UConn, NCAA Erkekler Basketbol Şampiyonası’nın şampiyonluk maçında Miami’yi yendi.

(CNN) Dördüncü sırada yer alan UConn, Cumartesi günü Final Four’da 5 Numaralı Miami’yi 72-59 yenerek NCAA erkekler basketbol şampiyonası maçına yükseldi.

Bu, 2014’ten beri UConn Huskies için ilk NCAA Ulusal Şampiyona oyunu.

Huskies, Cumartesi günü maçın ilk beş dakikasında 9-0’lık skorla hızlı başladı. Miami Hurricanes oyuna geri dönmeye çalıştı, ancak sonuçta takım için şutlar düşmedi. 10 sayı önde, UConn forveti Alex Garaban zilde üç sayılık bir atış yaparak Huskies’i yarıya 37-24 önde götürdü.

UConn’un güçlü başlangıcı ikinci yarıda da devam etti ve Hurricanes’in şutları düşmeye başlamadan önce farkı 20 sayıya çıkardı. Miami, Huskies ivme kazanmadan önce farkı tekrar 10 sayıya indirdi.

Huskies yıldız merkezi Adama Sanoko Ramazan’ı kutluyor ve hakimiyeti, portakal ve hindistancevizi suyu yiyeceğine dair daha önceki iddialarla besleniyor. Maçı 21 sayı 10 ribaund ile tamamladı. Covid dışı bir hastalıkla oynaması şüpheli olan guard Jordan Hawkins, 13 sayı ekledi.

UConn baş antrenörü Don Hurley, takımın başarısı için tüm övgüyü koçluk ekibine ve oyuncularına verdi.

CBS yayınına konuşan Hurley, “Beni bu noktaya getirmek için doğru türden insanları çekebildiğim için mutluyum.” “Koçluk ekibi, bu harika oyuncular ve ben, Connecticut Üniversitesi’ni açıkça takdir ediyoruz. Kısa bir süre önce lise koçu olan bir adama şans verdiler. Ne büyük bir nimet ve inanılmaz derecede minnettarım. … Çalışıyoruz. zor. Bir süre için beş.”

Cumartesi günü erken saatlerde, 5 Numaralı San Diego Eyaleti, 9 Numaralı Florida Atlantic’i son saniyelerde şaşkına çevirerek 72-71 kazandı ve ilk NCAA şampiyonluk maçına yükseldi. Maçın bitimine iki saniye kala 71-70 geride kalan Azteklerin guardı Lamond Butler, okulu ulusal şampiyona maçına göndermek için zilde pull-up jumper’a çarptı.

READ  Teksas saldırısında köpekler bir adamı öldürdü, bir kadını ağır şekilde yaraladı ve 2 kişiyi ısırdı

Huskies, Pazartesi akşamı Houston’daki NRG Stadyumu’nda San Diego Eyaleti ile karşılaştıklarında programın beşinci ulusal şampiyonluğunu kazanacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir