Türkiye ve Suriye’de 6,3 milyonluk deprem daha paniğe neden oldu

ANTAKYA, Türkiye 20 Şubat (Reuters) – Türkiye’nin güneyinde Pazartesi günü geç saatlerde Suriye sınırı yakınında 6,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

İki Reuters muhabiri, sarsıntıların güçlü ve sürekli olduğunu, binalara zarar verdiğini ve merkez üssü Antakya’da gece havasına toz saldığını söyledi. Reuters muhabirleri, Mısır ve Lübnan’da da hissedildiğini söyledi.

Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC), sarsıntının 2 km’lik (1,2 mil) sığ bir derinlikte meydana geldiğini söyledi.

Ambulanslar şehir merkezine yakın deprem bölgesine koşarken polis Andakya’da devriye gezdi. Central Park çevresindeki sokaklarda iki kişi cep telefonlarından acil arama yaparken diğerleri bayıldı.

Son depremden sonra Reuters, Türk kurtarma ekiplerinin, iki hafta önceki sarsıntılardan bu yana çoğu derme çatma çadırlarda yaşayan sakinleri kontrol etmek için yaya olarak koştuğunu gördü.

En son güncellemeler

2 habere daha bakın

Muna Al Omar, deprem olduğunda Antakya’nın merkezindeki bir parkta çadırda olduğunu söyledi.

7 yaşındaki oğlunu kucağına alırken, “Ayaklarımın altından yer yarılacak sandım” diye ağladı.

“Yeni bir artçı sarsıntı olacak mı?” diye sordu.

6 Şubat’ta meydana gelen iki büyük deprem, komşu Suriye’yi de sallayarak, her iki ülkede de bir milyondan fazla insanı evsiz bıraktı ve en son resmi sayı olan 46.000’den fazlasını öldürdü.

Son iki hafta içinde bölgeyi daha küçük depremler sarstı, ancak Pazartesi günkü deprem 6 Şubat’tan bu yana en büyük deprem oldu.

Antakya şehir merkezindeki bir kampta deprem olduğu sırada çadırından çıkan Burhan Abdelrahman, “Çok şiddetliydi. Bizi yerlerimizden etti” dedi.

“Suriye’den, Adana’dan, Mersin’den, İzmir’den, her yerden akrabaları ziyarete davet ettim.”

Türkiye’nin afet kurumu AFAD, depremin 50 santimetreye kadar su getirebileceği için bölge sakinlerini Akdeniz kıyılarından uzak durmaya çağırdı.

READ  Titanik kazasına 5 kişiyi taşıyan derin deniz gemisinin kayıp olduğu bildirildi, arama çalışmaları sürüyor

Sosyal medyada yayınlanan ve Reuters tarafından doğrulanmayan videolar, deprem cam binayı sallarken yolcuların Ananya havaalanında panik içinde saklandığını gösteriyor.

Ece Toksabay’ın Ankara’daki ek raporu; Parisa Hafezi’nin kaleminden; Kurgu: Mark Heinrich, Alexander Smith ve Jonathan Spicer

Standartlarımız: Thomson Reuters Güven İlkeleri.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir