Minnesota Senatosu Organ Nakli Yasağı, Kürtaj ve Transseksüel İltica Yasalarını Düzeltti

Minnesota, ülke çapında çok az eyalet bu uygulamaları kısıtladığından, kürtaj ve cinsiyet onaylayan sağlık hizmetleri arayan insanlar için bir Ortabatı destinasyonu olmaya hazırlanıyor.

Eyalet Senatosundaki Demokratlar Cuma günü, cinsiyet onaylayıcı bakım almak için Minnesota’ya seyahat eden trans kişiler ve aileleri için yasal sonuçlardan korunma ve sınır dışı etme emirleri dahil olmak üzere üçlü bir ilerici önceliği onayladı. Ayrı bir kürtaj yasası, benzer korumaları yasalaştıracak, kürtajla ilgili hasta verilerini özel kılacak ve prosedürü yasaklayan diğer eyaletlerden gelen mahkeme celplerini sınırlayacaktır.

Senatörler ayrıca, bir kişinin cinsel yönelimini veya cinsiyet kimliğini değiştirmeye çalışan, itibarını yitirmiş dönüşüm terapisi uygulamasına da bir yasak getirdiler. DFL-Minneapolis Senatörü, üç yasa tasarısının da Minnesotalıların özgürlüklerini korumaya yardımcı olacağını söyledi. dedi Scott Dibble.

Dibble, “İnsanlar, Anayasamızda güvence altına alınan özgürlüklere sahip olmalı. İnsanlar kendi kaderini tayin hakkına sahip olmalı,” dedi. “Ve Minnesota’da insanlar, tüm bu temel Amerikan haklarını etkileyen ve olumsuz yönde etkileyen diğer eyalet yasalarından özgür olmalıdır.”

Meclis, Cuma günü Senato tarafından oylanan üç teklifi onayladı. Bir Senato yasa tasarısı sponsoru, kürtaj yasasının değiştirileceğini ve nihai onay için Meclis’e gönderileceğini söyledi, ancak tüm işlemlerin yakında DFL Valisi Tim Walls’un masasında olması bekleniyor. Valilik üçünü de imzalayacağını söyledi.

İkame tedavisi yasağı, reşit olmayanlar ve savunmasız yetişkinler için geçerlidir. Dibble yıllardır bir yasak için bastırıyordu. Uygulamayı “acımasız ve barbarca” olarak nitelendirdi ve işkence anlamına geldiğini söyledi.

DFL kontrollü Senato, uygulamayı engellemek için 36-27 oy kullandı. Cumhuriyetçi Sens. Zach Duckworth ve Jeremy Miller yasağı desteklemek için 34 Demokrat’a katıldı.

Birkaç GOP üyesi, Senato katında çocuklar ve savunmasız yetişkinler için nakillerin yasaklanmasına karşı konuştu.

READ  Trail Blazers vs. Warriors sakatlık raporu: Kim Portland'ı tercih etmez?

Sen, “Kaliteli yardım, tartışma ve diyaloğa kapıyı kapatmak istemiyorum” dedi. R-Anoka’dan Jim Abeler, tasarının reşit olmayanlar ve güvenilir yetişkinler arasındaki konuşmaları soğutmasından korktuğunu söyledi.

Parti içi oylamadan geçen kürtaj yasa tasarısını desteklemek için hiçbir Cumhuriyetçi katılmadı.

Senatör, “Orada güvende olmadıkları için kendi eyaletlerini terk etmek zorunda kalan insanlara ‘Hoş geldiniz, Minnesota’da güvendesiniz’ diyoruz” dedi. Fona sponsor olan bir kadın doğum uzmanı-jinekolog olan DFL-Deephaven’den Kelly Morrison söyledi. Boyut.

Park Rapids’in GOP Sen. Paul Woodke, kürtaj yasasının “anayasaya aykırı” olduğunu ve Demokratların Minnesota yasalarını sınırlarının ötesine taşımaya çalıştıklarını söyledi.

Utke, “Bu yasa, Minnesota’yı diğer eyaletlerle anayasal konularda kapsamlı dava açmaya itiyor.” Dedi.

Yüksek Mahkeme Roe v. Wade’in devrilmesinden bu yana, Wisconsin ve Güney Dakota dahil olmak üzere bazı eyaletlerde kürtaj yasaklandı, diğerleri ise kısıtlamalar eklemeye devam ediyor.

Minnesota Senatosu’nun transseksüel sağlık hizmetlerine ilişkin parti çizgisi oylaması, Kuzey Dakota’nın GOP Valisi Doug Burgum’un oradaki sağlık hizmeti sağlayıcılarını reşit olmayanlara cinsiyet onaylayan bakım sağlamaktan cezai suçlamalarla karşı karşıya bırakacak bir önlemi imzalamasından iki gün sonra geldi. Iowa, Güney Dakota ve diğer eyaletler de son zamanlarda bu tür bakımları kısıtlamak için adımlar attı.

Minnesota’daki Cumhuriyetçi senatörler, cinsiyeti onaylayan tıbbi bakım uygulamalarının reşit olmayanları nasıl etkileyebileceği konusundaki endişelerini dile getirdiler.

Senatör R-Glencoe, “Yaptıklarının sonuçlarını zihinsel olarak tartma yetenekleri bile yok” dedi. dedi Glenn Gruenhagen. “Bu süreç, çoğunlukla, geri dönüşü olmayan sonuçlara sahiptir.”

Grunhagen, başlangıçta reşit olmayanlar üzerinde cinsiyet doğrulama ameliyatı görüntüleri içerdiğini söyleyen bir Senato Demokratına bir videoyu e-postayla gönderdikten sonra kısa süre önce bir etik şikayetinin konusu oldu.

Tasarının sponsoru Sen. Erin May Quade, Gruenhagen’e karşı şikayette bulundu. Cuma günü Cumhuriyetçilerden gelen eleştirileri reddetti.

READ  Milyonlarca insan, Kanada orman yangınlarından çıkan duman nedeniyle tehlikeli hava soluyor

DFL-Apple Valley Temsilcisi Mei Quade, “Sağlık hizmetleri, sahip oldukları sağlık hizmetleri bizi ilgilendirmez” dedi. “Doktorları, tıp toplulukları, ebeveynler bunun uygun bakım olduğunu söylüyor ve bu benim için yeterli.”

Üç yasa tasarısının destekçileri ve muhalifleri, Cuma sabahı eyalet Capitol rotunda boyunca işaretler salladılar ve ilahiler söylediler.

Roseville’den Angie Ebel, bedensel özerkliği desteklediğini söyledi. Yargıtay yaygın olarak kullanılan kürtaj hapı mifepristona erişim konusunda karar vermeye hazırlanırken o ve diğerleri endişeyle beklediler.

“Bu tür şeylerin tartışmaya açılması korkutucu. Roe gibi – yavaş tik tak – yavaşça uzaklaşıyor ve birdenbire yukarı bakıyorsunuz ve bu harika şeyler oluyor. Uzun oyunu oynuyorlar. Bu beni korkutuyor. ” dedi Ebel.

Morrison, mifepriston kararının aciliyet kattığını söyledi.

“Değişen bir yasal manzara. Şu anda günlük olarak değişiyor ve hastalar ve sağlayıcılar arasında çok fazla kafa karışıklığı var” dedi. Tasarının Minnesota’daki şeyleri netleştirmeye yardımcı olacağını umuyor.

Ebel, yasama eyleminin kendisini Minnesotalı olmaktan gururlandırdığını söyledi, bu duygu Cuma sabahı birkaç destekçi tarafından yankılandı.

Minneapolis’ten Orla Gotthelf, “Ülkenin her yerinde kaçmak için güvenli bir yer arayan trans arkadaşlarım var” dedi. “Bir sığınak durumuna sahip olmamız üzücü, ancak daha güvenli bir yer haline geldiğimiz için mutluyum.”

Bu sırada Jen ve Jordan Pepin, yasa tasarılarına karşı çıkmak için St. Michael, Minn.’den Kongre Binası’na gittiler.

Jordan Pepin, “Mevzuatın geçmemesini umuyoruz. Eyaletimizde kritik bir noktada olduğumuzu düşünüyoruz,” dedi. “Siyaset çatısı altına aldığımız konuların birçoğu, hükümeti nasıl yönettiğimizin ötesine geçiyor ve giderek daha fazla ahlaki meseleye giriyor ve ahlaki çöküntülerin çoğunun devam etmemesi gerektiğine inanıyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir