Atmosferik nehir, Kaliforniya’yı kar ve şiddetli yağmurun ortasında sel ile tehdit ediyor

Bazı Kaliforniya dağ kasabaları soğuk hava fırtınalarından karla kaplandı Perşembe günü eyalete doğru hareket etmeye başlayan sıcak ve tehlikeli bir fırtına şiddetli yağmur, rüzgar ve kar getirdi ve geniş çaplı sellerle ilgili endişeleri artırdı.

Atmosferik Nehir olarak bilinen fırtına, Perşembe sabahı geç saatlerde kıyı boyunca yağmur getirdi ve gün boyunca ve Cuma günü yoğunlaşarak iç kesimlere doğru ilerlemesi bekleniyor. Tahminciler, bunun alçakta yatan karı eriteceğini ve Perşembe’den Cuma’ya kadar sele neden olacağını söyledi. Gelecek hafta başka bir atmosferik nehir yaklaşmadan önce, eyaletin bazı bölgelerinde yağmur hafta sonu boyunca devam edecek.

Tahminciler de uyardı Kuzey ve orta Kaliforniya dağlarında Cuma’ya kadar “aşırı miktarda yoğun kar”.

Ulusal Hava Durumu Servisi meteoroloji uzmanı David Roth telefonla Perşembe akşamı eyaletin bazı bölgelerinde zaten 2 inç yağmur kaydettiğini söyledi.

“Yağmur yoğunluğu, Orta Kaliforniya’nın büyük bölümünde bir gecede artmalı,” dedi Mr. dedi. “Gelecek daha çok şey var.” Yollarda birkaç inçlik suda suda kızaklayan arabalara dair bazı raporlar zaten var, dedi.

Eyalet genelinde yollar ve bazı ana otoyollar vardı. Kapalı Sert hava nedeniyle yetkililer söyledi.

Contra Costa County’deki İtfaiye Departmanı söz konusu Twitter’da yetkililer, dört araçlı kazanın bir kişinin hastanede kritik durumda kaldığını ve bunun hava ile ilgili olduğuna inanıldığını söyledi. Kazaya karışan başka bir kişinin de “orta” şekilde yaralandığı belirtildi.

Kaliforniya’nın ikonik Highway 1’i olan San Francisco’nun güneyindeki 40 millik bir sahil yolu, “düşen çeşitli kayalar” raporlarının ardından kapatıldı. Kaliforniya Ulaştırma Bakanlığı Perşembe günü söyledi. Komisyon ayrıca diğer yollardaki dönüşler ve acil durum çalışmaları hakkında da bilgi verdi.

Bu arada, Monterey İlçesindeki yetkililer bazı sakinleri strese sokmaya başladı. boşaltmaya hazır. Yetkililer, San Jose’de tahliye emri verdi İlçenin nehir ve derelerinde yaşayan evsizler için.

READ  Tiger Woods, Masters'ta art arda kesinti rekoru kırdı

Yetkililer, fırtınanın feci nehir taşkınlarına, kentsel sellere ve kıyı sellerine neden olabileceği konusunda uyardı. Kuvvetli rüzgarlar nedeniyle ağaçların ve elektrik hatlarının devrilme riski vardır.

Kaliforniya, Hanford’daki Ulusal Hava Servisi ofisinde bilim ve operasyon sorumlusu Chris Mattarocchia Perşembe günü Fresno’da düzenlediği basın toplantısında, “Bu, 1969’dan önce onlarca yıldır yaşanmamış benzersiz, benzersiz bir hava olayı” dedi. . İlçe yetkilileri, mahalle sakinlerini tahliyeye hazır olmaları konusunda uyardı.

“Genellikle etkilenmeyen bölgelerde daha fazla su olacaktır, bu nedenle herkesin hazırlıklı olması gerekiyor.” dedi Mattarocchia.

Vali Gavin Newsom Perşembe günü fırtına beklentisiyle OHAL genişletildi Geçen hafta, çoğu kuzey ve orta Kaliforniya’da olmak üzere 13 ilçeye 21 ek ilçe ekleyeceğini duyurdu. Acil durum bildiriminin kapsadığı diğer ilçeler arasında Fresno, Sacramento, San Francisco, San Mateo, Santa Clara ve Santa Cruz yer alıyor.

Perşembe akşamı eyalet çapında 45.000 müşteri elektriksiz kaldı elektrik kesintisi. biz.

Humboldt İlçesinde, yerel makamlar olağanüstü hal ilan etti Bir dizi “büyük kış fırtınası”, büyük kar birikimlerine, geçilmez yollara, devrilen ağaçlara, kesintiye uğrayan kamu hizmetlerine, hasarlı ve su basmış yollara, çamur kaymalarına, hasarlı yapılara ve ölü hayvanlara neden oldu. İlçe, bu etkilerin mevcut kaynaklarını “tükettiğini ve aştığını” söyledi.

Merced şehri, Sacramento’nun 185 mil güneydoğusunda, Tahliye uyarısı verildi Bazı sakinleri için Perşembe akşamı.

Ulusal Hava Durumu Servisi’ne göre, Cuma günü orta kıyı bölgelerinde daha fazla yağmur yağacak. Twitter’da dedi. Servis, Salinas’tan San Luis Obispo’ya uzanan bölgenin yanı sıra Fresno ve Visalia çevresindeki iç bölgelerin “yüksek risk altında” olduğunu söyledi. Bu tip en son 2010 yılında bu alanda kullanılmıştır.

Atmosferik nehir, dev bir nem taşıma bandı olarak Kaliforniya’ya aktı. ananas ekspres Çünkü Hawaii yakınlarındaki subtropiklerde nemi hapsetti.

READ  McCall, asker Travis King'i Kuzey Kore'den geri almanın 'maliyeti' konusunda 'endişeleniyorum' dedi

Fırtına, halihazırda yoğun kar bulunan yaklaşık 9.000 fitin üzerindeki topluluklara şiddetli yağmur getirecek. Güney Kaliforniya’da yağmur 11.000 fitin üzerinde meydana gelebilir Meteoroloji Merkezi.

En önemli kar erimesi ve genel sel riskinin, genellikle 5.000 fit’in altında, sığ kar örtüsü olan alanlarda olması bekleniyor. Ulusal Hava Durumu Servisi, Sierra Nevada Dağları’nın eteklerindeki dereler ve akarsuların sele karşı en savunmasız olduğunu söyledi.

Kuzey ve orta Kaliforniya’nın birçok yerinde Perşembe sonundan hafta sonuna kadar, yağmur suyu drenajları ve rezervuar salınımları nedeniyle önemli nehir taşkınları bekleniyor. California Nevada Nehri Tahmin Merkezi söz konusu.

Eyalet yetkilileri, Kaliforniya Ulusal Muhafızlarının sel müdahale operasyonlarına hazırlanmak için yüksek su araçlarını hareket ettirdiğini söyledi. San Francisco olacağını söyledi 10 ücretsiz kum torbası Konut sakinlerine ve işletmelere hitap etmek.

Kaliforniya’nın merkezindeki Santa Lucia Dağları, 15 inç’e kadar yağmur, su baskınları ve dereler ile sular altında kalabilir ve çamur kaymalarına neden olabilir. Körfez Bölgesi’nde, Cuma gününe kadar alçak rakımlarda 1 ila 4 inç ve daha yüksek rakımlarda 10 inç yağmur bekleniyor.

San Luis Obispo İlçesi, California, Oceano kıyılarının alçak bölgelerinde yaşayanları dört ila sekiz inç yağmur konusunda uyardı. boşaltmaya hazır. Los Angeles County’nin 0,75 ila 1,5 inç yağmur alması bekleniyordu.

Daha yüksek rakımlarda, derin kar ek nemi emebileceğinden, yağmurun sele neden olması beklenmez.

Ancak yağmur, kara daha fazla ağırlık ekleyerek binalara ek baskı uygulayabilir ve çığ riskini artırabilir. Los Angeles’taki Ulusal Hava Durumu Servisi, 5.000 fitin üzerinde “önemli çığların” mümkün olduğu ve çatıların çökebileceği konusunda uyardı.

Ulusal Hava Durumu Servisi’ne göre, ana endişe yağmur olsa da, Coast Range ve Shasta County dağlarında iki fit ve Sierra Nevada dağlarında iki fit kar yağışı mümkündür. Rüzgarlar dağlarda saatte 80 mile ulaşabilir. Kör edici koşullar ve yol kapanmaları mümkündür.

READ  Bu 4 Temmuz, kayıtlar başladığından beri dünyanın en sıcak günüydü.

Sacramento’daki Ulusal Hava Servisi’nden bir meteorolog olan Katrina Hand Perşembe günü verdiği bir röportajda, “Herhangi bir işe gidip gelme cesaret verici değil, özellikle dağlarda,” dedi.

Son fırtına, dağ toplulukları geçen ayki kar fırtınasından kurtulmaya devam ederken geliyor.

İlçe şerifi ve adli tıp görevlisi Shannon Dicus Çarşamba günü yaptığı açıklamada, 23 Şubat’tan bu yana karla kaplı San Bernardino İlçesi bölgesinde en az 11 kişinin öldüğünü, ancak bu ölümlerin kaçının kar fırtınasıyla doğrudan ilişkili olduğunun net olmadığını söyledi.

Genişletilmiş acil durum bildirimi, California’nın daha fazla ekipman ve personel seferber etmesine izin verecek, Mr. Newsom dedi.

Yetkililer, California Ulaştırma Bakanlığı’nın halihazırda eyalet çapında 4.000’den fazla işçi çalıştırdığını, bunların San Bernardino İlçesinde kar küreme makinesi, greyder, yükleyici ve damperli kamyon çalıştıran 57’den fazla işçi dahil olduğunu söyledi.

“Eyalet, Kaliforniya’daki topluluklara hayat kurtaran ekipman ve ilk müdahale ekiplerini yerleştirmek için yerel ortaklarla günün her saati çalışıyor” dedi. Newsom dedi. Bir deyim Perşembe. “Ufukta daha tehlikeli fırtınalar belirirken, Kaliforniyalıları korumak için mevcut her kaynağı seferber etmeye devam edeceğiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir