Biden Borç Limiti Yasa Tasarısını İmzaladı, ABD’nin Temerrüdünü Önledi

WASHINGTON, 3 Haziran (Reuters) – Başkan Joe Biden, Cumartesi günü ABD hükümetinin 31,4 trilyon dolarlık borç tavanını askıya alan bir yasa tasarısını imzaladı.

Meclis ve Senato yasayı, Biden ve Meclis Başkanı Kevin McCarthy’nin gergin müzakerelerin ardından anlaşmaya varmasının ardından bu hafta geçirdi.

Hazine Bakanlığı, Kongre’nin o zamana kadar harekete geçmemesi halinde tüm faturalarını Pazartesi günü ödeyemeyeceği konusunda uyardı.

Biden, Oval Ofis’te cumhurbaşkanı olarak ulusa hitaben yaptığı ilk konuşmasında tasarıyı iki partinin de bir zaferi olarak selamladıktan bir gün sonra Beyaz Saray’da yasa tasarısını imzaladı.

Basına kapalı olarak imzalanan yasa tasarısı, Washington’u aylardır rahatsız eden bir krizin basit, sembolik bir sonu oldu, Biden’ı uluslararası Asya gezisini yarıda kesmek zorunda bıraktı ve Amerika’yı uçurumun eşiğine getirmekle tehdit etti. Görülmemiş bir ekonomik kriz.

ABD Başkanı Joe Biden, 2 Haziran 2023’te Washington, ABD’deki Beyaz Saray’da ulusa hitaben yaptığı ilk Oval Ofis konuşmasında federal hükümetin 31,4 trilyon dolarlık borç tavanını yükseltmeye yönelik iki partili yasalar hakkında bir konuşma yapıyor. REUTERS/Kevin Lamarque

Beyaz Saray, Meclis ve Senato’nun Demokrat ve Cumhuriyetçi liderlerini isimlendiren bir bildiriyle imzayı duyurdu, “Konuşmacı McCarthy, Konuşmacı Jeffries, Konuşmacı Schumer ve Konuşmacı McConnell’in ortaklığı için teşekkür ederim.”

Yetkililer daha sonra Biden’ın Beyaz Saray’da belgeyi sessizce imzaladığı on saniyelik bir klip yayınladı.

Biden Cuma günü yaptığı açıklamada, “Bir anlaşmaya varmak çok önemli ve bu Amerikan halkı için çok iyi bir haber.” “Kimse her istediğini elde edemedi ama Amerikan halkı ihtiyacı olanı aldı.”

Cumhuriyetçilerin kontrolündeki Meclis, tasarıyı 314’e karşı 117 oyla kabul ederken, Demokratların kontrolündeki Senato 63’e karşı 36 oy kullandı.

Fitch Ratings Cuma günü yaptığı açıklamada, hükümetin yükümlülüklerini yerine getirmesine izin verecek bir anlaşmaya rağmen ABD’nin “AAA” kredi notunun negatif izlemeye devam edeceğini söyledi.

Trevor Hunnicutt’ın bildirdiği; Eric Beach tarafından ek raporlama; Kurgu, Nick Zieminski

Standartlarımız: Thomson Reuters Güven İlkeleri.

READ  Fox News, bir yargıç tarafından Dominion davasında delilleri saklaması nedeniyle aklandı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir