Hedef Çeyrek Gelirleri Tahminleri Aştı, Tüketici Harcamaları Değişirken CEO Dikkatli

Hedef (TGT) gönderildi Mali Dördüncü Çeyrek Kazanç Sonuçları Piyasa Salı günü açılmadan önce, isteğe bağlı kategorilerden uzaklaşan tüketici harcamaları tahminleri aştı.

Minneapolis merkezli perakendeci, aynı mağaza satışlarının %0,7 arttığını ve Wall Street’in %-1,74’lük tahminlerini aştığını bildirdi. Walmart’ın (WMT) son üç aylık sonuçlarına benzer şekilde, Target’taki tüketici harcamaları elektronik, ev ve giyim gibi kategorilerden uzaklaşarak gıda gibi temel ihtiyaçlara yöneldi.

Hedef hisseler, raporun yayınlanmasının ardından piyasa öncesi işlemlerde %3,5’ten fazla arttı.

Target CEO’su Brian Cornell, grubun “çok zorlu bir ortamda” devam eden satış büyümesinden memnun olduğunu söyledi.

Bloomberg konsensüs verilerine dayanan Wall Street tahminleriyle karşılaştırıldığında Target’ın bildirdiği şey şu:

  • Hasılat: 31,40 milyar dolar ve 30,46 milyar dolar bekleniyor

  • Düzeltilmiş hisse başına kazanç: 1,89 dolar ve 1,48 dolar bekleniyor

  • Bir durak dükkan: %0,7 – %-1,74 bekleniyor

Cornell, Yiyecek ve İçecek (bu Büyük Durgunluğun ardından 2010 yılında hizmet vermeye başladı.Cornell, güzellik ve ev eşyalarının yanı sıra perakendeciye geçen çeyrekte iyi hizmet verdiğini söyledi.

“Yiyecek ve İçecek, Güzellik ve Ev Eşyalarındaki güçlü yönler, isteğe bağlı kategorilerde devam eden yumuşaklığı dengeliyor. Bu performans, her bağlamda misafirlerimizde yankı uyandıran ve günlük trafiğin önemli bir itici gücü olan çeşitli ürün yelpazemizin faydasını vurguluyor. büyüme. Geçen yılın çeyreği .”

Aynı mağaza satışları, %1,74 düşüş beklentilerine kıyasla %0,7 artışla tahminleri aştı. Dördüncü çeyrekte mağaza satışları %1,9 artarken, dijital satışlar %3,6 düştü.

4. çeyreğin sonunda stoklar, 2021’e göre %3 daha düşüktü. Bu arada, elektronik, ev ve giyim gibi isteğe bağlı kategorilerde envanter 2021’e göre yaklaşık %13 daha düşüktü ve “daha fazla kategorideki yüksek envanterle kısmen dengelendi.”

READ  Ohio Eyalet Üniversitesi yakınlarında bir çatının çökmesi sonucu en az 14 kişi yaralandı.

Tüm yıl 2022 mali yılı sonuçları için gelir 3 milyar $ artarak 109 milyar $’a yükseldi. 2019 ile karşılaştırıldığında, gelir 30 milyar dolar daha yüksek. Tüm yıl için aynı mağaza satışları %2,2 artarken trafik %2,1 arttı.

Saatlik Başlangıç ​​Ücreti 17 Dolar Olan Banner, Target Store, Boston, Massachusetts’i İşe Alıyoruz. (Fotoğraf: Getty Images, Lindsey Nicholson/UCG/Universal Images Group)

‘İşimizi dikkatli bir şekilde planlıyoruz’

2023 mali yılına bakıldığında Cornell, perakendecinin uzun vadeli stratejisine odaklanacağını ve “satın alınabilirlik, ürün çeşitliliği, basitlik ve rahatlık yoluyla farklılaşmaya devam edeceğini” söyledi.

“Aynı zamanda, mevcut faaliyet ortamına karşı çevik ve duyarlı kalabilmemiz için işimizi dikkatlice planlıyoruz. Önümüzdeki yıl, uzun vadeli büyümemizi desteklemek için güçlü sermaye yatırımları ve performans fırsatları yaratmaya devam edeceğiz.”

2023’ün ilk çeyreği için şirket, aynı mağaza satışlarının düşük tek haneli düşüşten düşük tek haneli artışa ve %4-5 işletme gelir marjı oranıyla genel olarak yatay olmasını bekliyor. Düzeltilmiş EPS’nin 1,50 ila 1,90 ABD Doları arasında olması bekleniyor. 2023 mali yılında şirket, aynı mağaza satışlarının düşük tek haneli ila düşük tek haneli artış, işletme gelirinin 1 milyar dolardan fazla ve EPS’nin 7,75 ila 8,75 dolar arasında olmasını bekliyor.

Önümüzdeki 3 yıl içinde şirket, pandemi öncesi faaliyet geliri marjı olan %6’yı aşmayı hedefliyor ve “ekonomideki toparlanma hızına ve tüketici talebine bağlı olarak” bu hedefe 2024 mali yılında ulaşabileceğini söylüyor.

Brooke DePalma bir Yahoo Finans muhabiridir. Onu Twitter’da @ adresinden takip edinBrooke DePalma Veya [email protected] adresine bir e-posta gönderin.

En son kazanç raporları ve analizleri, kazanç dedikoduları ve beklentileri ile şirket kazanç haberleri için burayı tıklayın

Yahoo Finance’ten en son finans ve iş haberlerini okuyun

READ  Biden'ın önerisi, okulların trans sporcuları doğrudan yasaklamasını engelleyecek

Yahoo Finans uygulamasını indirin Elma Veya Android

Yahoo Finance’i takip edin twitter, Facebook, instagram, Flipboard, LinkedInVe Ağ ışığı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir