Rusya’nın Wagner patronu, Ukrayna’ya büyük kayıplar verdiğini söyleyerek Moskova ile alay etti

6 Haziran (Reuters) – Moskova Salı günü yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın Donetsk’teki bir başka büyük saldırısını püskürttüğünü, askeri teçhizatı imha ettiğini ve Rusya’nın Wagner paralı asker grubunun güçlü başkanının bunu “saçma bilim kurgu” olarak nitelendirip ağır personel kayıplarına yol açtığını söyledi.

Rusya Savunma Bakanlığı, kuvvetlerinin Ukrayna’nın ikinci büyük saldırısını iki gün içinde püskürttüğünü, diğer askeri teçhizatın yanı sıra Batılı müttefikleri tarafından Ukrayna’ya sağlanan sekiz ana muharebe tankı ve 109 zırhlı aracı imha ettiğini söyledi.

Ayrıca toplam Ukrayna kayıplarını 1.500 asker olarak belirledi.

Kiev’den Rusya’nın iddiaları hakkında hemen bir yorum yapılmadı ve Reuters iddiaları doğrulayamadı. Her iki taraf da sık sık, bağımsız olarak doğrulanmayan, birbirlerine ağır kayıplar verdiklerini iddia ediyor.

Wagner grubu Bağmut’ta aylardır savaşan ve Moskova ile ilişkileri soğuk olan Yevgeny Prigozhin, yine de Savunma Bakanlığı raporuna şüphe düşürdü.

Basın servisinin Telegram kanalında yayınlanan yorumlarda, birçoğunun öldürmek için günlük 150 kilometrelik (93 mil) kazanca ihtiyacı olacağını söyledi.

Prigogine, “Yani bunun sadece vahşi ve gülünç bir bilim kurgu olduğuna inanıyorum,” dedi.

Bakanlık tarafından sağlanan rakamları ekleyerek, “Zaten tüm gezegeni beş kez yok ettik” diye alay etti.

Prigozhin, Rusya’nın Ukrayna’daki harekatının yürütülmesi ve Wagner askerlerine yetersiz destek verdiği konusunda Moskova’nın güvenlik teşkilatı ile sık sık çatışıyordu.

Ukrayna’nın uzun zamandır beklenen karşı saldırısının başlayıp başlamadığı belli değilken, Rusya, Ukrayna kuvvetlerinin Donetsk’in güney bölgesinde büyük bir saldırı başlattığını söyledi.

READ  Roket Fırlatma SpaceX Falcon 9 Starlink 6-6

Rusya Savunma Bakanlığı Salı günü Telegram kanalında Kiev’in ikinci gün için baskısını sürdürdüğünü söyledi.

Bakanlık, “Önceki gün ağır kayıplar veren Kiev rejimi, 23. ve 31. mekanize tugayların kalıntılarını, saldırı operasyonlarını sürdüren ayrı entegre tümenlerde yeniden düzenledi” dedi ve “karmaşık bir yangın arızası” meydana geldiğini de sözlerine ekledi.

Ukraynalı yetkililer Pazartesi günü herhangi bir geniş, önemli yeni kampanyadan bahsetmedi ve konuyla ilgili soruları bir kenara attı.

Kiev’den Oleksand Kolukar, Melbourne’den Lydia Kelly ve Winnipeg’den Ron Popsky tarafından yapılan haber; Lydia Kelly’nin yazdığı; Kurgu: Rosalba O’Brien

Standartlarımız: Thomson Reuters Güven İlkeleri.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir