Borsa Oynaklığı, Getiri Düşüşü, Petrol Fiyatı Artışı: Borsa Haberleri Bugün

ABD hisse senetleri Salı sabahı karışırken, petrol fiyatları iki önemli veriyle yükseldi: işgücü piyasasında yumuşama gösteren JOLTS istihdam anketi ve fabrika siparişleri verileri.

S&P 500 (^GSPC) Neredeyse %0.1 kazandı Ve Dow Jones Sanayi Ortalaması (^DJI) düz çizginin yakınında tikledi. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Bileşik (^IXIC) %0.14 eklendi.

Petrol fiyatları, ABD ölçütü olan WTI ham petrolünün varil başına 81 doların üzerinde işlem görmesiyle yükseldi. Petrol, OPEC+’ın günlük 1,16 milyon varil üretim kesintisi açıklamasının ardından dört aylık ticaret aralığına geri döndü.

Ekonomik cephede, ABD’deki işveren açıkları 10,5 milyon düşüşle 9,93 milyona düşerek beklenenden daha az oldu. Öte yandan, verilere göre işten ayrılmalar arttı ve işten çıkarmalar azaldı Çalışma İstatistikleri Bürosu gösterdi. Ayrı olarak, fabrika siparişleri de %0,3 düşerek beklenenden daha az düştü.

Tahvil verimleri, veriler yazdırıldıktan sonra daha da düştü. 10 yıllık ABD Hazine tahvilinin getirisi Salı sabahı %3,38’e düştü.

S&P 500 Pazartesi günü %0.4 yükseldi. En büyük kaybeden %0,27 düşüşle Nasdaq 100 oldu. İmalat faaliyeti, Mayıs 2020’den bu yana en düşük seviyeye geriledi ve bu, kredi koşulları sıkılaştıkça daha fazla düşüşün muhtemel olduğunu gösteriyor.

Bu arada, St. Louis Federal Rezerv Bankası Başkanı James Bullard Pazartesi günü yaptığı açıklamada, işgücü piyasasındaki devam eden gücün merkez bankasına enflasyonla mücadele için alan verdiğini söyledi. Bullard ayrıca OPEC’in üretimi kısma kararı hakkında yorumda bulunarak, bunun merkez bankasının petrol fiyatları yükselirken enflasyonu düşük tutma işini daha zorlu hale getirebileceğini öne sürdü.

Ayrı bir gelişmede, Federal Rezerv Başkanı Lisa Cook işgücü piyasasında devam eden sıkılığın altını çizdi.

“Hala enflasyonun bundan çıktığını göreceğiz, ancak ücret artışlarının biraz yavaşladığını gördük” dedi.

READ  İkinci bir IRS muhbiri, House Oversite'daki Hunter Biden soruşturmasını soruyor

Bununla birlikte, Federal Rezerv, gevşeme belirtileri gösteren son bankacılık kargaşasının ortasında bile, ana endişesi olarak enflasyona bağlı kaldı.

Deutsche’den Jim Reid ve meslektaşları, “Bir sonraki toplantıda beklenen Fed faiz oranı bu zemine karşı büyük ölçüde yatay, 1,6 baz puanlık mütevazı bir artışla %4,973’e yükseldi ve gelecek ay 25 baz puanlık bir artış için %63 şansla,” dedi. banka müşterilerine not.

JP Morgan Chase CEO’su Jamie Dimon Salı günü yaptığı açıklamada, Silicon Valley Bank ve Signature Bank’ın başarısızlıklarından kaynaklanan son bankacılık sorunlarının “henüz bitmediğini” söyledi.

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ – 22 EYLÜL: JPMorgan Chase CEO’su Jamie Dimon, 22 Eylül 2022’de Hart Building’de Senato Bankacılık, Konut ve Şehir İşleri Komitesi’nin Ülkenin En Büyük Bankalarının Yıllık Gözetimine ilişkin duruşması sırasında ifade veriyor. (Getty Images, Tom Williams/CQ-Roll Call, Inc.)

Yakından gözlemlendiği yıl Hissedarlara Mektup, Dimon, finansal sistem kargaşasının tüm bankalar üzerindeki zararlarını özetledi ve milletvekillerini daha fazla düzenlemeyle “aşırı tepki vermemeye” çağırdı.

Credit Suisse başkanı Axel Lehmann, bankanın aylarca mevduatları kurutarak şirketi kurtaramaması nedeniyle özür diledi.

Bu arada, mevcut arka plana karşı, son banka iflasları dikkate alındığında hisse senetlerinin yükseliş eğilimi dalgalanabilir. JP Morgan stratejisti Marko Kolanoviç, bir petrol sürprizinin ve büyümedeki yavaşlamanın hisse senetlerini 2022’de görülen düşük seviyelere geri gönderebileceğini söyledi.

Tek hisse senedi hareketlerinde, AMC Entertainment Holdings’in (AMC) hisseleri Salı sabahı düştü.

Disney’in Florida Valisi Ron DeSantis ile olan düşmanlığı kızıştı. CEO Bob Iger, valinin tepkisini “ticaret karşıtı” ve “Florida karşıtı” olarak nitelendirdi. Disney (DIS) hisseleri Salı sabahı yükseldi.

Virgin Orbit Holdings, Inc. (VORB) hisseleri, Mart ayında çalışanlarının yaklaşık %85’inin işten çıkarılmasının ardından Pazartesi günü geç saatlerde iflas başvurusunda bulunduktan sonra düştü.

READ  Zelensky, karşı saldırının daha fazla zamana ihtiyacı olduğunu söyledi

Danny Romero bir Yahoo Finans muhabiridir. Onu Twitter’da takip et @daniromerotv

En son borsa haberleri ve hisse senedi taşıma olaylarını içeren derinlemesine analiz için buraya tıklayın

Yahoo Finance’ten en son finans ve iş haberlerini okuyun

Yahoo Finans uygulamasını indirin Elma Veya Android

Yahoo Finance’i takip edin twitter, Facebook, instagram, Flipboard, LinkedInVe Ağ ışığı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir