Kayıp adamın cesedi, Iowa apartmanının çökmesinden kurtarıldı; İki kişi daha kayıp

DAVENPORT, Iowa (AP) — Bir apartmanın kısmen çökmesi sonucu kaybolan üç kişiden birinin cesedi bulundu. Bir şehir yetkilisi Pazar günü yaptığı açıklamada, keşfin Iowa, Davenport’ta yapıldığını doğruladı.

Şehir sözcüsü Sarah Ott, Brandon Colvin Sr.’nin cesedinin Cumartesi günü bulunduğunu söyledi. Diğer iki adam – 51 yaşındaki Ryan Hitchcock ve 60 yaşındaki Daniel Brien – hâlâ bulunamadı. 42 yaşındaki Colvin, çökme sırasında öldüğü doğrulanan ilk kişiydi.

Başka hiçbir ayrıntı hemen açıklanmadı. Brien’in kızı Nancy Brien Frezza, Associated Press’e babasının aranmasına ilişkin herhangi bir güncelleme almadığını söyledi.

Dört Şehir Zamanları Colvin’in oğlu Brandon Colvin Jr., Cumartesi günü liseden mezun oldu. O ve diğer aile üyeleri, bir mucize olmasını umarak kaza mahallinde kaldı.

Colvin’in cesedi, yetkililerin hayatta kalanları arama çalışmalarının sona erdiğini açıklamasından bir gün sonra bulundu.Dikkat yapıyı iyileştirmeye çevrildiğinde, kurtarma çabaları başlayabilir.

Yetkililer, altı katlı apartmanın kalıntılarının, 28 Mayıs’ta çöktükten sonraki ilk 24 ila 36 saat boyunca sürekli hareket halinde olduğunu ve hayatta kalanları arayan kurtarma ekipleri için tehlike oluşturduğunu söyledi.

Şehir yetkilileri daha önce Colvin, Hitchcock ve Brien’in “çöküş sırasında evde olma olasılıklarının yüksek olduğunu” söylemişti.

Yetkililer, binayı aramanın son derece tehlikeli olduğunu söyledi – sürekli değişiyordu ve çökme tehlikesiyle karşı karşıyaydı, bu da kurtarıcıları büyük risk altına sokuyordu. Iowa görev güçleri, hayatta kalanları arama çalışmalarına Perşembe günü son verdi ve kurtarma çabaları için altyapıyı iyileştirmeye odaklanmaya başladı.

İtfaiye Şefi Mike Carlston gazetecilere verdiği demeçte, “Bina koşullarını ve müdahale ekiplerimizin güvenliğini dengelemek için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz” dedi. Koşulların, dakikalar veya saatler yerine “günler ve haftalar” sürebilecek bir yanıtı zorunlu kıldığını söyledi.

READ  Yeni kurallar, birçok elektrikli otomobili vergi kredisi için uygun hale getirmeyecek

Belediye Başkanı Mike Madsen, çöp yığınının “açıklanmayan bazıları için bir dinlenme yeri olabileceğini” söyledi.

Asırlık binanın yıkımı, bir inşaat mühendisinin asırlık binanın bir duvarının çökme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu bildirmesine rağmen, neden ne mal sahibinin ne de şehir yetkililerinin sakinleri tehlikeye karşı uyarmadığına dair sorular arasında ilerliyor. çöker.

Belediye tarafından yayınlanan belgelere göre, belediye yetkilileri ve bina sahibi, binanın bazı bölümlerinin dengesiz olduğu konusunda aylarca uyarılmıştı.

Kiracılar son yıllarda belediyeye, haftalarca hatta aylarca sıcak veya sıcak su verilmemesi, tavan ve tuvaletlerden küf ve su sızıntısı gibi mülk yöneticileri tarafından ihmal edildiğini söyledikleri bir dizi sorun hakkında şikayette bulundular. Kayıtlara göre, şehir yetkilileri bazı şikayetleri ele almaya ve bireysel konutlara tahliye emri vermeye çalışırken, hiçbir zaman geniş bir tahliye emri verilmedi.

Mevcut ve eski sakinler, Associated Press’e duvardaki iç çatlaklardan bahsettiler, bu çatlaklar sonunda çöktü ve bina yönetimine bildirildi.

Binanın sahibi Andrew Woldt, 30 Mayıs tarihli bir açıklama yaparak, “Düşüncelerimiz ve dualarımız sakinlerimizle birlikte.” O zamandan beri bir açıklama yapmamış, kendisine, şirketine ve avukatı olduğu sanılan bir kişiye ulaşma çabaları sonuçsuz kalmıştır.

İlçe kayıtlarına göre Davenport Hotels LLC, binayı 2021’de 4,2 milyon dolarlık bir anlaşmayla satın aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir