New York’taki eski FBI ajanı kara para aklamakla suçlanıyor

Yetkililer Pazartesi günü yaptığı açıklamada, eski bir üst düzey FBI yetkilisinin Rusya’ya yönelik ABD yaptırımlarını ihlal etmek için komplo kurmakla, Rus oligark Oleg V. Deripaska’dan gizli ödemeler almakla ve rakip bir oligarkı soruşturmakla suçlandığını söyledi.

2018’de emekli olmadan önce FBI’ın New York’taki karşı istihbarat bölümünde özel bir ajan olan eski subay Charles McGonigal, Mr. Hükümet, Deripaska da dahil olmak üzere Rus oligarklarının soruşturmalarını denetlediğini ve soruşturmalara katıldığını söyledi.

Manhattan’daki federal savcılar, 54 yaşındaki Mr. Bay McGonigal, geçen yıl yaptırım suçlamasıyla suçlandı. Deripaska’ya yardım etmeyi kabul ederek ABD yaptırımlarını ihlal ettiğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir V. Putin’le bağları olan bir alüminyum patronu olan Mr. Deripaska, 2016’da Donald J. ile birkaç ay geçiren Paul Manafort’un bir müşterisidir. Trump’ın kampanya başkanı olarak görev yaptı ve 2018’de mali dolandırıcılık ve diğer suçlardan hüküm giydi. .

Oleg Deripaska, ABD yaptırımlarını delmekle suçlanıyor.borç…Maxim Shemedov/Reuters

Pazartesi günü Manhattan’daki federal bölge mahkemesinde açılan iddianamede, eski FBI ajanı Mr. McGonigal, bir kez ABD yaptırımlarını ihlal etmekle, bir kez kara para aklamakla ve iki kez komplo kurmakla suçlandı.

Pazartesi günü Manhattan’daki federal mahkemeye çıkarıldığında, Mr. dedi McConnell’in avukatı Seth D. Ducharme.

“Charlie, Amerika’ya onlarca yıl ustaca ve etkili bir şekilde hizmet etti. Ducharme dedi. “Hükümetin iddialarını dikkatlice inceledik ve hükümetin hangi kanıtlara dayandığına dair fikir edinebilmemiz için keşif almayı dört gözle bekliyoruz.”

Suçlanan ikinci kişi, Sergei Shestakov, daha sonra ABD vatandaşı olan ve mahkemelerde ve devlet dairelerinde Rusça tercüman olarak çalışan eski bir Sovyet ve Rus diplomat. Bay. Shestako’nun avukatı Bennett M. Epstein yorum yapmaktan kaçındı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir