Ukrayna savaşı: Rusya, Ukrayna’daki büyük bir saldırıyı püskürttüğünü söyledi

  • Londra’da George Wright ve Kiev’de James Waterhouse tarafından
  • BBC haberleri

resim kaynağı, İyi resimler

resim yazısı,

Ukrayna aylardır bir karşı saldırı planlıyor

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın Donetsk’teki büyük bir saldırısını 250 askerin öldürüldüğünü ve zırhlı araçların imha edildiğini söyleyerek püskürttüğünü açıkladı.

Rusya’nın savaş olduğunu söylediği videoda askeri araçların ağır ateş altında alanlara girdiği görülüyor.

Rusya’nın iddiası doğrulanmadı ve Ukrayna ordusu ülkenin dezenformasyon yaydığını söyledi.

Kiev, Ukrayna’nın karşı saldırısının uzun zamandır beklendiğini, ancak başlatılacağı konusunda önceden uyarı yapılamayacağını söylüyor.

Ancak, Ukrayna’nın ön cephesinde başka yerlerde bazı kazanımlar elde ettiğini iddia eden askeri operasyonlarda önemli bir artış oldu.

Dolayısıyla son raporlar, beklenen Ukrayna saldırısının başlamış olabileceğine dair yeni bir işaret olarak görülüyor.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın Pazar günü Donetsk bölgesinde altı mekanize ve iki tank taburunu kullanarak “büyük çaplı bir saldırı” başlattığını söyledi.

Ukraynalılar, Kiev’in cephe hattının en savunmasız kısmı olarak gördüğü Rus savunmasını kırmaya çalıştı, ancak “görevlerini yerine getirmedi, başaramadı” dedi.

Moskova, Ukrayna’nın 250 asker ve 16 tank kaybettiğini söyledi.

Rusya Savunma Bakanlığı’nın iddiaları henüz doğrulanmadı.

Ağır ateş altında kalan zırhlı araçların görüntüleri gerçekse, daha fazla bölgeyi özgürleştirmeye çalışan Ukrayna kuvvetlerinin karşılaşacağı şiddetli direnişi yansıtıyor.

Göründüğü gibi değilse, Moskova’nın hikayenin kontrolünü ele geçirme girişimidir.

Ukrayna’nın merakla beklenen karşı saldırısının ne zaman ve nasıl şekilleneceğine dair haberlerinde önemli bir artış oldu.

Pazartesi sabahı Ukrayna ordusu bir telgrafta Rusya’nın Ukrayna’nın eylemleriyle ilgili “bilgi ve psikolojik operasyonlarını yoğunlaştırdığını” söyledi.

Kiev’deki yetkililer, bunun düşmana yardımcı olabileceğini söyleyerek, kamuoyunda saldırıyla ilgili spekülasyonlara karşı uyarıda bulundular.

Pazar günü Telegram’da yayınlanan bir videoda Savunma Bakanlığı, “Planlar barışçıl. Başlangıçta anons yapılmayacak. Görüntüler, parmaklarını dudaklarına götüren maskeli ve silahlı birlikleri gösteriyordu.

Ukrayna’nın dokuz yıl önce Rusya tarafından ele geçirilen toprakları kurtarma hedefine ulaşması zaman alacak.

Moskova’nın hazırlanmak için zamanı vardı. Ukrayna bir karşı saldırı düzenleyebilirse, bu biraz zaman alacaktır.

Kiev hükümetinin tehlikede olduğu çok şey var çünkü Ukrayna halkına ve onun Batılı müttefiklerine Rus hatlarını aşabileceğini, etkin askeri çıkmaza son verebileceğini ve egemen topraklarının bir kısmını yeniden ele geçirebileceğini göstermesi gerekiyor.

Ukrayna kara kuvvetleri komutanı Oleksandr Chirsky, askerlerin Bağmut’a doğru “ilerlediğini” ve şehrin yakınındaki Rus mevzilerini imha ettiğini söyledi.

Açıklama, Liberty of Russia Legion (FRL) tarafından Rus Gönüllü Birlikleri (RDK) ile ortak bir açıklama olarak nitelendirildi.

Her iki grup da Başkan Vladimir Putin’i devirmek istiyor. Geçen yıl Şubat ayında başlattığı Ukrayna’nın topyekun işgaline karşı çıkıyorlar.

Belgorod’un üst düzey yetkilisi Vyaçeslav Klatkov, askerlerin onları esir alan kişiler sağsalardı görüşmeyi kabul ettiklerini söyledi. Ancak militanlar daha sonra valinin onlarla görüşmeye cesaret edemediğini ve esirleri Ukrayna’ya teslim edeceklerini söylediler.

Rusya, sınır bölgelerine yönelik son saldırılardan Ukrayna’yı sorumlu tuttu, ancak Kiev ile doğrudan temasa geçilmedi.

Belgorod’daki yetkililer, Pazartesi sabahı bir insansız hava aracı saldırısının ardından bir enerji santralinin alev aldığını söyledi.

Vali Vladislav Shabsha, iki insansız hava aracının Rusya’nın Moskova çevresindeki güney ilçelerini çevreleyen Kaluga bölgesindeki ana yola düştüğünü söyledi. Bay Shabsha, patlama olmadığını ve bölgenin kordon altına alındığını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir