Federal Şikayet, Harvard Eski Seçeneklerine Kabulün Sivil Haklar Yasasını İhlal Etti | haberler

3 Temmuz 2023, 17:26’da güncellendi

Üç siyah ve Latin grup, Pazartesi sabahı üniversitenin mirası ve kabul sürecindeki bağışçı tercihlerinin 1964 Sivil Haklar Yasasını ihlal ettiğini iddia ederek Harvard’a karşı bir sivil haklar şikayetinde bulundu.

Sivil haklar avukatları tarafından ABD Eğitim Bakanlığı Sivil Haklar Ofisi’ne sunulan 31 sayfalık bir şikayet, Harvard’ın geleneksel seçmeli dersleri dikkate almasının “federal yasayı ihlal ettiğini” söylüyor.

Şikayette, “Başka bir deyişle, Harvard, donör ve miras seçeneklerini kullanan çoğunlukla beyaz öğrencileri kabul ediyor ve bunun doğrudan bir sonucu olarak, beyaz olmayan başvuru sahiplerini dışlıyor” diyor.

Federal fonların bir alıcısı olarak Harvard, federal mali yardım alan programlarda “ırk, renk veya ulusal köken temelinde” ayrımcılığı yasaklayan 1964 Sivil Haklar Yasası’nın VI. Başlığını takip etmelidir.

Dosyalama, Yüksek Mahkeme’nin Harvard ve Kuzey Carolina Üniversitesi’ndeki kabul politikalarının On Dördüncü Değişikliğin Eşit Koruma Maddesini ihlal ettiğine ve kabul sürecinde uygunsuz bir şekilde ırk olarak kabul edildiğine karar vermesinden günler sonra geldi.

Harvard’ın üst düzey yetkilileri Perşembe günü mahkemenin kararına yanıt olarak yaptıkları ortak açıklamada, üniversitenin “dünyanın her yerinden üyelerle canlı bir topluluk olmaya devam edeceğini” yazdı.

“Bugün, derin ve dönüştürücü öğretim, öğrenim ve araştırmanın çoklu geçmişlere, bakış açılarına ve yaşanmış deneyimlere sahip bir topluluğa bağlı olduğu temel ilkesini yeniden teyit etmek için yazıyoruz.”

Medeni haklar avukatları, CHICA Projesi, New England Afrika Sosyoekonomik Gelişimi ve The Greater Boston Latino Network adına şikayette bulundu.

Şikayet, Eğitim Bakanlığı’nın Harvard’ın kabul politikalarını araştırmasını gerektiren, eski tercihlerin Başlık VI’yı ihlal ettiğini beyan eden ve Harvard’ın federal fonlamaya devam etmek istiyorsa eski ve bağışçı tercihlerini dikkate almayı bırakması gerektiğini beyan eden altı talebi özetliyor.

READ  İlk Amazon Prime Day fırsatlarını hemen şimdi alabilirsiniz

Şikayette gruplar, başvuru sahiplerinin kabul sürecinin herhangi bir noktasında bir aile üyesi veya bağışçı ile bir ilişkiye atıfta bulunmamasını sağlamak için “Bakanlığın tüm uygun ve makul yardımı sağlaması” çağrısında bulunuyor.

Şikayet, Harvard’ın “akrabalarının kim olduğu” nedeniyle “kabul sürecinde çoğu beyaz yüzlerce öğrenciye özel bir tercih” verdiğini iddia ediyor.

Şikayette, “Bu özel tercihleri ​​(“bağışçı ve miras tercihleri”) alan öğrencilerin kabul edilme olasılığı diğer adaylardan daha fazladır ve Harvard’ın kabul edilen öğrencilerinin %15’ini oluşturmaktadır.”

Harvard sözcüsü Nicole G. Roura, medeni haklar şikayetiyle ilgili yorum talebine yanıt vermedi.

Eski evlat edinmeler, federal ve eyalet yetkilileri tarafından uzun süredir inceleniyor – geçen yıl Kongre’de eski evlat edinmeleri yasaklayan bir yasa tasarısı önerildi ve bu yılın başlarında Massachusetts’te bir başkası önerildi.

Geçen Ekim ayındaki sözlü tartışmalarda yargıçlar, eski seçenekleri ortadan kaldırmanın Harvard’ın öğrenci kitlesini çeşitlendirmeye ırk açısından tarafsız bir alternatif olup olmayacağını sordu. Geçen hafta verdikleri kararın ardından, birkaç Yüksek Mahkeme yargıcı ve Başkan Joe Biden – Başkan Joe Biden dahil – miras seçeneklerini haksız olarak nitelendirdi.

Kabul ve Mali Yardım Dekanı William R. Fitzsimmons ’67, daha önce kabul sürecinde “küçük bahşiş” eski seviye hibeleri savundu.

Elit okullar, son yıllarda eski seçenekleri dikkate almayı bıraktı. Johns Hopkins Üniversitesi, Amherst Koleji ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü, kabul süreçlerinde mirası dikkate almaz.

Amherst’te, kayıtlı gelen sınıftaki miras yüzdesi, geçen yılki yıllık ortalama yüzde 11’den yüzde 6’ya düştü ve bu, mirasların ilk kez seçmeli olmadığı anlamına geliyor.

Haziran 2017’de, Kolej Dekanı Rakesh Khurana, Fitzsimmons ve ardından Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Michael D. Smith’in başkanlık ettiği Irk-Tarafsız Alternatifleri İnceleme Komitesi, üniversitenin ırk duyarlılığına alternatifleri değerlendirmek için oluşturuldu. ALDC tercihlerinin ortadan kaldırılmasını içeren kabul süreci: sporcular, gelenekler, “Dekan Listesi” başvuru sahipleri ve fakülte ve personelin çocukları için tercihler.

READ  Genişleyen yeni Samanyolu portresi, 3 milyardan fazla yıldız yakalıyor

Komitenin 2018’de yayınlanan raporu, ALDC’ler için seçeneklerden vazgeçmek de dahil olmak üzere ırktan bağımsız alternatiflerin, “diğer kurumsal zorunluluklara” “önemli ve kabul edilemez” fedakarlıklar olmadan çeşitliliği sağlayamayacağını söyledi.

Avukatlar, şikayetlerinde Harvard’ın bağışçılar ve mezunlarla iyi ilişkiler sürdürmek için eski tercihlerin gerekli olduğu konusundaki ısrarına saldırdı.

“İnsanlar Harvard’a başvurmuyor, taahhütte bulunmuyor veya bağışta bulunmuyor çünkü bağışçı ve miras tercihleri ​​mantığı ortadan kaldırıyor” diye yazdılar.

Dosyalama, mahkemenin son kararının çeşitli öğrenci gruplarını dahil etme çabaları üzerindeki etkisine özellikle değiniyor.

“İleriye dönük kabul sürecinde çeşitliliği ve eşitliği teşvik etmek veya en azından korumak için Harvard, beyaz olmayan başvuru sahiplerinin zararına, bağışçı ve miras seçenekleri gibi beyaz başvuru sahiplerine önemli tercihler veren bir sistemi kullanmayı bırakmalıdır.” rapor dedi.

“Harvard’ın donör ve miras seçeneklerini kullanma konusundaki somut gerekçeleri, önemli akademik hedefler teşkil etmiyor; öte yandan, çeşitlilik zorlayıcı bir akademik hedef ve Harvard’ın sürekli olarak savunduğu bir şey” diyor.

—Personel yazarı Michelle N. Amponsah’a [email protected] adresinden ulaşılabilir. Onu Twitter’da takip et @mnamponsah.

—Personel yazarı Raheem D. Hamid’e [email protected] adresinden ulaşılabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir