Hindistan tren kazası: Bakan, sebebin sinyal hatası olduğunu söyledi

  • Delhi’de Saudik Biswas ve Londra’da Adam Durbin
  • BBC haberleri

video başlığı,

Cuttack’teki BBC muhabiri Archana Shukla: Tren kazası kurbanlarını tedavi eden hastanede ‘stres ve kaos’

Hindistan demiryolu bakanı, Odisha tren felaketine yol açan bir sinyal arızasının “elektronik kilitlemede değişikliğe” yol açabileceğini öne sürdü.

Ashwini Vaishnav daha sonra doğu Hindistan’daki üç tren kazasının nedeninin ve suçlularının tespit edildiğini, ancak ayrıntı olmadığını söyledi.

Hindistan’ın bu yüzyıldaki en kötü tren kazasına ilişkin bir rapor daha sonra yayınlanacak.

Bu arada yetkililer, bazı cesetlerin iki kez sayılmasının ardından ölü sayısının 275’e düşürüldüğünü söyledi.

Hastaneye kaldırılan 1.175 yaralıdan 793’ü taburcu edildi. Bazı aileler hala sevdiklerini arıyor.

Kaza sırasında, bir yolcu treni sabit bir yük treni ile çarpıştı ve ana hattın yan tarafındaki bir döngü hattına yanlış yönlendirildikten sonra raydan çıktı.

Raydan çıkan vagonlar, karşı istikamette seyreden ikinci yolcu treninin arka vagonlarına çarptı.

Hindistan Demiryolları Kurulu’ndan Jaya Verma Sinha Pazar günü düzenlediği basın toplantısında, iki yolcu treninin güvenli olduğunu gösteren yeşil bir sinyal altında tam 130 km (81 mil/sa) hızla Balasore bölge istasyonuna yaklaştığını söyledi.

Yolcu trenlerinin ana hatlarda birbirini geçmesi gerekiyordu ancak Coromandel Ekspresi, döngü hattında demir cevheri yüklü bir yük treni ile çarpışarak motorun ve bazı yolcu vagonlarının ağır yük vagonlarının üzerine çekilmesine neden oldu. .

Gazetecilere, yolcu treninin çarpışmanın tüm etkisini aldığını ve yük treninin raydan çıkmadığını veya hareket etmediğini söyledi.

Howrah Superfast Express neredeyse ters yönde geçti, ancak iki arka vagonu raydan çıkan Coromandel Express ile çarpıştı.

Bayan Verma Sinha, “elektronik kilitleme sisteminde bir sorun olmadığını” söyledi ve soruşturmalar, bir arıza yerine “bir tür sinyal girişimine” işaret etti.

İster manuel olsun, ister tesadüfi, hava şartlarına bağlı, aşınma ve yıpranma, bakım arızası olsun, incelemeden sonra ortaya çıkacaktır” diye ekledi.

Demiryolu sinyalizasyonundaki bir elektronik kilitleme sistemi, belirli bir alandaki her trene ray atayarak trenlerin ray üzerinde güvenli hareketini sağlar.

Altyapı uzmanı Partha Mukhopadhyay, BBC’ye, yol döngü için inşa edilmişse ana hatta yeşil sinyallerin görüntülenemeyeceğini söyledi.

Delhi merkezli Politika Araştırma Merkezi’nden Bay Mukhopadhyay, “Sinyal kilitleme başarısız oldu ve bu ölçekte bir başarısızlık oldukça emsalsiz” dedi.

Cumartesi günü, Başbakan Narendra Modi kaza mahallini ziyaret etti ve sorumluların “ağır bir şekilde cezalandırılacağına” söz verdi.

Yaklaşık 2.000 kişinin iki yolcu treninde seyahat ettiği düşünülüyor, Kolkata (eski adıyla Kalküta) ve Chennai (eski adıyla Madras) arasında seyahat eden Coromandel Ekspresi ve Yesvantpur’dan Howrah’a seyahat eden Howrah Süper Hızlı Ekspresi. Cuma 19:00 civarında (13:30 GMT)

Odisha eyalet yetkilisi Pradeep Jena, BBC’ye en az 187 cesedin kimliğinin belirlenemediğini ve yetkililerin kurbanların resimlerini hükümetin internet sitelerine yüklediğini ve gerekirse DNA testi yapacaklarını söyledi.

Yetkililer, kurtarma operasyonlarının Cumartesi günü tamamlandığını ve enkazı temizleme ve tren seferlerini yeniden başlatma çabalarının sürdüğünü söyledi.

Hindistan, her gün milyonlarca yolcu tarafından kullanılan, dünyanın en büyük demiryolu ağlarından birine sahiptir, ancak demiryolu altyapısının çoğunun iyileştirilmesi gerekmektedir.

Yılın bu zamanında Hindistan’da trenler çok kalabalık ve okul tatillerinde seyahat eden insan sayısı artıyor.

Ülkenin en kötü tren felaketi, 1981’de Bihar eyaletindeki bir kasırganın kalabalık bir yolcu trenini raylardan çıkarıp nehre sürüklemesi ve yaklaşık 800 kişinin ölümüne yol açmasıydı.

READ  Çin, Ukrayna savaşında ateşkes çağrısında bulundu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir