Lakers’ın hakemlikle ilgili sorunları, Boston’daki kritik çağrısızlıktan sonra doruk noktasına ulaştı: ‘Hile yaptık’

Boston- Lebron James Dizleri karla kaplı olarak dolabının önünde oturmuş, haftalardır başına bela olan bir soruna yanıt arayarak boş boş ileriye bakıyordu.

“Anlamıyorum,” diye tekrarladı James kendi kendine Los Angeles Lakers, Boston Celtics’e uzatmada 125-121 mağlup oldu Cumartesi TD Garden’da.

Haftalarca, James’in hayal kırıklığı bu sezonki performansıyla dalga geçti. Kurallara aykırı bir şekilde bitirdikten sonra saniyeler içinde CelticsSporun en büyük normal sezon aşamalarından birine dönüştü: ligin en azılı rakipleri arasında bir ilk maç.

Dört saniye kala ve maç 105’te berabere kalırken, James turnikeyi vurdu Malcolm Broughton Ve kolayca kenara geldi. James turnike için sol kolunu uzatırken, Jayson Tatum Döndür ve aşağı kaydır, James’in elini yere ser ve süre dolduğunda çok yakın bir girişimi kaçır.

James’in inanamamasına rağmen ıslık sesi yoktu.

Hemen arkasını döndü ve temas noktasını vurgulamak için sol eliyle işaret etti. James daha sonra alışılmadık derecede duygusal bir görüntüyle oradan uzaklaştı. Çaresizlik onu sardı ve öfkesine hakim olamayarak yere yığıldı.

“Gördün ReaksiyonumJames, hangi aramaya tepki verdiği sorulduğunda gerçekçi bir şekilde söyledi.

Patrick BeverleyTakım arkadaşlarının arkasını kollamaktan gurur duyarak, yakındaki bir fotoğrafçıdan yakındaki bir kamerayı kaptı ve resmi hakeme gösterdi, uzatma başlamadan önce bir teknik faul kazandı ve bir memler zincirini ateşledi.

Maçtan sonra takım başkanı Eric Lewis, James’in turnike girişiminde hakemlerin Tatum’un temasını kaçırdığını itiraf etti.

READ  Vitali Klitschko, Kiev'in yeni büyük Rus insansız hava aracı saldırısı altında olduğunu söyledi

Lewis, “Temas vardı” dedi. “O sırada oyun sırasında bir hata görmedik. Ekip oyunu kaçırdı.

Anthony DavisDavetsiz ve genel olarak otoriter olan James’ten birkaç adım ötede, dolabının önünde medyaya konuştu.

Davis, “(Tatum) ona faul yaptı,” dedi. “Onu aldattı. Açıkça. Açıkça. Boğalar… Bu kabul edilemez. Bahşişlere hiçbir şey olmayacağını garanti ederim. Bu gece aldatıldık, dürüst olmak gerekirse. Bu apaçık bir hataydı. … Dürüst olmak gerekirse kabul edilemez. Bahşişler Kötüydüler Bu gece daha kötüydüler.

Oyun sonrası soyunma odası sahnesi gergin ve trajikti. Askerler hızla ayrıldı. Her konuşma, son topa sahip olmayı sorgulamayı ve eleştirmeyi ve ayrıca bir takıma maça mal olan bir çağrıyı kaçırdıkları için hakemlerin neden daha ağır şekilde cezalandırılamayacağını merak etmeyi içerir.

Beverly ve Russel Westbrook Medya maç sonrası konuşmayı reddetti.

fazla Lakers Genellikle görevlendirme analiziyle ölçülen Eğitmen Darwin Hamm, konuşurken çok hayal kırıklığına uğramış görünüyordu.

Hamm, “İktidara gelmemeye ne kadar çok çalışırsanız, o kadar zorlaşır” dedi.

Lakers son zamanlarda çok sayıda mağlubiyet aldı ve bu esnada önemli kriz anları kendi lehlerine gitmedi. Dallas, Philadelphia Ve Sacramento.

Mavericks’e çifte uzatma kaybında James’e faul yapıldı Hıristiyan Ahşap İlk uzatmanın sonunda benzer bir oyunda faul çalınmadı.

Bu aramalar Lakers’ın lehine gitseydi ve Celtics’e karşı son pozisyona sahip olsaydı, Batı’da 13. sırada yer alan 23-27 Lakers, konferansta 27-23 ve dördüncü olacaktı.

James, “Her gün basketbol izlerim,” dedi. “Her gün spor izliyorum. Ve bunun kimsenin başına geldiğini görmüyorum. Bu garip.

Celtics (39 serbest atış denemesi), Lakers’ın (20) iki katı serbest atış yaptı. James sadece altı serbest atış denedi, Tatum (12) ve neredeyse yarısı kadar Jaylen Brown (11)

READ  San Diego sakinleri, SpaceX roketinin SoCal gökyüzünü sallamasını hayranlıkla izliyor - NBC 7 San Diego

Hamm, “Dünyadaki en iyi oyuncu çağrıyı almaz” dedi. “Bu harika.”

30’a 15 atışta 41 sayı ile bitiren James, diğer yıldızlar kadar otoriter olmadığını düşündüğünü söyleyerek Lakers’ın galibiyetine neredeyse hazırdı.

James, “Zorlayıcı,” dedi. “Anlamıyorum. Bu ligde bir gecede çift haneli serbest atışlar yapan birini anlamıyorum. Bunu anlamıyorum.”

Hamm, bu tutarsızlığın James’in oyun stili ve ipuçlarından kaynaklandığını varsaydı. Giannis Antetokounmpo ve Shaquille O’Neal güçleri, güçleri ve fiziksel yapıları nedeniyle hakemlik yapması zor oyunculardı.

“Doğru şekilde oynamaya karar veren bir adam … güçlü, fiziksel bir basketbol markası oynuyor ve topa vurduğunda başarısız olmuyor ya da topa vurduğunda bağırmıyor, ki diğer tonlarca görüyorum oyuncular yapıyor ve bunun için cezalandırılıyor,” dedi Hamm. … Fiziksel oynayan ve oyunları bitirmeye odaklanan insanlar, bazen bu onların lehlerine çalışmıyor. vur … Islık çalan onlar.

James, içgüdüsel tepkisinin sezon boyunca biriken duygulardan ve doğrudan kayıplara yol açan çağrıların verdiği rahatsızlıktan kaynaklandığını kabul etti.

“Hayır, inşa ediyor,” dedi James. “Gelişiyor çünkü bu yıl kaybettiğimiz bazı maçları oyunun sonlarında cevapsız aramalarla gördünüz. Aslında maçı kazanma şansımız oldu. Son haftalarda benim için ikincisi: Dallas’a karşı, Bir faul çağrısında kazanma şansımız vardı. Dört sayılık bir oyun çağrılırsa, k— Geçen gün maçı eşitleme şansım oldu (Sacramento’ya karşı). Anlamıyorum.”

Lakers’ın uzatmada hala kazanma şansı vardı, ancak Celtics ilk dakikada altı sayılık bir üstünlük elde etti çünkü Lakers hala açıkça olanları değerlendiriyordu.

READ  Patlamalar Rus saldırısından sonra Kiev'i sallıyor: canlı güncellemeler

En azından ligin en iyi takımına karşı düşmanca bir yol ortamında, duygusal aktarım, takımın üstesinden gelemeyeceği kadar fazlaydı.

Davis, “Hala onu düşünüyorsun,” dedi. “Dürüst olmak gerekirse, bu durumda olmamalısın. Çok uzun oynamamalısın.

Lakers zaten ligle temas halinde, ancak resmi sayım henüz yapılmadığı için en iyi hareket tarzının ne olduğunu bilmiyorlar.

“Yani, farklı yollarımız var. “Ama aslında, daha tutarlı olmasını umuyormuşsun gibi.”

James ligle temasa geçmeyeceğini söyledi.

James, “Hayır, içine girmedim,” dedi. “Kuruluşumuz bunu yapmak istediğine karar veriyor ve bu harika, ama bu değişmeyecek…”

Lakers, yürek burkan kayıplara yabancı değil. Bu sezon kritik zamanlarda ligin en kötü takımlarından biri oldular ve bir düzine kadar kez feci şekilde kaybettiler. Bu yüzden Cumartesi gününün kaybını kabul etmek çok zor. Onlar Tamam orada. Oyunun çoğuna hakim oldular ve bu galibiyete çok ihtiyaçları vardı.

Belki de Lakers daha iyi bir sicile sahip olsaydı, boşa giden karara tepkileri daha ılımlı olurdu. Ancak Lakers, Nisan ayında play-off ve play-in pozisyonları için oynarken, bu kayıp onları rahatsız etmek için geri gelebilir.

Los Angeles’ın beş maçlık yolculuğuna açık bir galibiyetle başlaması için yanlış bir çağrı. Daha iyi bir takımla baş başa gittiler NBA Bu sezon ikinci kez.

Ancak bunun yerine, kilit anlarda neden bu kadar çok çağrının aleyhlerine devam ettiğine dair açıklamalar arıyorlar, sonunda köşeyi dönüp sezon sonrası resminde kendilerini sağlamlaştıracakları anı bekliyorlar.

“Sana söylediğim gibi, hataya yerimiz yok,” dedi James. “Ve tüm yıl boyunca oynadığımız en iyi oyunlardan biriydi ve başka birine güvenmek – başka birinin yargısına güvenmek ya da yargılamamak saçma. Bu çok saçma.

(Fotoğraf: Maddie Meyer/Getty Images)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir