Avukat, Başarısız Kripto Borsası FTX’in 5 Milyar Doları Aştığını Söyledi

  • FTX’in değeri bir yıl önce 32 milyar dolardı
  • FTX müşteri fonlarında 8 milyar dolardan fazla kayıp
  • Mahkemeye sunulan FTX iştiraklerini satma planı

NEW YORK/WILMINGTON, Del., 11 Ocak (Reuters) – İflasın avukatı Sam Bankman, kripto borsası FTX’in 5 milyar dolardan fazla likit varlığını toparladığını, ancak iflasın ardından müşteri kayıplarının boyutunun henüz bilinmediğini söyledi. kurucusu tarafından kurulan şirket. Fried Çarşamba dedi.

Bir yıl önce 32 milyar dolar değerinde olan şirket, Kasım ayında iflas koruması başvurusunda bulundu ve ABD savcıları, Bankman-Fried’i yatırımcılara, müşterilere ve alacaklılara milyarlarca dolara mal olan “destansı” bir dolandırıcılığı planlamakla suçladı.

FTX’in avukatı Andy Dieterich, Çarşamba günkü duruşmanın başında Delaware’deki bir ABD iflas hakimine “5 milyar dolardan fazla nakit, likit kripto para birimi ve likit yatırım menkul kıymetleri keşfettik” dedi.

Dieterich, şirketin defter değeri 4,6 milyar dolar olan stratejik olmayan yatırımları satmayı planladığını söyledi.

Ancak Dieterich, hukuk ekibinin hala doğru dahili kayıtlar oluşturmak için çalıştığını ve gerçek müşteri açığının bilinmediğini söyledi. ABD Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Komisyonu, 8 milyar dolardan fazla müşteri fonunun kayıp olduğunu tahmin ediyor.

Diederich, kurtarılan 5 milyar doların Bankman-Fried’in bulunduğu Bahamalar Menkul Kıymetler Komisyonu tarafından el konulan varlıkları içermediğini söyledi.

FTX’in avukatı, ele geçirilen varlıkların değerinin 170 milyon dolardan az olduğunu tahmin ederken, Bahamalı yetkililer bu rakamı 3,5 milyar dolar olarak belirledi. Dietderich, ele geçirilen varlıkların çoğunlukla FTX’in tescilli ve likit olmayan FTT tokeninden oluştuğunu ve fiyatının oldukça değişken olduğunu söyledi.

Müşteri Gizliliği

Çarşamba günü Delaware’deki ABD İflas Yargıcı John Dorsey, FTX’in 9 milyon FTX müşteri adını gizli tutma talebini kabul etti. Ancak isimlerin FTX’in istediği gibi altı ay değil, yalnızca üç ay süreyle saklanmasına izin verdi.

READ  Bilim adamları kronik ağrı için beyin sinyallerini keşfetti | Sağlık

Dorsey, “Buradaki zorluk, kimin müşteri olup kimin olmadığını bilmemem. FTX’in müşterilere karşı nasıl ayrımcılık yaptığını tartışmak için 20 Ocak’a bir duruşma ayarladı ve FTX’in, müşteri adlarının kamuya açıklanması durumunda kimlik hırsızlığı riski hakkında daha fazla açıklama yapmak için üç ay içinde geri dönmesini istiyor.

Medya kuruluşlarının ve Adalet Bakanlığı’nın bir parçası olan bir hükümet iflas bekçisi olan ABD Mütevelli Heyeti, ABD iflas yasasının şeffaflık ve adaleti sağlamak için borçlu ayrıntılarının açıklanmasını gerektirdiğini savundu. FTX müşteri adlarını yayınlamak, rakiplerin kullanıcıları ele geçirmesine izin vererek FTX’in satmaya çalıştığı işletmenin değerini baltalayacaktır.

FTX’in hukuk ekibi Çarşamba günü LedgerX, Embed, FTX Japan ve FTX Europe’un satışına yönelik prosedürlerin onayını istedi.

FTX mahkeme dosyalarına göre bağlı kuruluşlar, daha geniş FTX grubundan nispeten bağımsızdır ve her birinin kendi ayrılmış müşteri hesapları ve ayrı yönetim ekipleri vardır.

Kripto borsası, herhangi bir şirketi satma taahhüdünde bulunmadığını ancak düzinelerce istenmeyen teklif aldığını ve önümüzdeki aydan itibaren açık artırmalar düzenlemeyi planladığını söyledi.

ABD mütevelli heyeti, iddia edilen FTX dolandırıcılığının boyutu tam olarak soruşturulmadan önce yan kuruluşların satışına karşı çıktı.

Bir şirket avukatı Çarşamba günü yaptığı açıklamada, FTX’in bağlı kuruluşları satmanın yanı sıra League of Legends video oyunuyla 2021’de başlayan yedi yıllık sponsorluk anlaşmasını sonlandıracağını söyledi.

FTX’in kurucusu 30 yaşındaki Bankman-Fried, geçen ay Manhattan federal mahkemesinde iki adet telsiz dolandırıcılığı ve altı adet hedge fonu Alameda Research’ten aldığı kredileri ödemek için müşteri mevduatlarını çalmaya yönelik komplo kurmakla suçlandı. Finansal durum. O masum.

Bankman-Fried, FTX’in risk yönetimi uygulamalarındaki kusurları kabul etti, ancak eski milyarderin cezai olarak sorumlu olduğuna inanmadığını söyledi.

Müşteri fonlarının kaybı ve şirket hisselerinin çöküşü yatırımcıları mahvetti.

READ  Sabrina Ionescu maç rekoru kıran bir 3 sayılık atış yaptı; Aslar beceri yarışmasını kazandı

Pazartesi günü mahkemeye sunulan yatırımcılardan bazıları arasında Amerikan futbolu yıldızı Tom Brady, Brady’nin eski eşi süper model Gisele Bundchen ve New England Patriots’un sahibi Robert Kraft yer alıyor.

New York’ta Dietrich Knath ve Wilmington, Del’de Tom Halls. Alexia Karambalvi, Mark Porter ve Matthew Lewis tarafından kurgu

Standartlarımız: Thomson Reuters Güven İlkeleri.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir