Iowa’daki bina çökmesi 3 kişiyi öldürdükten sonra sakin dava açtı, şehir ve mal sahiplerinin tehlike uyarısında bulunmadığını söyledi

DAVENPORT, Iowa (AP) — Şehir polisi, Iowa, Davenport’ta çöken altı katlı bir apartmanın bulunduğu yerden yaklaşık bir hafta sonra üç kişinin cesetlerinin çıkarıldığını söyledi. . Pazartesi günü Başbakan açıkladı.

Şef Jeff Bladel, “Şu anda başka kişilerin kayıp olduğuna dair başka bir bilgimiz yok” dedi.

Yetkililer cesetlerin alındığını duyururken, bölge sakinleri ve aileleri aleyhine çok sayıda dava açıldı. Kiracı Dayna Feuerbach, Davenport şehrini ve binanın mevcut ve eski sahiplerini kötüleşen koşulları bilmek ve sakinleri tehlikeye karşı uyarmamakla suçluyor.

Ve bina çöktü

Dava, birden çok ihmal iddiasında bulunuyor, belirsiz zararların tazminini istiyor ve ek davaların açılabileceğini belirtiyor.

Avukat Jeffrey Goodman, Associated Press ile yaptığı röportajda, “Şehir uyarı üstüne uyarı aldı” dedi. Bunu, gördüğü büyük yapısal çökmelerde yaygın bir eğilim olarak nitelendirdi. “Vatandaşların güvenliğinin her şeyden önce gelmesini sağlama sorumlulukları vardı. Davenport Şehri’nin bunu yapmadığı çok açık.

Polis şefi, Brandon Colvin Sr.’nin cesedinin Cumartesi günü bulunduğunu söyledi. Ryan Hitchcock’un cesedi Pazar günü, Daniel Brien’in cesedi ise Pazartesi sabahı erken saatlerde bulundu. Colvin, 42; Hitchcock, 51; ve Brian, 60; “Çöküş sırasında evde olma olasılığı daha yüksekti.”

Bulgular, yetkililerin hayatta kalanları arama çalışmalarının sona erdiğini duyurmasının ardından geldi.. Bir apartmanın kalıntıları Çökme, 28 Mayıs’ta ilk 24 ila 36 saat boyunca devam etti ve kurtarma görevlilerini büyük risk altına soktu, ancak alan stabilize olunca ekipler, enkaz yığınının bazı kısımlarını çıkarmak için bir ekskavatör ve diğer ağır ekipman kullandı.

Davenport yetkilileri, kalan yapının nasıl güvenli bir şekilde yıkılacağı konusunda uzmanlara danıştıklarını söyledi. Şehir itfaiye şefi daha önce, Davenport şehir merkezinin yoğun bir bölgesindeki diğer binalara yakınlığı nedeniyle patlayıcıların kullanılmayacağını söylemişti.

READ  Tamar Hamlin, Bills playoff maçını evinden izleyeceğini tweetledi

Belediye Başkanı Mike Madson Geçen hafta, kurtarma ve kurtarma süreciyle ilgili şikayetlerin ilk müdahale ekiplerine değil kendisine yöneltilmesi gerektiğini söyledi.

Madsen Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ne kendisinin ne de diğer şehir yetkililerinin bina sahibi Andrew Woldt ile temas halinde olmadığını söyledi.

Wold, 30 Mayıs tarihli bir bildiri yayınlayarak, “Düşüncelerimiz ve dualarımız sakinlerimizle birlikte.” O zamandan beri bir açıklama yapmamış, kendisine, şirketine ve avukatı olduğu sanılan bir kişiye ulaşma çabaları sonuçsuz kalmıştır.

İlçe kayıtlarına göre Davenport Hotels LLC, binayı 2021’de 4,2 milyon dolarlık bir anlaşmayla satın aldı.

Bladel, Davenport İtfaiye Ofisinin, eyalet Kriminal Soruşturma Bölümü, Davenport Polisi ve Tıbbi Muayene Ofisinin yardımıyla binanın çökmesiyle ilgili bir soruşturma başlattığını söyledi.

Iowa Valisi Kim Reynolds Pazartesi sabahı siteyi gezdi ve daha sonra devletin şehir yetkilileriyle çalışırken destek ve kaynaklar sunduğunu tweetledi. “Topluluklarına yardım etmek için hayatlarını riske attıkları için ilk müdahale ekiplerine teşekkür ederim” diye yazdı.

1907 yılında otel olarak inşa edilen bina, yaklaşık 50 kişinin yaşadığı yaklaşık 80 daireye dönüştürülmüştür.

Devlet daha önce gelir şartlarını yerine getiren yerinden edilmiş kiracılara 5.000 dolar verdi ve şehir, evlerinden zorlanan insanlara 6.000 dolar sağladı. Pazartesi günü vali, sürücü belgelerini değiştirmesi gereken kiracılar için ücretlerden de feragat etti.

Cuma günü, Scott İlçe Savcısı Kelly Cunningham, binanın yapısal arızasının nedenine yönelik bağımsız bir soruşturmanın artık şehrin yetkisi altında olması gerektiğini söyleyerek cezai kovuşturmanın uygun görülmemesi konusunda uyarıda bulundu.

Çözülmemiş sorular arasında, ne mal sahibinin ne de şehir yetkililerinin neden sakinleri potansiyel tehlikeye karşı uyarmadığı yer alıyor. Yıkıma günler kala bir yapı mühendisi raporunda, asırlık binanın duvarının çökme tehlikesi olduğu belirtildi.

READ  SpaceX, Starlink Görevi Sırasında 300. Falcon Booster İnişini Tamamladı - Uzay Uçuşu Şimdi

Belediye tarafından yayınlanan belgelere göre, belediye yetkilileri ve bina sahibi, binanın bazı bölümlerinin dengesiz olduğu konusunda aylarca uyarılmıştı.

Pazartesi günü açılan davada, Wold’un binayı değerlendirmek ve üzerinde çalışmak için tuttuğu iki şirketin de adı geçiyor. Dava, tüm tarafların “sakinlerin karşı karşıya kalacağı yakın tehlikeyi kabul ettiklerini, ancak sakinleri hayatlarının tehlikede olduğu konusunda uyarmadıklarını ve binanın bozulmasına izin verdiklerini” iddia ediyor.

Mühendisi David Vallier’in 24 Mayıs’ta binanın durumu hakkında bir rapor sunduğu Bettendorf merkezli mühendislik firması, “acil durum alarmını çalma ve olası tüm önlemleri alma konusunda kesin bir sorumluluğa sahip.” Binanın güvenlik için boşaltıldığından emin olun” diyen Goodman, “Maalesef bu trajedideki rollerini merkezi görüyoruz” dedi.

Kiracılar son yıllarda belediyeye, haftalarca hatta aylarca sıcak veya sıcak su verilmemesi, tavan ve tuvaletlerden küf ve su sızıntısı gibi mülk yöneticileri tarafından ihmal edildiğini söyledikleri bir dizi sorun hakkında şikayette bulundular. Kayıtlara göre, şehir yetkilileri bazı şikayetleri ele almaya ve bireysel konutlara tahliye emri vermeye çalışırken, hiçbir zaman geniş bir tahliye emri verilmedi.

Mevcut ve eski sakinler, Associated Press’e duvardaki iç çatlaklardan bahsettiler, bu çatlaklar sonunda çöktü ve bina yönetimine bildirildi. Apartman dairesi büyük bir enkaz altında kalan bir kadının kurtarılabilmesi için bacağının kesilmesi gerekti.

—-

Associated Press’e katkıda bulunanlar arasında Des Moines’deki Scott McFetridge ve Hannah Fingerhut yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir