Biden, DC ceza yasası değişikliklerini engelleyen Cumhuriyetçi destekli yasa tasarısını veto etmeyecek

WASHINGTON – Başkan Joe Biden Perşembe günü kapalı bir öğle yemeğinde Senato Demokratlarına DC ceza kanunundaki değişiklikleri geri almak için tasarlanmış bir önlemi veto etmeyeceğini söyledi, doğrudan bilgiye sahip dört kaynak NBC News’e söyledi.

Geçen ay konsey, DC Konseyi tarafından yakın zamanda onaylanan DC Ceza Yasasında yapılacak değişiklikleri engelleyen bir kararı kabul etmek için oy kullandı. Önümüzdeki hafta başlarında Senato’dan geçmesi ve Biden’a yasayı imzalama ya da veto etme konusunda bir soru sorması bekleniyor.

DC Konseyini devirme hamlesi, Cumhuriyetçiler ve bazı Demokratlardan destek alıyor. You are. DW.Va.’dan Joe Manchin önlemi desteklediğini ifade etti. You are. I-Maine’den Angus King, “muhtemelen destekleyeceğini” ve geçme olasılığının daha yüksek olduğunu söyledi.

Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer, Biden’ın Perşembe günü Senato Demokratlarıyla öğle yemeğinden sonra, başkanın üyelere Kongre’yi geçmek için “gerekli oyları alırsak DC suç yasa tasarısını veto etmeyeceğini” söylediğini doğruladı.

Senatör, Doğu Filistin treninin raydan çıkmasının ardından demiryolu güvenliğini artıracak Sherrod Brown, D-Ohio ve Sen. JT Schumer, Biden’ın Demokratlara Vance, R-Ohio’nun yasasını desteklediğini de söylediğini söyledi.

Schumer, Biden’ın öğle yemeği sırasında birkaç konuyu ele aldığını söyledi. “Önümüzdeki yıl insülinin sadece yaşlı vatandaşlara değil herkese sağlanacağından bahsetti. Bütçe hakkında konuştu ve ikiye katladı – rehine yok, [Republicans] Bize bütçelerini göster. Medicaid’e sahip olmak – Medicare’e sahip olmak kadar önemlidir,” dedi Schumer. “Gerçek faturayı, Çocukların Çevrimiçi Güvenlik Teknolojisi faturasını almaktan bahsetti.”

Beyaz Saray, DC Konseyi’nin şehrin ceza kanununda yaptığı değişiklikleri yürürlükten kaldırmaya yönelik bir Meclis kararına karşı çıkıyor, ancak Biden’ın masasına gönderilmesi halinde bunu veto edeceğini söylemeden durdu. Bir Beyaz Saray yetkilisi Perşembe günü Biden’ın yasayı veto etmeyeceğini doğruladı ve Biden, DC özerkliğine verdiği desteğe rağmen yasayı imzalayacağını tweetledi.

READ  Tamar Hamlin, Bills playoff maçını evinden izleyeceğini tweetledi

Biden, “DC eyaletini ve iç yönetimi destekliyorum – ancak DC Konseyi’nin belediye başkanının itirazlarına rağmen öne sürdüğü bazı değişiklikleri – araba kaçırma cezalarının azaltılması gibi – desteklemiyorum” dedi. yazdı. “Senato, DC Konseyi’nin yaptığını iptal etmek için oy kullanırsa, imzalayacağım.”

DC Belediye Başkanı Muriel Bowser, Belediye Meclisi tarafından kabul edilen değişikliklere karşı çıktı, ancak vetosu geçersiz kılındı. Yine de Kongre’yi Bölge’nin egemenliğine müdahale etmemeye çağırdı.

DC Konseyi, geçen yılın sonlarında şehrin ceza kanununu 100 yıl sonra ilk kez elden geçirmek için oy kullandı. NBC4 Washington bildirdi. Tasarı, DC’nin suça yaklaşım biçiminde, zorunlu asgari cezaların çoğunun kaldırılması ve zorunlu azami cezaların azaltılması dahil olmak üzere kapsamlı değişiklikler yapacaktı. NBC4Ancak Bowser, ülkenin başkentini daha güvenli hale getirmeyeceğini söyleyerek tedbiri Ocak ayında veto etmişti.

Konsey Vetosunu geçersiz kıldıTasarıyı, şehirden geçen mevzuatı yeniden gözden geçirme yetkisine sahip olan Kongre’ye gönderir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir