Teksas Başsavcısı Ken Paxton aleyhindeki görevden alma oylaması: Bilmeniz gerekenler

Canlı güncellemelerimizi takip edin Teksas Başsavcısı Ken Paxton’ın görevden alma işlemleri.

Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Texas House, eyaletin Cumhuriyet Başsavcısı Ken Paxton’ın görevden alınmasını Cumartesi günü saat 13.00’te oylayacak.

İki gün sonra iki partili bir oylama yapıldı, ancak Cumhuriyetçilerin liderliğindeki Temsilciler Meclisi Sn. Paxton’ın ağır suçlara varabilecek birkaç suiistimalle suçlanmasını tavsiye etti.

Başsavcı, yıllar boyunca çeşitli yasal zorluklarla uğraştı ve bazı siyasi sonuçları olan birçok soruşturmayla karşı karşıya kaldı. Cuma günü Sn. Paxton, herhangi bir yanlış yapmayı bir kez daha reddetti ve destekçileri eyalet Kongre Binası’ndaki görevden alma oylaması sırasında “sessizce” seslerini duyurmaya çağırdı.

İşte bilmeniz gerekenler.

Warren Kenneth Paxton Jr., 2015 yılında başsavcı olmadan önce hem eyalet meclisinde hem de Senato’da görev yapan bir avukat ve eyalet yasa koyucusu olarak çalıştı. Eşi Angela Paxton, 2018’de eyalet Senatosunda bir koltuk kazanarak kendi başına bir siyasi güç haline geldi.

Eyaletin en üst kolluk görevlisi olan Mr. Paxton, kendisini Teksas muhafazakarlarını yönlendiren sosyal sorunların bir şampiyonu olarak konumlandırdı ve etkin bir şekilde eyaletin baş kültür savaşı savunucusu oldu. Sadık seçmenlerle bile, sert tarzı bazı Cumhuriyetçi müttefikleri yabancılaştırdı.

Eski Başkan Donald J. Bay Trump ile Paxton kendisiyle yakın ilişki kurdu – ve onayladı – ve ofisini 2020 seçimlerinin sonuçlarına itiraz etmek için kullandı. Biden yönetiminin eylemlerine sık sık yasal itirazlarda bulundu ve Cumhuriyetçi liderliğindeki devletlerin başkanın ABD’nin güney sınırındaki göçe ilişkin bazı kısıtlamaları hafifletme çabalarına karşı çıkma çabalarında ön saflarda yer aldı.

Kasım ayında seçmenler Sn. Paxton üçüncü dönem için yeniden seçildi.

2020 yılında Sn. Paxton personelinin birkaç üst düzey üyesi, işverenlerinin eylemlerinin soruşturulmasını talep eden mektuplar yazdı. Başsavcı’nın bir arkadaşı ve siyasi bir bağışçı olan Nate Paul’un çıkarları doğrultusunda, Mr. Yardımcılar, Paxton’ı ofisini kullanmakla suçladı.

READ  Eski Trump Örgütü CEO'su Alan Weiselberg, yalancı şahitlik suçlamalarını kabul etti.

Austin’de zengin bir emlak yatırımcısı olan Mr. Paul, 2019’da evi ve ofisleri federal ajanlar tarafından basıldıktan sonra, Mr. Paxton’la temasa geçti. Bay. Paxton, personelinin güçlü itirazlarına karşın, alışılmadık bir adım atarak bir eyalet soruşturmasına izin verdi. FBI’ın faaliyetleri. Bunu yapmak için kendisini özel savcı olarak faturalandıran dışarıdan bir avukat tuttu, ancak Meclis komitesi müfettişleri onun savcılık deneyimi olmadığını söyledi. FBI yetkilileri soruşturmaları hakkında yorum yapmadı.

O sırada Sn. Paxton yaptığı açıklamada, “Hiçbir zaman siyasi bir bağışçıyı koruma veya bu ofisi kötüye kullanma arzusuyla motive olmadım ve asla etmeyeceğim” dedi.

2020 mektuplarında, Sn. Paxton’ın yardımcıları, onun rüşvet, görevi kötüye kullanma ve diğer “potansiyel suçlar” işlediğini söyledi. Dört asistan endişelerini FBI ve Texas Rangers’a iletti.

Davadaki yasal kayıtlara göre, dört yardımcı endişelerini başsavcılığa bildirdi; Birkaç hafta sonra hepsi kovuldu. Yardımcılar daha sonra dava açtılar Sn.

Savcılık sürecinde Sn. Paxton’ın ofisi tanıtıldı 374 sayfalık rapor “AG Paxton hiçbir suç işlemedi,” diye bitirdi sözlerini. O da davaya itiraz etti, ancak Bir Teksas temyiz mahkemesi ona karşı karar verdi. Şubat ayında Sn. Paxton, dört eski kıdemli yardımcıyla bir anlaşmada 3,3 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

Uzlaşmanın nasıl ödeneceğine ilişkin sorular, 2020 iddialarının daha fazla araştırılmasına yol açtı.

Bay. Paxton, Teksas Yasama Meclisinden 3,3 milyon dolarlık fon istedi. Geleneksel bir muhafazakar olarak kabul edilen Cumhuriyetçi Meclis Başkanı Tate Phelan, hükümet parasının kullanılmasını desteklemiyor. Mali iddia hakkında bilgi toplamak için iddialarla ilgili bir House soruşturması başlatıldı, Mr. Phelan’ın sözcüsü söyledi.

Bay. Müfettişlerin Paxton hakkındaki bulgularının çoğu, yardımcıların davasındaki iddialardan zaten alenen biliniyordu. Ancak Perşembe günü yapılan bir Meclis komitesi oylaması, bu suçlamalarla ilgili ilk resmi kararı verdi: Onlar Mr. Milletvekilleri, bunun Paxton’ı görevden alma sürecini başlatmak için yeterli olduğunu söylediler.

READ  Final Four Mart Çılgınlığı canlı yayını: Bu gece UConn - Alabama maçını nasıl izleriz?

Komite başvurdu 20 İddianame Perşembe günü Sn. Paxton’a karşı. Komite başkanı Cumhuriyetçi Andrew Moore, Meclis odasının etrafından dolaştırılırken, “ciddi suçları” tanımladıklarını söyledi.

Makaleler Sn. Paxton’a yöneltilen suçlamalar arasında rüşvet, resmi görevi ihmal, aleyhinde açılan ayrı bir menkul kıymet dolandırıcılığı davasında adaleti engelleme, resmi belge ve raporlar üzerinde yanlış beyanda bulunma ve kamu güvenini kötüye kullanma yer alıyor.

Bay. Komite, Paxton’ın ofisini Bay Ball’a fayda sağlamak için kullandığına dair birkaç iddia olduğunu ve daha sonra onun eylemlerine karşı çıkanları görevden aldığını söyledi.

“Çünkü Nate Paul, bir kadınla evlilik dışı ilişkisi olan bir kadını işe alıyor,” dedi Mr. Paxton fayda sağladığını söyledi ve Roy F. ve Bay Joan Cole Mitte Vakfı tarafından. Yazılarda ayrıca Ballin’in şirketler aleyhine açılan bir davaya müdahale ettiği de iddia ediliyor. Austin kar amacı gütmeyen bir grup.

Yardımcıların yolsuzluk ve misilleme şikayetleri sonucunda açılan federal bir soruşturma şu ana kadar herhangi bir suçlamayla sonuçlanmadı.

Ama Bay Paxton, eyalet başsavcısı olarak görev yaptığı sürenin büyük bir bölümünde suç duyurusunda bulundu.

Görevdeki ilk yılı olan 2015 yılında Sn. Paxton, menkul kıymet dolandırıcılığıyla suçlandı ve Dallas dışındaki bir ilçe hapishanesine kapatıldı. Bay. Paxton’ın yatırımcıları ve müşterileri yanlış yönlendirdiğine dair iddialar ortaya çıktı – örneğin, başsavcı olmadan önceki yıllarda menkul kıymetler işi yaptığında yatırımcılara yatırımlarından komisyon ödediğini söylemeyerek.

Henüz duyulmayan bu davada herhangi bir yanlış yaptığını reddetti.

Bay. Bu haftaki suçlama makaleleri, bir bağışçı tarafından Paxton’ın kampanyasına açılan bir davanın davayı etkili bir şekilde geciktirdiğini ve davada adaleti engellediğini iddia ediyor.

READ  Jack Dorsey, Elon Musk'ın Twitter'ı Satın Almaması Gerektiğini Söyledi

Cumartesi günü saat 13:00’de Sn. dedi soruşturma başkanı Paxton.

Görevden alma, iddialarla ilgili bir eyalet Senatosu duruşmasını bekliyor, Sayın Başkan. Paxton geçici olarak görevden alınacak ve eşi de dahil olmak üzere en yakın iş arkadaşlarından bazıları jüri üyesi olarak görev yapacak. Senato işlemleri, olağan yasama oturumu Pazartesi günü sona erene kadar ertelenebilir. Senato daha sonra bir duruşma yapmak için tekrar toplanabilir, ancak zamanlama belirsizliğini koruyor.

Bay. Paxton’ın ofisinden bir avukat olan Christopher Hilton, komitenin suçlayıcı makaleler yayınlama sürecinin “tamamen eksik” olduğunu ve Mr. Paxton’ın başarılı yeniden seçim kampanyası sırasında gündeme getirilen sorunların tamamen yayınlandığını da sözlerine ekledi. .

Tedbirlere karşı olası bir yasal itirazın ön izlemesi gibi görünen bu raporda, Mr. Hilton ayrıca, Teksas yasasının yalnızca önceki bir seçimden kalma davranış nedeniyle görevden alınmasına izin verdiğini söyledi. Suçlama makalelerindeki iddiaların çoğu, o zamandan önce meydana gelen davranışları içeriyor.

Raporlama katkıda bulundu manny fernandez, Miriam Ürdün, Edgar Sandoval Ve Rick Rojas.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir