyor ve formu göremiyorsanız, sorunuzu veya yorumunuzu göndermek için BBC web sitesinin mobil sürümünü ziyaret etmeli veya [email protected] adresinden bize e-posta göndermelisiniz. Lütfen herhangi bir gönderimde adınızı, yaşınızı ve konumunuzu belirtin.

READ  Hollywood yazarları greve giderek televizyon ve film yapımcılığını durdurdu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir