Nuggets’ın 3. maçtaki rolü, Wolves’u yenmeye odaklı.

Andrew LopezESPN4 dakika okuma

Michael Porter Jr.’ın 25 sayısı Nuggets’ı 3-0 öne geçirdi.

Michael Porter Jr., Timberwolves’ı 25 sayıya taşırken, Nuggets Minnesota’da 3-0’lık seri liderliği ele geçirdi.

MINNEAPOLIS — Daha sonra Denver Nuggets, Cuma gecesi ilk tur serilerinin 3. maçında Minnesota Timberwolves’ı mağlup ettikten sonra, takım tarihinde asla başaramadıkları bir şeyi başarmaya odaklandılar: bir play-off taraması.

Nuggets’ın 120-111’lik galibiyeti onlara 3-0’lık bir seri üstünlüğü sağladı ve onları Pazar günü işi bitirecek konuma getirdi.

Nuggets koçu Michael Malone, “3-0 önde, şu anda zihniyetimiz – T-Wolves’a saygısızlık etmek istemiyorum çünkü bu bizimle ilgili – ancak Denver’a geri dönmek istemiyoruz,” dedi Nuggets koçu Michael Malone.

Kariyerindeki yedinci triple-double’ını 20 sayı, 12 asist ve 11 ribauntla tamamlayan Nuggets pivotu Nikola Jokic, serinin ilk iki maçını evinde alan Denver’ın ayağını gazdan çekmek istemediğini söyledi. Nuggets’ın 3. Oyunu kazanmasına gerek olmadığı fikriyle alay etti ve bunun kendisi için hiçbir anlam ifade etmediğini söyledi.

Jokiç, “Onlara hayat vermek istemiyoruz.” dedi. “Saldırgan taraf olmak istedik. Önce onları yumruklamak istedik. Bize tepki vermelerini istedik. Planımız buydu. Bence iyi bir iş çıkardık.”

Denver 4. Oyunu kazanırsa, franchise playoff tarihinde herhangi bir uzunluktaki ilk tarama olacak. Nuggets, 2009 konferans yarı finallerinde Dallas Mavericks’e karşı bir seride ikinci kez 3-0 öne geçti. Dallas’ta 4. Oyunu bıraktılar ve 5. Maçta geri sıçrayıp galibiyet serisini bitirdiler.

LA Clippers, Memphis Grizzlies ve Timberwolves — Nuggets, ilk kez yedi maçlık bir taramadan kaçınmak isteyen LA Clippers, Memphis Grizzlies ve Timberwolves’a katılarak seri taraması yapılmamış franchise tarihindeki dört takımdan biri.

Malone, “Bir seriyi bu kadar çok kez bitirmenin zor bir maç olacağını biliyoruz,” dedi. “Eminim bir yolunu bulacağız. ‘Hey, geri dönüp Denver’da kapatabiliriz’ zihniyetine sahip olmayalım. Zihniyetimiz 4. maçta işi bitirmek olmalı.

Minnesota oyuna saldırgan olarak başladı ve tükenen Hedef Merkez kalabalığının enerjisini besleyerek erken bir liderlik yaptı. Ancak çeyreğin sonlarında Denver skoru eşitledi ve yolun geri kalanında oyunu kontrol etti.

Nuggets guardı Jamaal Murray, “Ne yapmamız gerektiğini biliyorduk,” dedi. “Agresif çıktılar. Olması gerektiği gibi çıkıyorlar. Bence baskıyla başa çıkmak ve sakinleşmek konusunda iyi bir iş çıkardık.”

Nuggets’ta Michael Porter Jr. 25 sayı ve 9 ribaund ile oynadı. Altı Nuggets, hem dokuz sayıyla Christian Brown hem de sekiz sayıyla Jeff Green dahil olmak üzere çift haneli skorlar elde etti.

Porter, Jokic oyundan çıkmak zorunda kalsa bile yüksek seviyede oynamaya devam eden takımın derinliğini övdü.

“Bence Harun [Gordon] Ve Jeff bize normal sezonda pek görmediğimiz çok yönlü bir kadro veriyor, ancak bu bizim için iyi çalışıyor çünkü birden beşe geçebiliyoruz ve sonra durup kaçmaya çalışıyoruz,” dedi Porter. Jok yokken hücum biraz farklı görünüyor ama üzerinde çalışıyoruz. Birçok farklı şeyi yapabilen birçok oyuncumuz var.”

Timberwolves, 1. veya 2. Oyunlardakinden çok daha iyi bir çok yönlü çaba gösterdi, ancak bu yeterli olmadı.

Anthony Edwards maçı 36 sayı ile tamamladı ve kendi başına (15) takım olarak denediğinden (13) daha fazla serbest atış yaptı. Karl-Anthony Towns 10/17 şut isabetiyle 27 sayı kaydetti.

Edwards, LeBron James, Tracy McGrady ve Kobe Bryant’ın ardından NBA tarihinde 21 yaşında veya daha küçükken art arda playoff maçlarında 30 sayıya ulaşan dördüncü oyuncu oldu. Edwards, son iki playoff maçında toplam 77 sayı attı ve NBA tarihinde 21 yaş ve altındaki oyunculardan sadece James’i (83 ve 79) geride bıraktı.

Kıdemli guard Mike Conley, Cuma günkü kaybın hayal kırıklığı yarattığını söyledi. Minnesota, dördüncü çeyreğin başlarında tek topa sahip bir maç yaptı ve son altı dakikada farkı üç kez beşe indirdi, ancak farkı kapatamadı.

Conley, “Çocuklar sert oynadı” dedi. “Burada ve burada bazı aksaklıklar oldu. Orada gerçekten biraz yer açmamıza izin verdiler. Genel olarak, oyuna gelip bize dakikalar vermesi için birçok farklı adama güvendik ve öyle yaptık. geri.”

READ  Suns'ın sahibi Matt Ishbia ile tartışan Nikola Jokic cezalı mı olacak? NBA'den ne yapmasını bekliyoruz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir