Şiddetli fırtınalar, kasırgalar için bölgesel destek olarak Orta Batı’yı vurdu

Güçlü kasırgaların Orta Amerika’nın bazı kısımlarını kasıp kavurmasından ve kar fırtınası koşullarının Kuzey Katmanını hırpalamasından sadece birkaç gün sonra, Salı günü öğleden sonra kuvvetli rüzgarlar ve büyük dolu Orta Batı’yı vurdu. Benzer şekilde çalkantılı bir fırtına sisteminin Salı ve Çarşamba günü aynı eyaletlerin çoğuna şiddetli hava getirmesi bekleniyordu.

Fırtına sisteminin daha sıcak tarafında, Wisconsin’den Teksas’a kadar bir düzine eyalet yeniden şiddetli hava riski altında. Iowa, Illinois, Missouri ve Arkansas’ın rüzgarlardan ve kasırgalardan etkilenmesi muhtemeldir.

İşte ülke genelinde sizi bekleyenler.

Chicago’daki Ulusal Hava Durumu Servisi’ne göre, fırtınalar öğleden sonra doğu Iowa’ya taşınırken, kuzeydoğu Illinois’deki kasabalarda saatte 80 mile varan yıkıcı, rüzgarla savrulan beyzbol büyüklüğünde dolu raporları bildirildi. Oakley ve Lee ilçelerinin sınırında.

Servis, “Bu tehlikeli bir fırtına” uyarısında bulundu. “Onun yolundaysan, pencerelerden saklan!” Çapı yaklaşık 3 inç olan dolu, Temmuz 2020 fırtınasından bu yana Chicago bölgesinde düşen en büyük dolu oldu. Twitter’da dedi.

Başka yerlerdeki yetkililer, etkilenen bölgelerdeki sakinleri daha kötü koşullara hazırlanmaları konusunda uyardı.

Iowa, Johnson County amiri John Green, “Karanlıkta yağmurla kaplı bir kasırga riski, herkesin dışarıda olduğu ve dikkat ettiği gün içindeki riskten önemli ölçüde daha fazladır” dedi. Şiddetli hava nedeniyle birkaç gün önce. Cedar Rapids’in yaklaşık 20 mil güneyindeki Coralville’de 24 birimlik bir bina “oturulamaz” ilan edildi. Bay. Yeşil dedi. 2020’deki Storm Terrego, sakinleri özellikle gergin bıraktı, diye ekledi.

Iowa ve Illinois’deki bir grup şehir olan Quad Cities’in hava durumu servisi ofisi, bölgenin hava alabileceğini söyledi. Üç tur şiddetli hava Salı öğleden sonra başlıyor. İkinci ve üçüncü turlar Salı akşamı ve Çarşamba günü erken saatlerde yapılacak. En şiddetli hallerinde fırtınaların saatte 50 ila 60 mil hızla hareket etmesi bekleniyor.

READ  Atmosferik nehir, Kaliforniya'yı kar ve şiddetli yağmurun ortasında sel ile tehdit ediyor

Chicago Seçim Kurulu sözcüsü Max Bever’e göre, Chicago’daki seçmenler Salı günkü sert hava koşulları öncesinde Pazartesi günü erken saatlerde oy kullanma çağrısına kulak verdi. Yerel saate göre, belediye başkanlığı yarışında 364.500’den fazla oy kullanılmış, bu da şehir genelinde seçmen katılımının geçen 28 Şubat seçimlerinin öğleden sonra yüzde 21’den yüzde 22,9’a çıktığını gösteriyor.

Fırtına Tahmin Merkezi tahmincileri Salı sabahı “Büyük dolu ve zarar verici rüzgarlara ek olarak güçlü, uzun yollu rüzgarlar da mümkündür.” dedi. Bazılarının geceleri olması muhtemeldir.

Salı gecesi geç saatlerde şiddetli hava güneyin bazı bölgelerine doğru hareket etmeye başlayacak. Tahminciler, güney Arkansas ve Teksas’ın bazı bölgelerinde gece boyunca meydana gelen nadir ve tehlikeli kasırga ve zarar verici rüzgar potansiyeline olan güvenin arttığını söyledi. Gece kasırgaları nadir değildir, ancak burada olduğu gibi güçlü gece kasırgaları meydana gelebilir.

Little Rock, Ark’ta hava durumu servisi olan meteorologlar Salı sabahı vatandaşları uyardı Bu sebeple dikkatli olun.

Tahminciler, “Şiddetli hava yorgunluğu çok gerçek” dedi. Salı gecesi, gece yarısından sonra tehdit içeren tahminin “gün boyunca hiçbir şey olmadığı için yanlış bir güvenlik duygusuna” yol açabileceği konusunda uyardılar.

Tahminciler, fırtınaların zamanlamasının “daha yüksek savunmasızlığa” yol açabileceğini söyleyerek, uyanık kalmanın ve bir kişiyi uykudan uyandırabilecek birden fazla uyarı alma yöntemine sahip olmanın önemini vurguladı.

kasırga saatleri Iowa, Illinois ve Missouri’deki düzinelerce ilçe Salı öğleden sonra yürürlüğe girdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir