Teksas saldırısında köpekler bir adamı öldürdü, bir kadını ağır şekilde yaraladı ve 2 kişiyi ısırdı

Yetkililer, Cuma günü San Antonio’da ilk müdahale ekiplerinin yardıma geldiği ve küçük bir köpek sürüsünün onlara saldırdığı sırada iki yaşlı kişinin öldüğünü ve birinin öldüğünü söyledi.

San Antonio İtfaiye Şefi Charles Hood Cuma günü düzenlediği basın toplantısında, biri kolundan ve diğeri, bir şehir itfaiyesi kaptanı bacağından olmak üzere iki kişinin ısırıldığını söyledi. Her ikisinin de iyileşmesi bekleniyor.

Hood, öldürülen adamın 80’li yaşlarında olduğuna inanıldığını ve eşi olması muhtemel kadının ağır yaralandığını söyledi.

Yetkililer, onların şehir dışından gelmiş olabileceklerini ve köpeklerin yaşadığı konuta bağlı olmadıklarını söylediler.

İtfaiyeciler kendilerini Cuma günü San Antonio’da ölümcül bir saldırıya uğrayan bir köpeğe karşı savundu.Teşekkürler WOAI/KABB

Yetkililer, köpeklerin sahiplerinin tespit edilemediğini ancak konutun son yıllarda köpeklerle ilgili şikayetlerin hedefi haline geldiğini söyledi.

Hood ve Hayvan Bakım Hizmetleri Direktörü Shannon Sims, Amerikan Staffordshire teriyeri olarak tanımlanan üç köpeğin, saldırı saat 13:43 civarında kaldırımda gerçekleştiğinde sahiplerinin mülkünün dışında dolaştığını söyledi.

Hood, olay yerine gelen ilk şehir itfaiye ekiplerinin kanlar içinde bir adamı köpekler tarafından bir köşeye sürüklendiğini bulduğunu söyledi. İlk müdahale ekiplerinin köpekleri uzaklaştırmak için kazma ve mızrak kullandığını söyledi.

Şef, “Bu bizim için normal bir şey değil” dedi. “Genellikle ortaya çıkmıyoruz ve hastaları hayvanlardan korumak zorundayız.”

Hood, adamın öldüğünün açıklandığı bir hastaneye götürüldüğünü söyledi. Hastaneye kaldırılan kadının da bilinci açık ve durumu kritik” dedi.

Cuma günü San Antonio’da bir adama yapılan ölümcül saldırıya bir köpek karıştı.Teşekkürler WOAI/KABB

Sims, ikisi dişi, biri erkek olan köpeklerin Hayvan Bakım Hizmetleri’nin gözetiminde olduğunu söyledi.

Yetkili, servislerin saldırıyla ilgili soruşturması tamamlanana kadar orada kalmalarının beklendiğini söyledi.

Bir Hayvan Bakım Hizmetleri soruşturması, sahiplerin yargılanıp yargılanmayacağını belirleyecektir. Yetkililer Cuma günü hangi suçlamalarla karşı karşıya kalabileceğini söylemedi.

READ  Shaquille O'Neal, eski FTX arenasında NBA playoffları sırasında FTX kıyafetlerinde çalıştı

Sims, hayvan bakım hizmetleri personelinin üç teriye ev sahipliği yaptığına inanılan bir mülkteki tüm köpekleri ele geçirdiğini söyledi. Üç kişiden birinin dolandırıcılığa karışmış gibi görünmediğini, ancak suçlandığını söyledi.

Sims, 2021’de aynı konuttaki köpeklere, küçük ısırıkları içeren bir “kavga” sonrasında Hayvan Bakım Hizmetleri tarafından el konulduğunu söyledi. Köpekler karantinaya alındı, ancak tanığın yeminli beyanı olmadan dava yürütülemeyeceği için serbest bırakıldı.

Son iki yılda, aynı konuttan salındıklarında saldırgan davranışlar sergileyen köpeklerin rapor edildiğini söyledi.

Hood olayı “korkunç” olarak nitelendirdi ve itfaiyecilerin komşularını ve kendilerini köpeklerden korumayı üstlendiklerini söyledi.

İtfaiyeciler bu olayda çok kahramanca davrandılar” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir