Dow Jones Vadeli İşlemleri Yükseliyor: Tesla, Yatırımcı Gününden Sonra EV Çipini Oynuyor; Salesforce hissesi yükseldi

Dow Jones vadeli işlemleri Perşembe günü erken saatlerde biraz yükselirken, S&P 500 vadeli işlemleri ve Nasdaq vadeli işlemleri, Hazine getirilerinin %4’ün üzerine çıkmasıyla geriledi. Tesla’nın yatırımcı günü etkilemekte başarısız olurken, Salesforce.com, Snowflake ve diğer yazılım kazançları yoğun bir gece oturumunu yönetti.

Borsa rallisi, 10 yıllık Hazine getirisinin gün içinde %4’ü vurmasıyla Çarşamba günü daha fazla zarar gördü. Önde gelen hisse senetlerinden bazıları haberlerde alım sinyalleri verdi. Ancak S&P 500 ve Nasdaq düştü.

Elma (AAPL) International Data Corp., 200 günlük çizgisinin altına çekildi ve şimdi 2023’te küresel akıllı telefon satışlarının yeniden hafifçe düştüğünü görüyor.

Tesla Yatırımcı Günü, büyük duyurular için beklentilerle açıldı. Yeni bir EV’nin tanıtılacağına dair spekülasyonlara rağmen, tesla (D.S.L.A) yöneticiler etkinlikte yeni nesil platform veya aracın “ileri bir tarihte” geleceğini söylediler. CEO Elon Musk’ın “Ana Plan 3” dünya çapında temiz enerji için büyük bir çaba içeriyor.

Etkinliğin ilerleyen saatlerinde CEO Elon Musk, Tesla’nın bir Meksika projesi geliştireceğini doğruladı.

Yatırımcı gününde birkaç manşet olduğu için Tesla hissesi bir gecede keskin bir şekilde düştü. Ancak Tesla’nın yorumlarında EV ile ilgili birkaç çip oyunu yetersiz kaldı AHER test sistemleri (ahr), yarı iletken (Ann) Ve STMikroelektronik (STM)

Önemli yazılım üreticileri Salesforce.com (CRM), cesaret (SPLK), kutu (kutu), sekizli (OKTA) Ve kar tanesi (Kar) Çarşamba günü geç saatlerde açıklandı. CRM hissesi ve OKTA bir gecede büyük kazananlar olurken, SNOW hissesi, Box ve Splunk geriledi.

Dow Jones Vadeli İşlemleri Bugün

Dow Jones vadeli işlemleri, rayiç değere karşı %0,2 arttı. CRM stoğu bir Dow bileşenidir. S&P 500 vadelileri %0,4 geriledi ve Nasdaq 100 vadelileri %0,7 düştü. TSLA stoğu, önemli bir Nasdaq 100 bileşenidir.

10 yıllık Hazine getirisi 5 baz puan artarak %4’lük kilit seviyenin üzerinde %4.04’e yükseldi.

Ham petrol vadeli işlemleri hafif yükseldi. Bakır fiyatları yüzde 2 düştü.

Dow vadeli işlemlerinde ve diğer yerlerdeki gecelik işlemlerin, bir sonraki normal borsa seansında gerçek ticarete dönüşmesi gerekmediğini unutmayın.


IBD Live’da borsa rallisinde hareket edebilecek hisse senetlerini analiz ederken IBD uzmanlarına katılın


Tesla Yatırımcı Günü

Tesla’nın Yatırımcı Günü Çarşamba akşamı gerçekleştirildi.

EV devi haftalar önce, Tesla’nın daha düşük maliyetli bir model çıkaracağına dair pek çok spekülasyonla Tesla Yatırımcı Günü’nde yeni nesil EV platformu hakkında daha fazla ayrıntı ortaya çıkaracağını ve üretimin ne zaman başlayacağına dair bir fikir vereceğini söylemişti.

READ  Kenya polisi, şüpheli Hıristiyan kült mezarlıklarından kalıntıları çıkarmaya başladı

Yöneticiler, Tesla’nın yeni nesil araç platformunda montaj maliyetlerini %50 azaltmayı ve fabrika ayak izini %40 azaltmayı hedeflediğini söyledi.

Ancak Tesla, “daha sonraki bir tarihte” geleceğini söyleyerek herhangi bir yeni nesil araç açıklamadı.

Soru-Cevap bölümü sırasında Musk, “Giga Mexico”nun geleceğini doğruladı. Meksika cumhurbaşkanı Salı günü Tesla’nın Yatırımcı Günü’nde bir duyuru yapacağını söyledi.

Tesla, Meksika fabrikasının yaklaşmakta olan yeni nesil aracı üreteceğini söyledi. Ancak varsayımsal olarak düşük maliyetli bir EV, 2025 veya sonrasına kadar gelmeyecek. Şimdi bile, daha ucuz bir Tesla, rakiplerinin, özellikle Çin’in rekabetiyle karşı karşıya.

Tesla, yeni nesil tahrik ünitesi için silisyum karbürü %75 azaltmayı hedefliyor. Bu, Ann Semiconductor gibi silisyum karbür oyunları için iyi bir haber değil. kurt hızı (Kurt), STMicroelectronics ve Aehr test sistemleri. Dört EV çip stokunun tamamı Perşembe günü erken saatlerde düştü.

Bu arada Tesla, elektrik motorlarından nadir toprak elementlerini kesmeyi planlıyor. ÇA öğeleri (Milletvekili) mesaja rastladı. Kasthuri, lityum madenciliğine katılımını azalttı. Sigma Lityum (SGMLSon zamanlarda Tesla’nın teklif verebileceğine dair haberler üzerine yükselen), Perşembe günü erken saatlerde keskin bir düşüş yaşadı.

Tesla’nın Meksika’dan yerel operasyonlara kadar pek çok planı, EV devinin Çin’e olan bağımlılığını azaltmasına da yardımcı olacak.

Tesla hissesi

TSLA hissesi, Tesla’nın yatırımcı gününün ardından Perşembe günü erken saatlerde %6’dan fazla düştü. Tesla hisseleri Çarşamba günü %1,4 gerileyerek 202,77’ye geriledi ve 21 günlük bir çizginin üzerinde kaldı.

Hisse senetleri, Kasım ayının başlarında kulplu bir modele sahiptir. Bu, 217.75’lik bir satın alma noktası anlamına gelir. Ancak yatırımcılar, TSLA hissesinin şu anda 221’de olan 200 günlük serisini temizlemesini beklemeli.

Ana gelir

CRM hissesi, Salesforce’un kazanç görünümlerini aşmasının ve yazılım devinin alımlarını ikiye katlayarak 20 milyar dolara çıkararak yükseliş rehberliği vermesinin ardından piyasa öncesi işlemlerde %15 arttı. Salesforce hisseleri Çarşamba günü %2,3 artarak 167,35’e yükseldi ve 200 günlük çizgiden bir sıçrama yaparak 21 günlük çizginin üzerine çıktı. CRM stoğu artık 178,94 kulplu bardak satın alma noktasının üzerinde bir boşluğu temsil ediyor.

READ  Celtics - Heat 7. Maç: Miami Heat, Boston Celtics'in tarihi geri dönüş hayalini yıktı ve NBA Finallerine yükseldi.

Snowflake geliri 4. Çeyrek görüntülemelerini geçtiği için SNOW hissesi %7 düştü, ancak veri analitiği şirketi daha düşük 1. Çeyrek ve tüm yıl geliri için yol gösterdi. Snowflake ayrıca 2 milyar dolarlık hisse geri satın alma planını duyurdu.

SPLK hissesi, Splunk kazançları üzerine Perşembe günü erken saatlerde %4 düştü ve veri tabanı ve güvenlik yazılımı şirketi, daha düşük ilk çeyrek ve tam yıl kazançları için yol gösterdi. MarketSmith’e göre Splunk hisseleri Çarşamba günü 2 sent düşerek 102.48’e ulaştı. Satın alma noktası 110.05’tir.

BOX hisseleri bir gecede %10 düştü, çünkü Box kazanç görünümlerini aştı, ancak daha azına öncülük etti. Bir yazılım depolama şirketi, önceki bir düz sitenin üzerine yeni bir düz site inşa ediyor. BOX hissesi için göreli güç çizgisi çok yılın en yüksek seviyesinde.

OKTA, siber güvenlik firmasının 4. Çeyrek görüntülemelerini geçmesi ve 2024 mali yılı kazançlarına yön vermesiyle pazar öncesi aksiyonda %16 arttı. Okta hissesi, şu anda hala geçerli olan 74.28 dip-taban satın alma noktası ile uyumlu olan 200 günlük yukarı kırılmasını yeniden tesis edecek. Hisseler, 50 günlük holding Çarşamba günü %0.2 artışla 71.44’e yükseldi.

Çarşamba günü borsa rallisi

Borsa rallisi karışık bir seans geçirdi, ancak genel olarak olumsuz bir eğilimle.

Dow Jones Sanayi Ortalaması Çarşamba günü borsa işlemlerinde yükseldi. S&P 500 endeksi yüzde 0,5 düştü. Nasdaq kompoziti %0,7 düştü. Küçük çaplı Russell 2000 %0,1 yükseldi.

Apple hisseleri, Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq bileşenleri %1,4 düşerek 145,31’e geriledi ve 200 günün ve bir ayın en düşük seviyesini gördü. Microsoft (MSFT), Nvidia (NVDA) ve Tesla hisseleri de Çarşamba günü büyük çaplı negatifti.

10 yıllık Hazine getirisi, çeşitli zamanlarda %4’ü vurduktan sonra 8 baz puan artarak %3.99’a ulaştı. ABD’nin Şubat ayı imalat raporları aşağıdaki görünümlerde yer alıyor ve daha ılımlı bir daralmaya işaret ediyor. Ancak Çin’in imalat ve hizmet sektörü ölçümleri yükseldi.

Bakır fiyatları %1,7 arttı.

ABD ham petrol fiyatları yüzde 0,8 artışla varil başına 77,69 dolara yükseldi.


Şimdi İzlenecek En İyi Beş Çin Hisse Senedi


Piyasa ralli analizi

Borsa rallisi Çarşamba günü karışıktı ve seans dip seviyelerini tamamladı. Ancak büyük endeksler, kilit seviyeler etrafında mücadele ediyor.

READ  Gwyneth Paltrow kayak çarpışması: İki kayakçı kaza yaptığında kim hatalı?

S&P 500 Çarşamba sabahı 50 günlük çizgisinden daha da düştü ve 200 günlük sınırına ulaştı. Nasdaq 200 günlük çizgisinin altına geri çekildi, ancak 50 günün altına düşmedi.

Russell 2000, 21 günlük galibiyet serisinde üst üste üçüncü seansta direnişe rağmen yükseldi.

Arkadaki Dow Jones, kar bildirmeden önce Kasım başından bu yana en kötü seviyesini gördü.

Önde gelen hisse senetleri iyimserlik için nedenler sağladı.

İlk Güneş (FSLR) Ve AXON İŞLETME (akson) gelir farkı. Freeport-McMoRan (FCX), Çarşamba günkü IBD Günün Hissesi, büyük bir madenin yeniden açılması ve bakır fiyatlarının toparlanmasıyla bir satın alma sinyali verdi.

Çoğu lider kuruluma veya durmaya devam eder. Ancak daha geniş eğilimler gelişmezse devam edebilir mi?

Boğa piyasası baskı altında. Büyük endeksler fazla zemin kaybedemez. Artı yönde, S&P 500 50 günlük çizgisinin izini sürmeli, 21 günlük çizgi ise S&P 500, Nasdaq ve Russell 2000 için önemli bir test.


IBD’nin ETF Pazar Stratejisi ile piyasayı zamanlayın


şimdi ne yapmalı

Önde gelen hisse senetleri, son günlerde daha parlak satın alma sinyalleri ile geri çekilmede dirençli oldu. Ancak piyasa mücadele etmeye devam ederse, son satın alma sinyalleri ve kırılmalar sahte çıkışlara dönüşebilir.

Yatırımcılar, S&P 500 ve Nasdaq 21 günlük çizgilerini düzeltene kadar riski artırmamalıdır. Beklerseniz ve piyasa düzelirse, bazı önemli hisse senetleri sizi erkenden es geçecektir, ancak birçok başka fırsat da olacaktır.

Bu nedenle, işlem yapılabilir hisse senetleri arayın, ancak ayarlayın.

Öte yandan, piyasa veya bireysel hisse senetleriniz kötüleşirse, daha fazla kenara geçmek isteyeceksiniz.

Hazırlıklı olun, meşgul olun ve esnek olun.

Pazar yönüne ve önde gelen hisse senetlerine ve sektörlere uyum sağlamak için her gün büyük resmi okuyun.

Twitter’da Ed Carson’ı takip edin @IBD_ECarson Borsa güncellemeleri ve daha fazlası için.

Şunlar da hoşunuza gidebilir:

Hızlı karlardan ve büyük kayıplardan kaçınmak mı istiyorsunuz? SwingTrader’ı deneyin

Satın almak ve izlemek için en iyi büyüme hisse senetleri

IBD Digital: IBD’nin premium stok listelerini, araçlarını ve analizlerini bugün açın

200 Günlük Ortalama: Son Destek Hattı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir